jouluviikko (ja uudet hiukset)

18.12.2017

Ulkona sataa lunta ja käsillä on jouluviikko. Se viikko, jonka aikana viimeistään valmistaudutaan joulunviettoon, ja kaiken kiireen keskellä, myös rauhoittumaan. Niin hullulta kuin se kuulostaakin, nuo molemmat pitäisi sisällyttää seuraaviin muutamaan päivään. Itse olen ratkaissut asian niin, että tänä vuonna mennään vähemmällä. Paljon vähemmällä. Nälkään tuskin päästään jouluna kuolemaan, vaikka joku sortti pöydästä puuttuisikin. Tällä hetkellä ruokaakin enemmän kaipaan käpertymistä ja rauhaa, sellaista joulun tunnetta, joka pyyhkii huolten yli, ja antaa totaalisen rauhan. Haluan nukkua pitkään ja halata niitä kaikkein rakkaimpia. Laahustaa pyjamassa ja suorittamisen sijaan keskittyä siihen, mikä elämässä on tärkeintä.

Ehkäpä juuri tuosta pehmeydentarpeesta, tai sitten vain vaihtelunhalusta, palautin myös hiuksiini tutun vaaleamman ilmeen. Ja kylläpä vain tuntuukin olo taas omalta. Paljon keveämmältä. Ja aivan kuin hiukset olisivat paksummat ja runsaammatkin, sen verran raidoitus antaa volyymintunnetta. Siitäkin huolimatta, etten nykyisin juuri käytä shampoon ja hoitoaineen lisäksi mitään muuta kuin öljyjä. Vaaleampi väri myös valaisee kasvoja, ja loppuvuoden nuupahtanut ilmekin sai pientä piristystä.

Heti aamulla sytytin Skandinaviskin Jul -tuoksukynttilän, joka on minulle se the joulukynttilä. Puolessa välissä viikkoa pestään lakanapyykki, ja loppuviikolla tehdään perusteellinen imurointi ja pestään lattiat. Sen suurempia joulusiivouksia ei enää tarvitse tehdä, säästän sen energian alkuvuoden (toivottavasti) valoisammille päiville. Koti myös kukitetaan jouluun ja tällä viikolla poltetaan tuoksukynttilöiden lisäksi myös paljon muita kynttilöitä. Annetaan rauhan laskeutua ja viedä mukanaan. Ravistetaan kiire ja stressi harteilta.

Toivotan rauhallista ja rauhoittavaa jouluviikkoa myös teille. Ei stressata turhasta tai suoriteta väkisin. Annetaan rauhan laskeutua ja nautitaan jouluntaiasta.  ♡

Tallenna

Tallenna


18 Responses to “jouluviikko (ja uudet hiukset)”

 1. LS says:

  Piiiiiiitkästä aikaa taas kommentoin!
  Kiirettä pitänyt, ja nyt on kaiken maailman joulujuhlat juhlittu ja aika rauhoittua.
  Ihanaa ja rauhallista joulun aikaa <3

 2. Elisa says:

  Ihanaa joulunaikaa sinnekin! Sulle sopii toi vaalea mun mielestä paljon paremmin kuin tumma.

 3. Tosi kivat hiukset! Meillä on tää viikko ihan älyttömän kiireinen, mutta silti sisimmässä on kuitenkin rauhallinen olo ja ei stressaa. ihan itsekkin ihmettelen tätä kombinaatiota!

  • Mulla on sama olo. En jotenkin jaksa stressata. Sen ehtii, mitä ehtii. Ja vähemmälläkin kyllä pärjää. 🙂
   Joulu on tänä vuonna monessakin mielessä erilainen, mutta teimme myös ihan päätöksen, että joulunpyhät ovat lepoa ja kotoilua varten, eikä kenenkään kuulu olla yliväsynyt siitä joulun tekemisestä. 🙂

   Ihanaa jouluviikkoa teidän perheelle! ♡ Ja kaikkea hyvää myös uusiin tuuliin! ♡ ♡ ♡

 4. Meri says:

  Vaaleat hiukset sopivat sinulle tosi hyvin! Minä odotan myös joululta rauhaa ja rauhoittumista. Syksy on tuntunut tosi pitkältä. Vielä pitäisi jaksaa neljä työpäivää ja sitten alkaisi joululoma ❤ Saa olla kotona, ei tarvitse lähteä mihinkään ja saa nukkua ❤ Täällä mennään joulu myös vähemmällä. Minä teen loppuviikosta normi siivouksen, sauna pestään ja petivaatteet vauhdetaan. Koristellaan kuusi ja ostetaan joulukukka. Isompi siivous saa jäädä ensi vuodelle. Lauantaina voisin leipoa jonkun kuivakakun ja torttuja, huomenna ehkä pipareita ☺ Rauhallisin mielin kohti joulua, tehden sen verran kuin jaksaa, ressaamatta liikaa. Ihanaa joulun aikaa, nautitaan ja tehdään jokainen meistä se oman näköinen joulu ❤

  • Täällä syksyn suhteen samat ajatukset. Odotan joululta lepoa ja rauhoittumista, en niinkään kiiltokuvamaista täydellisyyttä. Torstaina on viimeinen koulupäivä ja pienemmän kanssa aloitamme joululoman. Koululaisilla on vielä kirkko perjantaiaamuna ja sieltä haetaan sitten se todellinen joulun tunnelma. ♡
   Josko joululimppuja jaksaisin illalla leipoa. Muuten kaikki alkaa olla valmiina, kiitos vanhempieni, jotka tänä vuonna pelastivat tekemällä vähän enemmän kaikkea, niin riittää meillekin.

   Rauhaisaa joulunaikaa ja levollista mieltä. ♡

 5. Seija says:

  Hei, hiukset on kauniit! Hyvä kirjoitus, rauhaa ja lepoa meille kaikille♥

 6. -A- says:

  Mukavaa joulun odotusta 🙂

 7. Jani-75 says:

  Villasukat<3

 8. MamaEle says:

  <3 Ooo ihania kirjoituksia..ihania kuvia..
  kauniit on sun hiukset, sopii paremmin kuin hyvin. pidä tuo :))

  kiitos kauneudesta jota blogisi tuo, sanon edelleen että se suorastaan siunaa minua.

  Ihana joulun odotusta!:)

 9. PäiviH says:

  Hei mistä tuo ihana paita on? Ja oikein rauhallista joulua 🙂

Kommentoi