green beauty – luonnonkosmetiikkaa

19.3.2018

Aurinkoista ja energistä uuden viikon alkua!

Jatketaan Life ambassador -postausten sarjaa, ja tänään  vuorossa kaunistautumista, eli valokeilaissa luonnonkosmetiikka. Postaus on tehty kaupallisessa yhteistyössä Life:n kanssa.
Luonnonkosmetiikka on tällä hetkellä kuin kuuma peruna, enkä tiedä ainoatakaan ihmistä, joka ei jossain määrin olisi kiinnostunut luonnollisesta kosmetiikasta. Syitä on monia, mutta sen lisäksi, että meitä kiinnostaisi ekologisuus, aika moni on kuitenkin kiinnostunut siitä, mitä kemikaalien kautta siirrämme itseemme. Toiset ovat hurahtaneet luonnonkosmetiikkaan kunnolla, ja ovat täysin ehdottomia valintojensa suhteen. Sitten on meitä, jotka pikkuhiljaa ovat saaneet käännettyä kelkkansa luonnolliseen suuntaan, mutta meikkipussissa ja kylppärin kaapissa on kuitenkin vielä niitä tavistuotteitakin. Niin tai näin, tuntuu, että vähintään deodorantille etsitään nykyisin sitä luonnollisempaa vaihtoehtoa, ja kyseessä on ehdottomasti yhä nousussa oleva trendi.

Pidempään blogiani lukeneet tietävät kipuiluni ihoni kanssa, enkä viitsi nyt aloittaa tarinaa ihan alusta asti. Lähtökohtana kuitenkin uusimmille mukaan eksyneille voinen kertoa, että taskussani on piiiitkä ja kivinen tie aknen kanssa kamppailua, ja siinä sodassa ei paljon luonnollisuudella ollut sijaa. Kiitos itse sairauden, mutta myös vahvojen lääkkeiden, ihoni muistuttaa lähinnä taistelutannerta, jolla sota on käyty. On väitetty, että akne jo itsessään vähentäisi kollageenin tuotantoa. Mene ja tiedä, mutta ainakin siinä vaiheessa kun ihotyyppejä jaettiin, satuin itse saamaan sen ohuen, herkän, helposti punoittavan ja valitettavasti myös siihen akneen taipuvan. Kenties ne kaikki paremmat vaihtoehdot olivat sillä erää jo jaettu. Mutta näillä korteilla pelataan, ja koska kyseessä nyt kuitenkin on kehomme suurin elin, täytyy siitä toki pitää myös huolta.

Itselleni ihonhoidossa tärkeimpiä kulmakiviä ovat nykyään kosteutus ja ikääntymisen merkkien hidastaminen. Johtuen kaikesta koetusta, tai sitten vai niistä jaetuista korteista, ihoni puolesta muistutan varmasti itseäni kymmenen vuottakin vanhemmalta. Näin minusta ainakin usein tuntuu, eikä asiaa helpota laisinkaan se, että olen huomattavasti ryppyisempi, kuin muutaman vuoden itseäni vanhempi siskoni.  Eikä sillä, että kokisin tarvetta olla jälleen 16-vuotias. Taakse jäänyt näppylähelvetti on oikein hyvä syy nauttia kuitenkin nykytilanteesta. Riittävän kosteutuksen, ja ihon kimmoisuuden parantamisen lisäksi, omalla kohdallani tärkeää on myös hellävarainen ihonhoito, sillä kasvoni lehahtavat punaisiksi pienestäkin ärsytyksestä.

Kasasin tähän postaukseen tuotteita, jotka sopivat juurikin näihin ongelmiin, mutta mukana on myös vinkkejä hilseilevien säärien elvyttämiseen, sekä muutama sana niistä luonnonmukaisista deodoranteista!

Tässä kohtaa vuotta, kun pakkaset ja lämmitetty sisäilma ovat tehneet taikojaan, moni kärsii kuivasta ihosta, vaikka muuten iho ei juuri erityiseen kuivuuteen olisikaan taipuvainen. Hyaluronihappo tuli aikoinaan kovaa kosmetiikkamarkkinoille, mutta myönnän, etten aluksi edes oikein tiennyt, mihin koko hapon ylistys perustui. Kyseessä on kuitenkin ihmeaine, joka sitoo vettä itseensä nähden jopa 1000 kertaa. Kosteutuksen lisäksi auttaa vähentämään ryppyjä ja aktivoi kollageenin tuotantoa. Evolve Hyaluronic Serum 200 -Hyaluronihapposeerumi sisältää nimensä mukaisesti 200mg vaikuttavaa ainetta pulloa kohden, mikä tekee 30 millilitran pumppupullosta todellisen hyaluronihappo-tehotuotteen. Seerumi levitetään kosteusvoiteen alle, ja koostumus toimii oikein hyvin myös meikin alla. Loistava tuote paitsi talvikuivan ihon kosteutukseen, mutta myös pidempiaikaiseen käyttöön ihon ikääntymistä hillitsemään. Plussaa Evolve saa minulta myös kauniista pakkauksistaan!

Ihan ensimmäiset luonnonkosmetiikkatuotteeni olen aikanaan hankkinut Dr. Hauschkalta. Vaikka uusia tuotemerkkejä virtaa meille Suomeenkin jatkuvasti, Dr. Hauschka on ehdottomasti yksi tunnetuimmista ja arvostetuimmista nimistä luonnonkosmetiikan saralla. Pitkän historiansa vuoksi se koetaan myös luotettavana. Vielä silloinkin, kun luonnonkosmetiikka ei ollut se kuuma peruna, Dr. Hauschka tunnettiin aina Hollywoodissa asti. Luin joskus aika paljonkin Hauschkan historiaa ja filosofiaa, ja täytyy myöntää, että joka kerta kun levitän iholleni Hauschkan tuotteita, koen aika vahvasti jotakin määrittämätöntä puhdistumisen tarvetta. Kosmetiikan lisäksi kun Dr. Hauschkalla on nimittäin vahva filosofia terveydestä ja hyvinvoinnista.

Koska olen tämän vuoden aikana päättänyt tehostaa siirtymistäni luonnolliseen kosmetiikkaan (ja kenties viedä koko siirtymän ihan maaliin asti), nostan tähän nyt muutamia tuotteita Dr. Hauschkalta, jonka koen jollakin tapaa olevan se luonnonkosmetiikan selkäranka. Sarjalta löytyy kaikkea hammastahnasta lähtien, mutta mennään nyt enemmänkin tuon alustukseni mukaan, eli tuotteita oman ihoni tarpeisiin.

Dr. Hauschkan puhdistusemulsio poistaa paitsi (vahvemmankin) meikin ja sillä saa myös yön aikana ihoon tarttuneen lian hellävaraisesti pois. Putsari sisältää ihoa rauhoittavia öljyjä, joten se ei ärsytä herkempääkään hipiää. Sarjan kasvovesi jatkaa samaa linjaa, ja hoitavuutensa vuoksi pakkauksen suihkuannostelijaa kannattaakin käyttää hyödyksi. Olen vasta viime vuosina oppinut, että kasvoveden tarkoitus ei ole ainoastaan se, että pyyhimme pelkästään kasvomme kosteutetulla vanulapulla, vaan kasvoveden kuuluu myös hoitaa. Mitä parempi kasvovesi, sitä kosteammaksi kasvot kannattaa jättää. Olen suihkinut tätä tuotetta kasvoilleni puhdistuksen jälkeen ja antanut kasvoveden imeytyä luonnollisesti ihoon ennen seurraavien hoitotuotteiden levitystä. Paitsi virkistävä, myöskin kosteuttava teko kasvoille!

Dr. Hauschkan kiinteyttävää naamiota ei hehkuteta suotta. Paksu kerros kasvoille pari kertaa viikossa 20 minuutin ajaksi kuuluu ohje, mutta itse annan tuotteen imeytyä kokonaan ihoon. Samainen naamio toimii myös meikin alla, ja voidemaisen tuotteen voi levittää jopa silmänympärysiholle. Kokeile ainakin tämä!

Olen jo pidempään kaivannut sävyttävää päivävoidetta, joka taittaisi ihon harmautta pois ja tasoittaisi samalla kasvojen ihon sävyä. Nyt olen testannut Dr. Hauschkan sävyttävää värinestettä, joka sekoitetaan päivävoiteen tai vaikka meikkivoiteen joukkoon. Itse miksasin keskenään tätä ja Dr. Hauschkan aktivoivaa päivävoidetta. Koska värineste on täysin läpikuultavaa, lopputulos on luonnollinen eikä missään nimessä meikattu. Yhdistelmällä saa kuitenkin tervettä sävyä kasvoille, ja kombo toimii hyvin myös meikin alla. Kosteusvoide on ihaanteellinen juurikin kuvaihoiselle ja se rauhoittaa nopeasti myös punoitusta.

Lifen omasta kosmetiikkasarjasta kirjoittelin teille jo vuosi sitten ja nyt ajattelin listata pari omaa suosikkiani sarjasta. Mikäli sääresi muistuttavat yhtään omiani, eli ovat kuivat, hilseilevät ja valkoiset, sellaiset vähän kevättä pelkäävät, suosittelen tarttumaan tuohon Life Body & Soul Body Scrub -tuotteeseen. Kyseessä on edullinen ja riittoisa kuorinta-aine, joka antaa huutia hilseilevälle iholle, kuitenkaan kuivattamatta sitä. Vartalonkuorintavoide on pikemminkin kermainen, ja itse kuorinnan hoitaa murskatut oliivinkivet. Voide sisältää aloe veraa, kookosöljyä sekä kaakaovoita ja jättävät ihon pehmeäksi, ja sileäksi, kuin jo valmiiksi rasvatuksi. Jos höyläät sääriäsi, tee se huuhdottuasi kuoriva oliviinkivimurska pois iholta. Sitruksen tuoksuinen kuorinta nimittäin jättää sääriin voidekerroksen, jonka avulla sheivailu on helppoa.

Toinen sarjan loistotuotteista on Life Body Shouffle Almond “Spoil Your Skin”. Tämä on myös sellainen oikein kermainen vartalovoi, joka toimii itselläni ympäri vuoden, mutta erityisesti paikallaan nyt kun sääret kaipaavat aktiivisempaa huolenpitoa.

Body & Soul sarjaan kuuluu myös edulliset 100 prosenttisesti luonnolliset deodorantit. Almond “Roll With It” on herkälle iholle sopiva tuote, ja kuten vartalovoissa, tässäkin on lämmin mantelin tuoksu.

Tykkään itse sarjan ulkonäöstä, ja siitä syystä myös Life Body & Soul -sarjan käsisaippua on yksi suosikeistani. Sen lisäski, että saippua pesee ja putsaa, se kaunistaa myös kylppärin ilmettä!

Nämä Lifen omat Body & Soul -tuotteet ovat jo lähtökohtaisesti edullisia, mutta muistattehan, että saatte uusikuu -koodilla vuoden loppuun asti -20% alennusta Lifen omista tuotteista. Koodi kelpaa niin nettikaupassa, kuin myymälän kassallakin ja se kannattaa hyödyntää, ostit sitten ravintolisiä tai kosmetiikkaa!

Tiinan kanssa juttelimme viimeisellä Life käynnilläni paljon deodoranteista, koska kuten alussa kirjoitinkin, tuntuu moni aloittavan luonnollisemman kosmetiikan käytön juurikin deodoranteista. Ja samaan aikaan, kun moni jatkaa luonnolisemman kosmetiikan parissa aina pidemmälle ja pidemmälle, moni myös pettyy, ja lyö hanskat tiskiin juurikin sen huonon dödökokemuksen vuoksi. Tiina muistuttelikin, että huonojen ja hyvien deodoranttien listaamisen sijaan kannattaa ennen kaikkea miettiä, mihin kainalo on tottunut. Jos on vuosia käyttänyt alumiinipitoista deodoranttia, ei hikoilua olekaan helppo pitää kurissa luomudödöllä. Hikoilevat kainalot pitää ikään kuin totuttaa uuteen tapaan.

Kainalot voi toki pikkuhiljaa totuttaa pois alumiinipitoisesta deodorantista, mutta mikäli pelkäät ikäviä sivuvaikutuksia ja hajuhaittoja, suosittelen testaamaan We love the Planet voidedeoranttia. En ollut itse tutustunut näihin ollenkaan, mutta kun Tiinan suosituksesta otin kokeiluuni tuon Forever Fresh -tuoksun (näitä on saatavilla monia eri tuoksuja, itse halusin nimenomaan “puhtaan” tuoksun), ja tästä tuotteesta en taida luopua koskaan! Mikään, siis alumiiniton tai alumiinia sisältävä, deodorantti ei ole koskaan pitänyt kainaloitani yhtä kuivana tai puhtaan tuoksuisina! Voide muuttuu kainaloon levitettäessä jauhoiseksi, mikä varmaankin johtuu sen sisältämistä maissitärkkelyksestä ja ruokasoodasta. Ensimmäisen ansiosta kainalot pysyvät kuivina ja toinen pitää tuoksut kurissa. Tuote sisältää myös esimerkiksi luomukookosöljyä ja mäkikuismaöljyä, joten mistään ihoa kuivattavasta aineesta ei ole kuitenkaan kyse.
Jos siis et ole vielä vaihtanut deodoranttiasi luonnonmukaiseen, suosittelen tekemään sen nyt. Jos tuotteen valinta mietityttää, kysy neuvoa ja vinkkejä myyjältä!

Kirjoitin teille vuosi sitten siitä, miten kauneus ja ihonhoito lähtevät kuitenkin molemmat sisältäpäin ja listasin lisäravinteita, jotka tukevat ihon hyvinvointia. Tuon postauksen pääset lukemaan tästä linkistä. Nostan tähän nyt kuitenkin kollageenin, joka on ehkä se kaikkein konkreettisin kauneustuote jota sisältäpäin voi nauttia. Enkä tarkoita, että se olisi missään tapauksessa sinkkiä, c-vitamiinia, tai probiootteja tärkeämpi ihon kuntoa ajatellen, mutta jos vitamiiniasiat on jo kunnossa, ja sinkki ja probiootit kuuluvat jo arkeesi, kollageeni on oiva kauneuslisä. Puhas+ -kollageenituotteita on saatavilla jauheena ja kapselina, ja oma suosikkini on Puhdas+ Beauty Kollageeni & Hyaluron + C. Tässä kun on oikeastaan juuri ne kuivan ja ikääntyvän ihon kaverit. Lisäksi kapselit on itselleni jotenkin helpompia, kuin jauheet, sillä en juo joka päivä smoothieta.

 

Ja hei, vedenjuonti ja auringon, sekä sokereiden välttäminen! Ei koskaan kannata unohtaa niitä yksinkertaisimpiä ja ilmaisia kauneudenhoitajia!

 

KILPAILU:

Haluaisitko voittaa paketin Lifen Body & Soul-tuotteita? Kerro kommenttiboksissa omasta suhteestasi luonnonkosmetiikkaan ja olet mukana arvonnassa. Osallistuneiden
joukosta valitaan kaksi voittajaa, ja yhden palkintopaketin arvo on 50€. Jätä kommenttisi viimeistään sunnuntaina 25.3 ja olet mukana kisassa.
Kilpailun säännöt löydät täältä.


59 Responses to “green beauty – luonnonkosmetiikkaa”

 1. Riitta says:

  Toisinaan käytän luonnonkosmetiikkaa.
  Yllä mainittuja kannattaisi varmaan kokeilla. Tuotteet tuntuvat lupaavilta.

 2. Kaisa says:

  Luonnonkosmetiikka niin kuin luonnontuotteet muutenkin kuuluvat jokapäiväiseen elämääni. Luonnonkosmetiikasta olen löytänyt apua hieman ongelmaiseen ihooni, josta olen todella tyytyväinen!

 3. Mari says:

  Kaapissani ja käytössäni on pari Madaran tuotetta, joihin olen tykästynyt ja joita käyttäisin, vaikka eivät olisi luonnonkosmetiikkaa.

 4. tiitu says:

  Kasvojen ja vartalon hoidossa olen jo siirtynyt luonnonkosmetiikkaan ja meikeissä ja hiustenhoidossakin osittain. Niistä löytyy aina niin ihania ja tehokkaita tuotteita.

 5. Jenni says:

  Luonnonkosmetiikkaa ei ole löytynyt vielä kovin kauaa meikkipussistani tai ihon hoitotuotteiden joukosta, mutta pikkuhiljaa päivitän arsenaaliani siihen suuntaan. Ruokailun suhteen tiettyjen ruoka-aineiden kohdalla olen jo vuosia suosinut luomua. Tässä oli hyviä vinkkejä tuotteista joita pitääkin kokeilla seuraavaksi kun tulee tarvetta täydentää 🙂

 6. Hanna says:

  Joitain luonnonkosmetiikan ihonhoitotuotteita käytän ja voisin mielelläni käyttää enemmänkin. Meikkejä en ole koskaan kokeillut. Nyt kiinnostuin kehujesi myötä tuosta voidedeodorantista, mun kun pitää käyttää apteekin antiperspiranttia, jossa tietenkin on sitä alumiinia, mutta kun muu ei toimi…

  Kiitos arvonnasta!

 7. Anni says:

  olen alkanut pikkuhiljaa siirtymään luonnonkosmetiikkaan 🙂

 8. Sari says:

  Oih, todellakin mukana kiinnostavassa arvonnassasi 🙂 Yhä enenevässä määrin kiinnostaa luonnonmukaisuus, niin ihonhoito-ym.tuotteissa kuin ravinnossakin. Näitä esittelemiäsi tuotteita täytyy käydä livenä hypistelemässä ja varmasti joku mukaankin tarttuu 🙂
  Mukavaa viikkoa siulle Emilia 😀

 9. Janita says:

  Käytän vain muutamia luonnonkosmetiikka tuotteita, lähinnä ihon puhdistukseen. Olisi kiva päästä kokeilemaan itselle uusia tuotteita.

 10. Katja says:

  Täälläkin käytetään osittain luonnonkosmetiikkaa ja ihonhoidossa siirrytään koko ajan enemmän luontaistuotteisiin. Madara ehkä tuotemerkeistä itselle tutuin ja nyt postauksen tiimoilta uusia kivoja tuotteita varmasti kokeiluun. Innostuin myös tuosta voidedeodorantista. Pienten lasten äitinä enemmissä määrin lapsillekkin käytän luontaistuotteita ihon hoitoon 🙂
  Arvonnassa mukana!

 11. Maisa says:

  Olen aivan hurahtanut luonnonkosmetiikkkaan. Madara, Lavera ja Sante päivittäin käytössä!

 12. Ida says:

  Luonnonkosmetiikat on jonkin verran tuttuja mutta mielelläni tutustuisin vielä lisää! 🙂

 13. Johanna says:

  Käytän luonnonkosmetiikkaa oikeastaan pelkästään. Ei ole enää paluuta vanhaan, näitä tuotteita olisi kiva testata.

 14. Leena says:

  Täällä myös yksi luonnonkosmetiikasta kiinnostunut, jopa siihen hurahtanut! 🙂 Minua viehättää tosi paljon ajatus siitä, että sivelen iholleni vain puhtaita ja luonnollisia aineita. Oma olokin on paljon freesimpi, kun käyttää luonnonkosmetiikkaa. Pikku hiljaa vanhojen purkkien tyhjentyessä olen siirtymässä varmaankin lähes kokonaan synteettisistä tuotteista luonnollisiin vaihtoehtoihin. Tällä hetkellä ovat jo vaihtuneet dödö ja kasvojenhoitotuotteet.

  Olisiko sulla muuten vinkkejä hyvästä ja tehokkaasta luonnonmukaisesta käsirasvasta? Minulla on todella kuiva käsien iho, eikä mikään voide ole vielä auttanut. Olen ihan pulassa rutikuivien, haavaisten käsieni kanssa. :/ Otan mielelläni vastaan ideoita myös hyvästä luonnollisesta shampoosta ja hoitoaineesta. 🙂

 15. Niina says:

  Käytän koko ajan enenevässä määrin luonnonkosmetiikkaa. Meikeissä osa on vielä synteettistä. Tykkään kokeilla eri tuotteita, siten löytää uusia suosikkeja 🙂

 16. Satu says:

  Moikka,
  Olen tykästynyt Madaran tuotteisiin.Meikeissä en ole vielä löytänyt iholleni sopivia tuotteita.Joten etsintä jatkuu. Voidedeodorantti kuulostaa tuotteelta, jota haluaisin kokeilla:)

 17. Ansku says:

  Koko ajan mietin enemmän mitä syön ja sen myötä on tullut ymmärrys myös siihen, kuinka paljon iholle läträtyt tuotteet vaikuttavat ja mitä kaikkea ne sisältävät. Koko kosmetiikka ja ihonhoitokaappi ei ole vielä luonnonkosmetiikka, mutta sitä kohti ollaan menossa koko ajan 🙂

 18. Riikka says:

  Kiitos huippuhyödyllisestä postauksesta! Nuo Lifen Body&Soul-tuotteet onkin houkutelleet, joten alekoodi ainakin menee käyttöön jos arpaonni ei suosi 🙂 Käytän siis luonnonkosmetiikkaa, sillä olen todennut sen iholleni ja omiin arvoihin sopivaksi ja hoitavaksi vaihtoehdoksi!

 19. susa says:

  Suosin luonnonkosmetiikkaa ihonhoidossa (esim. deo, vartalovoiteet, ihoöljyt), mut myös joitakin apteekin perusvoiteita atooppisen ihon hoidossa on käytössä.

 20. Tanja says:

  Luonnonkosmetiikkka on pikkuhiljaa vallannut kaappini. Olen löytänyt monta uutta hyvää luonnonkosmetiikka brändiä mitä kokeilla ja mihin palata. Olen utelias ja haluan kokeilla uutta. Erityisesti ihonhoidossa luonnonkosmetiikka on omaa luokkaansa.

 21. Emilia says:

  Meikkipussistani löytyy muutama luonnonkosmetiikkatuote 🙂

 22. Krista says:

  Käytän osittain luonnonkosmetiikkaa. Koko ajan enemmän ja enemmän!

 23. Teija says:

  Oi, ihanan näköisiä nuo body&soul purkit! Luonnonkosmetiikka on osittain tuttua ja käytössä, mm. Madaran ja Santen tuotteita. Iän myötä iho on muuttunut herkemmäksi ja vaativammaksi ja luonnonkosmetiikka on osoittautunut oikein toimivaksi ja helläksi. Meikit ovat tällä saralla vielä ihan vieraita, mutta kiinnostaa kyllä, nyt kun puhdistustuotteet ja rasvat ovat jo osittain vaihtuneet luonnolisiin versioihin.

 24. Elise H. says:

  Olen tällainen ns. sekakäyttäjä, eli käytän ihan hyvillä mielin sekä tavallista että luonnonkosmetiikkaa, painotus kuitenkin tavallisen kosmetiikan puolella. Minullakin töksähti tuossa deodorantin kohdalla, eli kyllästyin jatkuvaan hikoiluun ja vaihdoin takaisin Erisan -antiperspiranttiin. Mukana arvonnassa! 🙂

 25. Maria M says:

  Luonnonkosmetiikkaa käytän mahdollisimman paljon. Ihan joka tuotetta en ole vielä onnistunut korvaamaan, kun iho on lääkityksestä johtuen niin kuiva. Mutta nyt olen löytänyt kivat tuotteet ja suurin osa on luonnonkosmetiikkaa.

 26. Marja Leena says:

  Puhdas+sarja: käytössä kapselit,seerumi ja kasvovoide.

 27. Tiina says:

  Kun on muutamia hyviä luottotuotteita löytänyt, niistä haluaa pitää kiinni, esim. Madaran kuorintavoide ja kosteuttava naamio. Pikkuhiljaa hyvä tulee 🙂

 28. Marine says:

  Minulta löytyy sekä luonnonkosmetiikksa että tavan kosmetiikkaa. Aloitin kokeiluni juurikin deodoranteista ja niistä jäi huono maku juurikin sen takia ettei se tehonnut. Mutta tähän sain silloin juuri tämän selityksen ystävältäni. Mutta tämä sinun kokeilema voisi toimia. Minulla on myös haastava akneiho ja kun aloin kokeilemaan kasvoille luonnonkosmetiikkaa meinasin taas heittää hanskat tiskiin. Näppyjä alkoi puskemaan. Joka taas johtui siitä että iho alkoi puhdistus. Nykyään kasvohoitotuotteet ovat minulla luonnonkosmetiikkaa. Meikkien saralla en ole päässyt vielä niin pitkälle. Mutta pikku hiljaa.

 29. Suvi says:

  Minä hurahdin luonnonkosmetiikkaan jo useampi vuosi sitten, luottorasvani ovat madaralta, dödö juurikin tuolta merkiltä, mutta tuoksuton, meikeissä suosin everydaymineralsia ja shampoissa ja pesuaineissa milloin mitäkin.

 30. ReetaJohanna says:

  Melkein kaikki tuotteet ovat jo vaihtuneet luonnonkosmetiikkaan. Itselleni kaikkein tärkein asia on todellinen eläinkokeettomuus, joten se on ollut ensisijainen syy siirtymiseen. Muu hyvä on vain plussaa.
  Deodoranttien kanssa on tosiaan itsellänikin ollut ongelmaa, siksi vielä olen palannut Niveaan. Tätä uutuutta täytyy ehdottomasti testata. Kiitos vinkistä!

 31. Heidi says:

  Hauschka on ihan paras. Ruusuvoidetta parempaa ei ole. Tuo sävyneste kiinnostaa kokeilla. Toivottavasti arpaonni suosii

 32. Kristiina says:

  Mielenkiintoisia juttuja! Tuota sävyttävää värinestettä täytyisikin kokeilla ja kollageeni tulis ehdottomasti tarpeeseen. Jotain luonnonkosmetiikkaa on tullut kokeiltua, mutta vielä on matkaa siihen, että kaikki itsellä käytössäoleva kosmetiikka olis luonnonkosmetiikkaa.

 33. Hessu says:

  Hei!
  Aloin käyttämään luonnonkosmetiikkaa vuonna 2011 toisen lapsen syntymän aikoihin. Tuolloin kiinnostuin niin puhtaasta ruoasta kuin kosmetiikasta ja pesuaineistakin. Viimeiset pari vuotta olen joutunut ostamaan edullisempaa peruskempparia kun hoitovapaalla ei aina rahat riitä kaikkiin tuotteisiin mitä mieluiten käyttäisin. Tämä olisi todella tervetullut avustuspaketti 🙂 <3

 34. Meri says:

  Heippa! Luonnonkosmetiikka kiinnostaa kovasti ❤ Kollageeni on myös tuote, jonka nimeen vannon, ja iho kiittää. Ehdottomasti mukana arvonnassa!

 35. Sue says:

  Juurikin dödöstä olen aloittanut luonnonkosmetiikan käytön, ja nyt etenkin hiustuotteita pyrin vaihtamaan luonnonmukaisempaan.

 36. Maarit says:

  Luonnonkosmetikka kiinnostaa paljon ja ihonhoitotuotteet sitä suurelta osin ovatkin. Meikit vielä enimmäkseen tavallista kosmetiikkaa.

 37. Johanna says:

  Suosituksia toimivasta luonnonkosmetiikasta on aina kiva kuulla! Itse olen ottanut nyt tavaksi että kun joku tuote loppuu ostan tilalle luonnonkosmetiikkaversion. Joskus täytyy käyttää aikaa ja oikein etsiä, mutta joskus osuu kerralla nappiin niinkuin esim viimeksi kun nappasin kiireessä kaupasta mukaani Laveran voidemaisen meikkipuuterin, se oli sävyä myöten heti sopiva! Liputan myös keittiökosmetiikan puolesta, kookosöljy, hunaja yms.. 🙂 Kesäksi pitäisi löytää hyvä luonnonkosmetiikan aurinkosuoja. Siinä postausidea sinulle jos löytyy vinkkejä! 😀

 38. Kaija Karppinen says:

  Minulla on arka ja atooppinen iho,en muuta käytäkään kuin luonnonkosmetiikkaa.
  Nyt olen käyttänyt Hyalurenihapposeerumia,se sopii minun iholleni.

 39. Nina says:

  Puhdas + kollageenijauhe käytössä. Joitakin satunnaisia kokeiluja, enemmänkin pitäisi testailla. Arvonnassa mukana!

 40. Vilma says:

  Suosin luonnonkosmetiikkaa, sillä se on niin paljon parempi vaihtoehto iholle!

 41. Annika says:

  Minulle ei luonnonkosmetiikka ole vielä juurikaan tuttua, mutta kovasti haluaisin tehdä tuttavuutta. Jonkin verran olen käyttänyt Frantsilan tuotteita, samalta paikkakunnalta kun olen kotoisin. Täällä on ihana Frantsilan kehäkukka, mistä voi noita tuotteita ostaa. Siellä on myös mahtavat kasvisruoat.

 42. Jaana says:

  Olen saanut todella kuivan atooppisen ihon ja kärsinyt elämäni aikana monista allergioista aina ruoka-aineista, hajusteista, kosmetiikasta ..Tosi paljon on rahaa mennyt kokeiluihin ja valitettavasti paljon hukkaankin. Olisipa kiva löytää luonnonmukaisia tuotteita esim.ihonhoitooni. luonnonmukainen kun välttämättä ei sovi allergisille.

 43. Marika says:

  Tyttären saavuttaessa ikää, jolloin kosmetiikkatuotteet tulevat ajankohtaiseksi, olen alkanut tutustumaan luonnonkosmetiikkaan ja innostunut niistä! Olen löytänyt sieltä jopa itselleni muutamia suosikkeja mm. tuo Evolven seerumi ja päivävoide. Toivon, että meillä aloitetaan nämä kokeilut kehoa vähemmän kuormittavilla ja jo hyviksi todetuilla tuotteilla.

 44. Pajulintu says:

  Joitakin luonnonkosmetiikan tuotteita olen kokeillut elämäni aikana, mutta en oikein innostunut niistä.

 45. Sari says:

  Toisinaan käytän luonnonkosmetiikkaa, toiveena oli käyttää enemmänkin. Muutenkin ihonhoitoon ja hyvinvointiin pitäisi panostaa pienten lasten äitinä.

 46. juli says:

  Mielelläni kokeilisin luonnonkosmetiikkaa, kun omaan atopiaan taipuvaisen ihon. Myös muiden ihon haasteiden kanssa olen nuoresta saakka taistellut.

 47. Ninni says:

  Pikkuhiljaa siirryin muutama vuosi sitten täysin luonnonkosmetiikkaan ja takaisin ei ole paluuta. Niin monta hyvää tuotetta, ja silti aina ihana kokeilla jotain uutta! Hiukset on paksut, iho voi hyvin ja mieli lepää. 🙂 Kiva arvonta ja juttu myös. We love dödö testiin.

 48. Riitta says:

  Luonnonkosmetiikkaan olisi todellakin kiinnostusta. Tällä hetkellä vaan tuntuu,että aikaa ei ole riittävästi tiedon saantiin ja uusien tuotteiden kokeiluun. Vuosia kun alkaa tulla lisää niin pitäisi löytää uusia luottotuotteita jotka olisivat mielellään juuri luonnonkosmetiikkaa. Mutta näin se vaan on, että itseänsä on helpointa huijata ja laiminlyödä…

 49. Maiggis- says:

  Meikeissä olen jo siirtynyt luonnonkosmettiikkaan, mutta minulla on edelleen ”tavallinen” deodorantti ja kosteusvoide. Tämä postaus tuli siis itselle hyvään saumaan!! Olen hoitovapaalla ja rahasta on koko ajan iso pula, mutta kunhan saan taas vähän ylimääräistä, tuo dödö ja body scrub lähtee heti kokeiluun!

  Kiitos ihanasta ja inspiroivasta blogista, tämä tuo minulle paljon iloa täällä vaippakaaoksen keskellä 🙂

 50. Anni says:

  Pikkuhiljaa kehittynyt ja tähän mennessä olen löytänyt kasvojen iholleni täydellisen ekopharman mustaherukan 🙂 nyt etsinnässä hyvä luonnonkosmetiikan dödö, muutamaa olen kokeillut mutta itselleni sopivaa ei ole vielä löytynyt. Testiin menee nuo kaksi, mitkä mainitsit. Ja mukana siis arvonnassa! 🙂

 51. Ella says:

  Haluaisin kyllä mielelläni päästä testaamaan!!

 52. Niina says:

  En ole luonnonkosmetiikkaa vielä paljoa testannut. Ja ilman kokeilua en oikein uskalla tilata. Paljon olen kuullut kehuja monista tuotteista. Ehkä sitten kun palaan hoitovapaalta töihin, on mahdollisuus ostaa ja vaihtaa vanhat tuotteet luonnonkosmetiikkaan

 53. MaaritH says:

  Käytän jonkin verran luonnonkosmetiikkaa, ja erityisen tykästynyt olen Madaran tuotteisiin. Meikeistä ei ole vielä löytynyt sopivia tuotteita, mutta aihe kyllä kiinnostaa kovasti.

 54. Heidi says:

  Olisipa ihana päästä tutustumaan luonnonkosmetiikkaan! Joitakin tuotteita, lähinnä meikkejä, olen satunnaisesti kokeillut, mutta erityisesti ihon hoitoon liittyvät tuotteet olen aina tietämättömyyttäni jättänyt hyllyyn. Nyt erityisesti kuusiviikkoisen kuopuksen ja vauvakuplan myötä ihonhoitorutiinit ovat ihan retuperällä ja iho talvenpakkasten jäljiltä erityisen herkkä ja kuiva.

 55. Jensku says:

  Luonnonkosmetiikka on osa päivittäistä ihonhoitoani. On mielenkiintoista kuulla kokemuksia uusista tuotteista ja olisi mukava päästä niitä testaamaan!

 56. Taija says:

  Luonnonkosmetiikka itselle vielä täysin vierasta eikä asiasta kokemuksia. Viimeaikoina kuitenkin alkanut pohtimaan enemmän omia valintoja ja mielenkiinto luonnonkosmetiikkaan lisääntynyt. Kirjoituksesi motivoitsi itseä lisää muutokseen ja uuden kokeilemiseen 🙂 Olisi ihanaa päästä tutustumaan luonnonkosmetiikkaan ja saada iho uuteen hehkuun talven jälkeen 🙂

 57. Minttu says:

  Käytän jonkin verran luonnonkosmetiikkaa muiden ohella. Enemmänkin kyllä haluaisin käyttää. Tässä olisi oiva tilaisuus päästä tutustumaan tuotteisiin ja testaamaan niitä itselle.

 58. Liisa says:

  Käytän luonnonkosmetiikkaa päivittäin. Kosteusvoide on ja luetaanko mineraalipuuterikin niihin? Mielenkiintoinen kirjoitus, hyvä että jostain tulee tietoa, tosi mielenkiintoisia tuotteita.

Kommentoi