luonnollisempia vaihtoehtoja kauneudenhoitoon

17.11.2017

Perjantaita! Aamupäivän piristykseksi mennään Life ambassador postauksessa vähän kauneusjuttujen maailmaan, ja eritoten luonnollisempaan kosmetiikkaan, jonka puoleen olen kääntynyt itsekin vuosien varrella. Kaikkien purnukoiden keskellä yritetään kuitenkin pitää mielessä sekin, että kauneutta voi, ja pitääkin, hoitaa myös sisäisesti. Unohtamatta sitäkään, miten suuri vaikutus omilla ajatuksillamme on omaan kauneudenkokemukseemme. Postaus on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Lifen kanssa.

Jos nyt ihan rehellinen olen, niin oloni ei kyllä ole tässä viime aikoina ollut kovinkaan nätti. Vielä on tuo kaulan haavakin sen verran arka, että kaikenlainen kauneudenhoito on enemmän tai vähemmän työlästä. Muistan kuitenkin myös ne ajat, jolloin en voinut peiliin katsoessa kuin itkeä. Huono iho laski itsetuntoni maan tasalle, ja monet menot jäivät menemättä, koska naama oli niin kamalassa kunnossa. Yritän muistaa tuon olotilan joka kerta, kun kasvoihini tupsahtaa yksittäinen näppylä. Että se on tosiaankin vain se yksi näppylä, se jolle ei olisi joskus ollut edes tilaa niiden muiden näppylöiden keskellä. En ehkä ole saanut kulkea näissä ihojutuissa sitä ruusuisinta reittiä, mutta toisaalta kokemukset ovat opettaneet suhteellisuutta. Itsensä hyväksyminen kaikkine vikoineen on auttanut tässäkin asiassa saavuttamaan armollisuutta. Itselläni on aknearpinen iho, enkä voi sitä oikein muuksi muuttaa. Jos joku haikaileekin sitä parikymppistä siloista ihoaan takaisin, niin minä kuitenkin olen tyytyväisempi tähän nykyhetkeen! 🙂

Aikana, jolloin ihoni oli niin tulehtunut, että pelkkä hymyileminenkin teki kipeää, etsin kosmetiikkapakkauksesta merkintää “öljytön koostumus”. Tämä naurattaa nykyisin aamuin illoin, sillä juuri öljyistä on tullut suuri rakkauteni, enkä voisi kuvitellakaan laittavani kasvoilleni pelkästään kosteusvoidetta, ilman erillistä öljyä. Päivittäisistä kasvoöljyistä en luovu edes kesällä, sillä mielestäni juuri niiden avulla iholle saa kauniin hehkun. Yksi suurimmista kosmetiikkaoivalluksistani onkin ollut se, etteivät öljyt olekaan pahasta, vaan että hyviä öljyjä iholleen juuri kannattaakin antaa. Saman oivalluksen meistä moni on tehnyt myös ruokavaliopuolella, ja molemmissa vaikutus on valtava myös ihoomme hyvinvointiin. Ulkoisten öljyjen lisäksi kun ihokin saa ravintoa myös siitä, mitä suuhumme laitamme.

Erilaisia öljyjä on tullut testailtua vaikka miten, ja nyt sain kokeiluun myös Madaran Superseed Soothing Hydration -rauhoittavan kasvoöljyn. Öljyn luvataan sopivan kaikille ihotyypeille, mutta erityisesti kuivalle, kiristävälle, ohuelle ja hilseilevälle, sekä herkälle iholle. Tuotemerkkinä Madara on itselleni jo melko tuttu, ja moni tuote on jäänyt osaksi kylpyhuoneen kaapin sisältöä ihan pysyvästi. Niin tulee käymään varmasti myös tämän öljyn kanssa!

Maaliskuussa kirjoittelin teille Lifen omasta Body & Soul -kosmetiikkasarjasta, jonka tuotteet sisältävät luonnollisia ja luomutuotettuja ainesosia tuotteesta riippuen 95-100%. Lifen oma sarja on edullinen ja sen pakkaukset ovat edelleen ilo silmälleni. Sarjaan on sittemmin tullut myös uusia tuotteita, kuten esimerkiksi 100% luonnonmukainen kuorintavoiden oliivinkivillä. Isosta pakkauksesta riittää kuivan talvikropan kuorintaan useampikin hoitokerta, ja voide jättää iholle siloisen ja kosteutetun tunteen. Käsivoiteen citrus-versio ilahduttaa käsilaukun pohjalla, kun sormien välit tahtovat talvella kuivua, ja kämmenselät hilseilevät. Pieni mutta pippurinen huulivoide pelastaa omat ja lasten rohtuneet huulet, ja rentouttava, laventelintuoksuinen vartaloöljy sopii korppuihon jokailtaiseen öljyämiseen. Öljyä kannattaakin laittaa juuri nukkumaan mennessä, jolloin laventelintuoksusta saa kaiken “ilon” irti!

Tuttujen tuotemerkkinen lisäksi pääsin tutustumaan myös itselleni (noloa myöntää) vielä tuntemattomaan Frantsila -sarjaan. Kotimaisista Frantsilan tuotteista olen kyllä kuullut, mutta omakohtaista kokemusta aiheesta ei ole ollut antaa. Porin Life -myymälän Tiina suositteli kolmen koplaa, eli puhdistusemulsion, kasvoveden ja kosteusvoiteen yhdistelmää. Tuotteet osoittautuivat todella hellävaraisiksi ja ruusuinen kasvovesi toi mieleen äidin kertomukset ruusuvedestä. Tehovoide on nimensä mukaan teho, eli sopii oikein hyvin tällaiselle herkälle ja kuivalle ihollekin. Tehovoidetta voi toki käyttää myös koko kasvoilla, mutta erityisesti sitä kannattaa levittää ihon ongelmakohtiin, kuten punoittaviin poskipäihin.

Frantsilalta löytyy ihonhoidon lisäksi myös hygieniatuotteita. Shampoo, hoitoaine ja suihkugeeli vievät kaikki tuoksuineen vehreille niityille. Pesuteho shampoossa on hyvä, ja hoitoaine sulkee hiuksen rakenteen. Yrttishampoon tuoksu eritoten lisää puhdasta fiilistä.

Tämä kohta jo vuoden kestänyt Lifen ambassadorina oleminen on laittanut monella tapaa ajatukseni terveellisyydestä ja hyvinvoinnista uuteen uskoon. Jokapäiväiseen elämääni on tullut monia pieniä uudistuksia, joita ei välttämättä tule ajatelleeksi ennen kuin ryhtyy oikein miettimään. Kuitenkin joka kerta kurkatessani peiliin, näen kuluneen vuoden saavutukset aika tarkasti. Nimittäin kasvojeni iho on ottanut suuren harppauksen, ja ihoni on alkanut elpymään myös nyppykaudesta. En usko, että tähän olisi pystynyt kuitenkaan yksikään ihonhoitotuote, vaan kyse on kokonaisuudesta. Esimerkiksi sinkkitabletit tulevat pysymään ravintolisinäni varmasti hamaan tappiin asti. Olen myös löytänyt sen jonkin yhteyden sisäisen olon ja ihon kunnon välillä. Jos naama on harmaa, tiedän kyllä mistä se johtuu ja osaan tehdä korjausliikkeen ruokavaliossani ja elämäntavoissani. Koko keho kun on suurempi kokonaisuus ja kauneus ja hyvinvointi koostuu monista eri osista.

Halusimme Tiinan kanssa nostaa tähänkin postaukseen pari täsmätuotetta sisäisestä kauneudenhoidosta. Koska iho kehomme suurimpana elimenä heijastaa kehomme hyvinvointia, ei sisäistä ravitsemista voi jättää huomioimatta. Ensimmäisenä tietenkin se sinkki, joka yhdessä A-vitamiinin kanssa uudistaa ihoamme. Jospa vain olisin ollut niin viisas, että olisin jo nuorena aloittanut sinkin syönnin. En ehkä olisi välttynyt aknelta, mutta kenties arpien muodostuminen olisi ainakin ollut vähäisempää. Jos siis kärsit minkäänlaisista iho-ongelmista, suosittelen lämpimästi tarttumaan sinkkipurkkiin. Ja kaikille teille jotka kärsitte minun laillani vanhoista arvista, suosittelen samaa liikettä myös. Sinkki antaa vauhtia ihon tasoittumiseen!

Toisena nostetaan suoliston hyvinvoinnista huolehtiva tuote Mikroveda Life, joka saikin juuri vuoden 2018 superruoka -tittelin. Tuote toimii osana painonhallintaa, mutta myös puhdistaa suolistoa ja edistää sen toimintaa. Huonosti voivasta suolistosta kaikki ravintoaineet eivät imeydy kehoomme, ja tästä kärsii muun olon lisäksi myös tietenkin iho. Suoliston hyvinvointiin kannattaa siis satsata paitsi yleisen olotilan, myös ihonsa vuoksi. Jos siis kärsit jostakin iho-ongelmasta kuten vaikkapa niistä näppylöistä, suosittelen myös laittamaan sen sisäisen koneistosi kuntoon. Se nimittäin näkyy kyllä naamasta, mitä tuolla sisällämme tapahtuu! 🙂

Riittävä uni ja raitis ilma. Terveellinen ja monipuolinen ruokavalio, sekä ravintolisät ja runsas vedenjuonti. Sinkki, probiootit ja kollageeni. Huolellinen, mutta hellävarainen puhdistus, riittävä kosteutus, satunnainen kuorinta ilman mekaanista hankausta ja päivittäinen öljyillä läträäminen, sekä sisäisesti, että ulkoisesti. Siinäpä oikeastaan noin niin kuin pähkinän kuoressa omat ihonhoitovinkkini. 🙂

Life–myymälöissä on tällä viikolla menossa ”Osta 3 maksa 2” –tarjouskampanja, joka kannattaa ehdottomasti hyödyntää!
Kahden Lifen oman brändin tuotteen ostaja saa kolmannen kaupanpäällisiksi. Life tarjoaa siis ostajalle kolmesta Life-
tuotesarjan tuotteesta edullisimman veloituksetta. 🙂

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna


2 Responses to “luonnollisempia vaihtoehtoja kauneudenhoitoon”

  1. Jenna says:

    Mä olen jo pitkän aikaa käyttänyt juuri tota Life myymälän sinkkiä! En vaihtaisi sinkkiä kyllä mihinkään, sillä olen huomannut sen käytöstä olevan vain hyötyä. 🙂 Vielä kun saisin itseäni niskasta kiinni ja lisättyä päivittäisten vitamiinien joukkoon nuo probiootit. 🙂

    • Meillä oli yksi toinen sinkki testissä, mutta ollaan todettu, että tämä on paras. Se on hyvää sinkkiä ja tableit tarpeeksi vahvoja. Ja sinkkiä ei enää kyllä uskaltaisi jättää pois, niin paljon siitä on tullut hyötyä. Ukottumaan päässyt mieskin sai lisää virtaa, kun alkoi popsia sinkkitabletteja. 🙂
      Ja hei, ne probiootit kannattaa myös ottaa käyttöön! Pieni vaiva, mutta iso hyöty!

Kommentoi