syyshygge

28.9.2017

Long time no see! Tai no, suhteellista sekin. Facebook kuitenkin jo muistutteli, että Uusi Kuu -sivun seuraajat eivät ole kuulleet minusta pitkään aikaan, joten rikotaan radiohiljaisuus! 🙂

Siitä maanantain intiaanikesästä tiputtiin taas takaisin hyvinkin syksyiseen fiilikseen, ja jos nyt ihan suoraan sanotaan, niin itselleni tuli heti jotenkin tasapainoisempi olo. Että heittää nyt kesää sinne, missä on jo asennoiduttu syksyyn. Laittaa pienen pään vallan pökkyrälle! 😀 Jos olenkin sellainen hyggetyyppi ihan vuoden ympäri, niin kyllä tämä syyshygge vain on sitä ihan lajinsa parasta antia. Villapaidat, villasukat, kynttilät ja kaikki se muu, minkä tämä vuodenaika tuo mukanaan, on ehkä kuitenkin jopa vielä enemmän minua, kuin hellemekot ja sandaalit. Vaikka kivahan se on molemmista nauttia. Tosin lyhenevät päivät tuovat mukanaan myös jonkinlaisen syysväsymyksen. Tähän aikaan vuodesta nimittäin kehoni vaatisi parituntiakin pidemmät yöunet kuin kesällä.

Samaan aikaan, kun elämä alkaa kutistua sisätiloihin, huomaan joka vuosi kamppailevani jonkinlaisen blogikriisin kanssa. Viimeiset pari päivää olen jälleen kompuroinut saman asian kanssa, ja tällä kertaa tuskaa lisää sekin, että olen muuttunut yhä kriittisemmäksi kuvieni suhteen. Välillä on ihan meinannut itku tulla, ja tekisi mieli takoa päätä seinään. Onneksi jossakin syvällä sisälläni asuu kuitenkin se positiivari ja järjen ääni, joka muistuttaa siitä tekemisen ilosta. Että pitää tehdä niin kuin itsestä hyvältä tuntuu, ja muistuttaa itseään jatkuvan sättimisen lisäksi myös siitä, että ihminen taitoineen kehittyy kyllä, vaikka kaikki ei yhdessä yössä tapahtuisikaan. Voisin vaikka vannoa, että noista sisältäni kumpuavista viisauksista hyötyy blogikriisin lisäksi monessa muussakin asiassa. Tekemisenilo ja ilolla tekeminen kun ovat lopulta aika suuressa roolissa elämässämme: Emme voi miellyttää kaikkia, mutta itseämme useimmiten! 🙂

Koska syksy vie ajatukset vääjäämättä myös talveen, ja talvi luonnollisena jatkumona jouluun, voinen tunnustaa, että omat ajatukseni ovat aika ajoin jo karanneet sinne loppuvuoden suureen juhlaan. (Kun en nimittäin malttaisi millään odottaa, että pääsisin vihdoin näkemään meidän joulukotijutun). Onneksi lehtipinostani löytyy kuitenkin valtava määrä joululehtiä, joilla tätä joulunnälkää sopii taltuttaa. Ensimmäiset onkin jo kaivettu naftaliinista ihan sillä ajatuksella, että nyt jos koskaan on hyvä aika kerätä luonnosta kaikkea mahdollista kodin koristamiseksi. Kohta on myös hyvä aika napsia villiviini alas rapunpielestä ja kietoa muutama kranssi loppuvuoden iloksi.

Sellainen syyshygge tällä kertaa. Nyt toivottelen teille oikein tunnelmallista syystorstaita!


26 Responses to “syyshygge”

 1. Satu says:

  Mitä ihmettä mulle sun kuvat on niin huippuja. Ja koko blogi. Älä turhaan kriiseile

 2. Ruusunmarja says:

  Jouluun on vielä kolme kuukautta!? Kokonainen vuodenaika tässä välissä. Eletäänkö ensin sekin. Syksyyn mahtuu niin paljon ihanaa itsessään, ilman kiirettä. Värikäs luonto parasta!

 3. Aivan ihanat ja tunnelmalliset kuvat, mitä silmäkarkkia! ♥

  Olen samaa mieltä tuosta joulusta kuin sinäkin Emilia. Miksi ihmeessä sitä ei saisi jo ajatella! Ei se sitä tarkoita, ettemmekö eläisi syksyä lainkaan. Itselleni joulu on viides vuodenaika ja saan sen odotuksesta valtavasti iloa ja hyvää mieltä tähän pimeimpään vuodenaikaan, joten todellakin nautin sen lähestymisestä jo nyt.

  Ihania (syksyisiä) fiilistelyhetkiä! 🙂

  • Juuri näin! Ja itse luen puutarhalehtiä läpi vuoden ja mietin jo nyt, mitä kaikkea ensi keväänä haluaisinkaan tehdä. Itse asiassa mietin sitä jo juhannuksen aikaan! 🙂
   Kyllä elämässä pitää ottaa ilo ja nautinto niistä asioista, jotka sitä kullekin tuovat. ♡

   Ihania syyshyggen hetkiä sinne! ♡

 4. Petra says:

  Aivan ihania kuvia! Ja täälläkin joulu jo välillä välähtelee mielessä, miksipä ei!
  Hei ethän vaan syksyllä leikkaa villiviiniä?

  • Toki joulua saa ajatella vaikka kesällä! Mikäs sen ihanampaa kuin muistella menneitä ja suunnitella tulevaa! 🙂

   Kyllä leikkaan imukärhövilliviinistä joka syksy isot pätkät pois, jottei mätänisi laudoitukselle. Säleikkövilliviiniin en koske, mutta imukärhö kestää leikkauksen oikein hyvin, kun ei ihan juuresta pätki. 🙂

 5. Apua miten ihania kuvia! Näistä välittyy niin hyvin syksy ja hygge ja ylipäätään ihana tunnelma ♥ Väittäisin että kriiseilet ihan turhaan, vaikka tietty omaan silmään omat kuvat harvoin näyttää erityisen onnistuneilta 😀 Liian kriittinen katse. Mä oon kans fiilistellyt syksyä ja vähän lähestyvää jouluakin ihan kunnolla. Lempparilehti kainalossa ja kupillinen hyvää teetä kädessä on aika hyvä 🙂

  • Me naiset ollaan (tai ainakin itse olen) vähän sellainen kriiseilijä. Milloin on hiuskriisiä ja milloin mitäkin! 😀 Ja varmaan aina on vika siinä omassa silmässä ja jossakin korvien välissä. Mutta minkäs teet! 🙂

   Minä luin joululehtiä jo heinäkuussa, kun hain inspistä yhteen projektiin. Kyse ei ollut tosin joulusta, mutta joulunumeroissa on yleensä paras fiilis. 🙂 Nyt on juuri sopiva aika vuodesta tunnelmoida syksyä ja tulevaa joulua. Parasta kaikessa kun yleensä on se suunnittelu ja ideoiden syntyminen.
   Mukavia hetkiä teekupposen ja lehden seurassa! ♡

 6. Kaarin says:

  Niin raukean lämpöinen syysfiilis välittyy kuvistasi, kiitos taas ❤️ Tuollaiset punertavat lampaankarvat on tännekin saatava, muistatko mistä olet hankkinut?

  • Kiitos, Kaarin! ♡

   Tuo punertavuus tuossa yhdessä taljassa taitaa olla enemmän noiden omenoiden aiheuttama. Näyttäisi ainakin omaan silmääni olevan vain pöydänpinnan yläpuolella tuo sävy. Kyseessä on siis ihan harmaa talja. Tosin haluaisin löytää kyllä jonkin täydellisen lämpimän ruskean taljan myös. 🙂

   Oikein ihanaa viikonlopun aloitusta sinne! ♡

 7. Nämä on kyllä aivan ihanan tunnelmallisia kuvia, mutta kai me ollaan aina niin itsekriittisiä että näkee vaan ne viat 😀 Syksy on kyllä ihanaa aikaa ja hyggeily on silloin parasta!

  • Niinhän meillä on tapana! 🙂

   Syksy on hyggeilyn vuodenaika ja vaikka itse aikanaan ajattelin, että se tunnelmointi on tapa päästä syksyn yli, löysinkin itsestäni pienen syysihmisen, joka oikeastaan nauttii tästä vuodenajasta. ♡

   Kaunista viikonloppua sinne! ♡

 8. Marja says:

  Hei, tuttu kriisi! Kriiseilen omien kuvieni kanssa tällä hetkellä oikein urakalla… johtuneeko hämärtyvästä vuodenajasta vai mistä, en osaa sanoa. Vai kuuluuko tähän muuhun kriisiin 😀

  Mutta nämä sun kuvat ovat just sitä hyggeä parhaimmillaan <3

  • Mä huomaan, että tuo koulu on saanut mut kyseenalaistamaan omat taitoni ihan kokonaan. 🙁 Mutta kai se kuuluu asiaan, ja kun olen kans vähän tällainen kriisityyppi. 😀
   Mutta hei, toivottavasti oot saanut omaan kriisiisi jotakin helpotusta? Mä olen sitä mieltä, että näitä tällaisia pitääkin tulla elämässä eteen, jotta muistaa pysähtyä miettimään, että mitä sitä ihan oikeisti haluaa! ♡

   Ihanaa viikonlopun aloitusta sinne! ♡

   • Marja says:

    Totta, se koulu varmasti pistää miettimään omaa valokuvaamistaan ihan erilailla! Mulla kriisi kuvaamisesta(kin) ihan ilman mitään kouluakin 😀

    Ja ei oo vielä muuhun kriisiin mitään uutta… ärsyttävää!

 9. Meri says:

  Huomenta! Ihania kuvia, jälleen kerran <3 Minua on alkanut yleensä ahdistamaan syksy ja pimeys, mutta tänä syksynä ei! Huomaan nauttivani ihan eritavalla pimenevistä illoista ja viilenevistä ilmoista <3 Luonto on tähän aikaan vuodesta kuin maalaus, ruska kauneimmillaan!Ja täällä kans joulu käy välillä mielessä. Odotan jouluakin ihan erilailla kuin aikaisempina vuonna! Joulu ja joulunaika on <3 Hyvää viikonloppua:)

  • Huomenta! ♡

   Näin minäkin joskus havahduin. Että hitsi, tämähän on tosi kaunis vuodenaika. 🙂 Ja tänä vuonna puut ovat ihmeellisen värikkäitä, vaikka pakkanen ei ole niitä edes nipistänyt. On ihana katsella luonnon värikkyyttä ja vielä pellotkin ovat vaaleita ennen syyskyntöjä.

   Joulu on oikein ihana juhla, ja siitä saa haaveilla ja kehittää itselleen inspiraatiota vaikka ympäri vuoden. Muistan itse kun etsimme kotia ja jokaisella näytöllä mietin, että miltä tämä talo näyttäisi jouluna. 😀

   Kaunista viikonloppua sinne! ♡♡

 10. Minna says:

  Kauniita kuvia kuten aina. Mihin lehteen juttu kodistasi tulee? Se on sitten pakko hankkia.
  Kivaa ja tunnelmallista viikonloppua!

Kommentoi