Makuuhuoneen syyspiristys

03.10.2017

Huomenta!

Toivottavasti teillä on takana hyvin nukuttu yö. Minua valvotti ulkona pauhaava tuuli, ja aamulla kello pirisi tietenkin kesken parhaiden unien. Nukkumisen kautta kuitenkin sisustamiseen, eli tänään vähän juttua makuuhuoneen uudistamisesta, tai sanotaanko raikastamisesta, jonka pääsin toteuttamaan yhteistyössä Ellos:n kanssa. Koska makuuhuoneemme on ollut ns. valmis vasta vajaan vuoden, ei se tietenkään kovin suurta uudistusta huutanutkaan. Tulin oikeastaan siihen tulokseen, että pelkkien tekstiilien päivittäminen riittä tässä kohtaa.

Meillä on oikeasti todella vähän niin sanottuja liinavaatteita. “Vanharouva”, eli makuuhuoneen ruusukuvioinen antiikkikaappi kätkee sisäänsä meidän talouden lakanat ja pyyhkeet, ja tila riittää oikein hyvin. Olen nimittäin aika nirso lakanoiden suhteen ja pyyhkeitäkin ostan todella harvoin. Kuivausrumpu on siitä näppärä, että kodintekstiilit saa yleensä suoraan pesusta takaisin käyttöön. En myöskään fanita suuresti erilaisia lastenhuoneen tekstiilejä, vaan meillä on molemmille lapsille hillitty kuviollinen pussilakanasetti, ja muuten lakanakaapin sisältö on sellaista, että se sopii väritykseltään ihan jokaiseen huoneeseen. Mennään siis hyvin neutraalilla paletilla ja suosikkimateriaalini lakanoissa onkin pitkään ollut pellava.

Ellokselta valitsin meille uudet Juliette pussilakanasetit, sekä saman sarjan valkoisia tyynyliinoja ja ihanan hapsureunaisen helmalakan. Tuon Juliette -sarjan tuotteet ovat GOTS -sertifioituja (Global Organic Textile Standard) ja kuuluvat Elloksen  Conscious Choise valikoimaan. Koska harmaata liinavaatekaapista jo löytyykin, päädyin inan lämpöisempään kitinharmaaseen sävyyn, joka lämmittää makuuhuoneen tunnelmaa vähän syksyisempään, ja jopa talvisempaan tunnelmaan. Valkoiset tyynyliinat ovat mielestäni petauksen kuin petauksen kulmakivi ja niitä voi helposti yhdistellä melkein mihin tahansa pussilakanaan.

Meillä ei oikeastaan ole pitkään aikaan ollut “tavallisia” puuvillalakanoita, ja vähän yllätyinkin tuosta Elloksen puuvillalaadusta. Se on nimittäin yhtä pehmeää kuin trikoolakana, mutta kuitenkin ihanan kevyttä. Ei lainkaan sitä uusien lakanoiden karheutta tai tärkättyä kovuutta, vaan sellainen suloinen pehmeys, mikä tulee lakanapuuvillaan yleensä vasta ajan ja pesujen myötä. Kovin harvoin miehenikään esittää mielipidettään tämänkaltaisissa asioissa, mutta nyt on kuulemma kivan pehmeät lakanat. 🙂

Vaikka pellavasta materiaalina pidänkin, pellavalakanoissa on usein se vika, että peitto tahtoo karata pussilakanan sisältä. En ollut tullut ajatelleeksi asiaa, eikä se järin ole itseäni haitannut, mutta näin muutaman puuvillalakanoissa nukutun yön jälkeen tiedostan muutoksen varsin hyvin.

Myös harmaan (ja vähän liian tönkön) helmalakan vaihtaminen valkoiseen ja keveämpään, raikasti mielestäni koko makuuhuonetta. Ja voi vitsi, miten tykkään noista hapsuista! Ja jos vertaa noihin edellisen makuuhuonepostauksen kuviin, niin valkoinen helmalakana kevensi aika paljon suurta sänkyä, ja koko huoneen fiilistä.

Juliette pussilakanasetit, Juliette tyynyliinat sekä Juliette helmalakana Ellokselta. Samasta paikasta on myös makuuhuoneen pellavalaskarit, matto, torkkupeitto sekä pallomaljakko. Lisää Elloksen makuuhuonetekstiilejä löydät täältä. GOTS‐sertifikaatista voit lukea enemmän tämän linkin takaa ja Elloksen Conscious Choise -tuotteista puolestaan löydät lisätietoa täältä.

Oikein tunnelmallista syyspäivää!

 

Tallenna

Tallenna

Tallenna


8 Responses to “Makuuhuoneen syyspiristys”

 1. Teidän makuuhuone(kin) on valtavan kaunis!

  Myös meidän makuuhuone on “päivitetty” syksyyn: sängystä on jalat irti, lattiaa kiertää alustat ja sähköjohdot on joko irti tai suojattu vähemmän kauniilla aidalla =D Pentuelämää <3

  • Hihii, teillä on hauvavauva-arkea! ♡

   Meillä koira vinkuu nykyään öisin, kun ei pääse enää korotettuun sänkyyn. Sitten pitää nostaa raukka viereen, kun muuten itkee lohduttomasti koko yön. Ja toisaalta tässä syksyn tullen on kyllä ihan kivakin, kun jaloissa on oma lämpöpatteri. 😀

 2. Anna says:

  Mikään ei oo kyllä niin ihanaa kuin nukkua pehmeissä, puhtaissa lakanoissa. Huomenna saunan jälkeen pääsee nukkumaan puhtaisiin lakanoihin. Ite heräsin tänään klo viiden jälkeen, kun mies lähti töihin. No parin tunnilla valvomisen jälkeen nukahdin uudestaan. 🙂

  • Puhtaisiin lakanoihin kömpiminen on silkkaa luksusta. En jotenkin jaksa pitää pahana sitä lakanapyykkipäivää, kun palkinto on aina illalla niin hyvä! 🙂

   Ihanaa saunailtaa sinne, ja kauniita unia puhtaissa lakanoissa! ♡

 3. Maria says:

  Ihana makuuhuone teillä! Onko sulla kaksi noita mattoja? Ovatko samankokoisia, olen haaveillut itselle tuota mattoa. Onko kokemusta Ellokselle palauttamisesta? Jos tilaan maton ja jos se ei sopisikaan ja palauttaisin sen, olisiko liian iso projekti? Isot on mietinnät… hah 🙂

  • Meillä on mattoja neljä. Isommat kaksi alakerrassa, pianohuoneessa ja olkkarissa. Pienemmät täällä makkarissa ja eteisessä.

   Ellos on helppo palautusten suhteen. Laitat vain jesarilla ja tarvittaessa uudella muovilla maton pakettiin ja läppäät sen palautustarran päälle ja viet (meillä tulee postnordilla kookaupan kassalle) paikkaan, jossa saat lähetettyä takaisin.
   Ei varmaan ole turvallisempaa nettikauppaa, kuin ellos, ja siihen tosiaan vaikuttaa tuotteiden palauttaminen! 🙂

 4. Maria says:

  ….. olin jo laittamassa mattoa ostoskoriin, mutta väri? Siis vaihtoehtoina luonnovalkoinen / tunmanruskea tai valkoharmaa / harmaa? Kumpi sinulla on? Miten voi olla näin vaikeaa tämä naisen elämä…. :))))

Kommentoi