vuoden 2017 parhaat kosmetiikkalöydöt

17.12.2017

Tunnelmallista kolmatta adventtia.

Näin vuoden vedellessä viimeisiä viikkojaan tulee tehtyä tilinpäätöstä vähän joka asian kanssa. Koska tykkään lukea blogeista (ja lehdistäkin) listoja vuoden aikana löydetyistä tai opituista jutuista, päätin kasata tämän vuoden kosmetiikkalöytöni yhdeksi postaukseksi. Nyt mennään siis ihonhoidossa, koska värikosmetiikassa mitään mullistavia uutuuksia ei tullut hankittua. Tai no, Sensain 38°C -ripsari vaihtui Lumenen sensitive touch -ripsiväriin, ja opin myös käyttämään punaista huulipuuna! Mutta samoin, kuin monissa Life-lahjakorttiarvonna kommenteissa, minäkin kunnostauduin vuoden 2017 aikana lisää luonnonkosmetiikan saralla ja aion jatkaa samalla linjalla myös tulevana vuonna. Mutta en liian orjallisesti, vaan juurikin niitä itselleni sopivia tuotteita etsien. Tästä syystä tähänkin luonnonkosmetiikkapainotteiseen listaan pääsi kuitenkin yksi tuote, joka ei kuulu joukkoon ystäviensä kanssa. Mutta hei, jos kuusi tuotetta seitsemästä on jo luonnonkosmetiikkaa, niin suunta on oikea!

Oma ihoni on ohut ja erittäin herkkä. Kasvoni punoittavat pienimmästäkin hankauksesta ja ihoni punoittaa niin lämpötilanvaihdoksista, kuin mielentilastanikin. Joskus leukani ja kaulani muuttuvat täysin punanlaikukkaiksi ja olen oppinut, etteivät kaikki kuivalle iholle tarkoitetut kosteuttavat tuotteet silti sovi herkälle iholle. Kuten moni muukin, kärsin välillä myös harmaasta ja elottomasta ihosta, vaikka tähän vaivaan olen ruokavaliolla muutosta saanutkin. Silti väsymys ja stressi näkyvät helposti myös iholla, ja kun olo on vetämätön, näkyy se tietenkin myös kasvoista. Ohut iho on myös erittäin otollinen silmäpusseille ja väsyneelle silmänymärysiholle.
Luonnollisempia vaihtoehtoja kauneudenhoitoon -postauksessa kerroin rakkaudestani öljyihin, ja niitä öljyjä pitää sisällään myös tämä listani. Mukaan mahtui myös ensimmäinen kosteusvoide, joka ihan oikeasti rauhoittaa ihoa välittömästi ja saa punaisuuden kaikkoamaan.

Aloitetaan putsarista! Suomalainen luonnonkosmetiikkabrändi Mia Höytö valloitti minut jo aikanaan Lempeä uni -öljyseerumilla, joka on ja pysyy kylpyhuoneen kaapissa pullo toisensa jälkeen. Saman sarjan Sievä -puhdistusvoide on vuoden 2017 erityisin löytö ehkä siksi, että ajattelin pitkään halvankin putsarin toimivan, koska se viipyy ihollani kuitenkin niin vähän aikaa. Nyt kuitenkin kasvoilleni puhdistuksen myötä syntyvä punoitus on vähentynyt huomattavasti, ja siitä kiitos tälle hieman geelimäisenoloiselle voiteelle. Riittoisa putsari levittyy ihanasti ja vie kasvoilta vahvemmankin meikin, mitä jokainen luonnonmukainen putsari ei suinkaan tee. Myönnän, etten ole kovin montaa erilaista luomuputsaria käyttänyt, mutta tämä on niitä harvoja, jotka poistaa meikin täysin.

Kasvonaamioiden suhteen olen ollut laiska jo useamman vuoden, enkä ole löytänyt ohuelle ja herkälle iholle sopivaa tuotetta. Jolielta saamani Isla Apothecary Refine + Radiate Beautifying Face Mask -Kirkastava Kauneusnaamio muutti paitsi naamiotilanteeni, myös käsitykseni naamioista, sillä kysessä on ns. kuivanaamio. Eli, sen sijaan että ostaisit nestemäistä naamiota kirpaisevaan litrahintaan, ostakin pelkän jauheen, jonka voi sekoittaa joko teelusikalliseen vettä, kasvovettä tai hunajaa. Jos iho on oikein elottoman näköinen ja peiliin katsominen hirvittää, tällä naamiolla saa pikaisesti eloa väsyneempäänkin ulkoasuun. Harvemmin tulee “lähdettyä” minnekään, mutta jos erityisiä menoja on, tämä naamio kuuluu valmisteluihin. Ihan ensimmäisellä kerralla en sekoituksen kanssa päässyt maaliin saakka, mutta tuotetta oppii kyllä käyttämään ja löytää itselleen sopivimman tavan. Hankaamisen kanssa tulee olla tarkkana, sillä jauheesta saa myös mekaanisen kuorinnan, jos sellaiselle kokee tarvetta. Itse tyydyn taputtelemaan naamion kasvoille ja huuhtelen sen vedellä pois.

Madaran Smart Antioxidants Anti-fatigue eye rescue cream on jokaisen turvonneista silmänalusista kärsivän pelastus. Tällä saa jopa parin tunnin itkusession aiheuttaman turvotuksen laskemaan, sekin on testattu. Ei toki mikään taika-aine, mutta ensimmäinen voide, joka laittaa turvotukselle kyytiä. En usko, että uskallan  vähään aikaan kokeilla muita silmänympärysihon tuotteita.

Tämän joukon ainoa “ei luonnonkosmetiikka -tuote” on Origins Drink Up Intensive -yönaamio. Ihan alkuvuodesta ihoni huusi kosteutta, ja tutustuin yönaamioon, joka pelastikin talvikuivan ihoni. Tuote jäi osaksi kauneusrutiine, ja tälle en valitettavasti ole löytänyt vielä luonnollista kilpailijaa. Muistaakseni ohje on, että naamiota käytetään kolmena yönä viikossa, mutta käytän voidetta tarpeen mukaan. Joskus jopa päivällä. Onneksi tuubi on iso ja hintakin kohtuullinen. Syy kiepata Stockmannin kosmetiikkaosastolla.

Pai Chamomile & Rosehip Calming Day Cream -Rauhoittava Kasvovoide on jokaisen herkkähipiäisen päivävoide! Voide rauhoittaa ihoa heti levityksen jälkeen ja nollaa pahimmankin ärsytystilanteen. Ohuuteensa nähden tuote on kosteuttava ja hoitava, sekä loistava voide meikin alle. Pari tippaa öljyä ja tämä voide tuovat rutkasti kosteutta pitkäänkin päivään.
Saman sarjan Pai Rosehip BioRegenerate 
Oil -Uudistava Ruusunmarja Kasvoöljyä suosittelen kaikille, joilla ikääntymisenmerkit näkyvät ihossa, ja iho on väsyneen eloton. Öljy paitsi uudistaa ja rauhoittaa, myös tasaa ihon sävyä. Oranssin värinsä vuoksi öljyä suositellaan käytettäväksi nimenomaan yöllä, mutta itse saatan sekoittaa tipan tätä myös päivävoiteen joukkoon. Kasvot eivät muutu oransseiksi, vaan lämmin sävy enemmänkin taittaa harmaata pois.

Edellistä öljyä huomattavasti koostumukseltaan juoksevampi on Life-yhteistyön myötä saamani Madaran superseed Radiant Energy organic facial oil – heleyttävä kasvoöljy. Tämä on löydöistäni viimeisin, ja ehti listalle täpärästi. Jos kuitenkin olet vielä noviisi öljyjen käytössä, mutta ihosi on kuiva, tästä öljystä on hyvä aloittaa. Tuote on ohut, mutta superrrr kosteuttava ja tekee kasvojen iholle ihmeitä. Näin talvella tämänkaltaiset öljyt toimivat myös ihanasti meikin alla, ja vältyt pakkeloidulta lookilta vahvemmassakin meikissä. Huomiona kuitenkin, että tuotteessa on vahva yrttinen tuoksu, ja kaikkein herkkänenäisimmälle se ei välttämättä sovi.

Suloista sunnuntai-iltaa. Meillä on tiedossa Ultra  Bra!!!

*Madaran heleyttävä kasvoöljy saatu blogin kautta /Life-yhteistyö

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna


2 Responses to “vuoden 2017 parhaat kosmetiikkalöydöt”

 1. Oh, sanoitko punaista huulipunaa? Olen ollut todelllla pitkään poissa, oi, en malta odottaa että löydän aihetodisteet blogiarkistosta! Jes! 🙂 <3 Tämä riehakointi ei siis niinkään siitä kulmasta, että jokaisen pitäisi ehdottomasti käyttää aina punaista huulipunaa, vaan siksi, että olet selkeästi ylittänyt henkisen aidan. 🙂

  Tästä listauksesta tunnistin tuon Pain öljyn, joka oli kyllä tosi hyvä, enkä muista miksi en ole ensimmäisen pullon jälkeen palannut sen pariin, mutta sillä on ehdottomasti paikka sydämessäni ja pari ystävääkin on saanut siitä avun oikkuilevalle iholle. Madaran öljyä kokeilin, mutta siitä ihoni sai hepulin - voimakas siitepölyallergia hankaloittaa toisinaan kasviperäisiä aineita hyödyntävien tuotteiden rakastamista kun ristiallergiat pillastuvat. :/

  Originsin naamiosta olen kuullut muutamalta suunnalta erittäin vahvoja suosituksia ja heti kun purkkijonossa aukeaa sopiva paikka, aion ehdottomasti testata tätä. 🙂

  • No kyllä! Kaikki alkoi kevättalvella korallista sävystä, ja sitten kesän alussa pikkuisen taas punaisempaan. Alkusyksystä löysin itseni Punainen (sellainen isolla alkukirjaimilla kirjoitettava joulunpunainen) huulipuna kädessäni. Aikoihin on eletty, mutta kuulemma sopii ihan hyvin. Ehkä se on tuo kun iho on rauhoittunut ja parantunut aknesta, niin ei enää tule sitä punanaama tunnetta. 😀

   Pain öljyssä muistan aluksi vieroksuneeni ruusunmarjan tuoksua. Mutta nenä on tottunut. Madaran suhteen en ihmettele, se varmasti on aika voimakas, jos kärsii pahasta allergiasta.

   Listasta unohtui retinoli-voide, johon keväällä hurahdin. Nyt pitäisi vain löytää joku paikka, josta voisi tilata vähän vahvempaa tavaraa. Käsittääkseni muualla myydään suurempia retinolivahvuuksia.

Kommentoi