Kesäsateen tuoksu

17.5.2018

Eilen illalla se tuli, ihan ensimmäinen kesäsade, joka pyyhkäisi kaiken raikkaudellaan. Vedin villasukat jalkaan ja annoin ilman kiertää ikkunoiden ja ovien kautta. Tänään keli on jatkui samanlaisena. Kevyttä kesäsadetta, sellaista, joka ei hakkaa kaikkea alleen, vaan enemmänkin raikastaa, virkistää ja kastelee. Sillä tottahan se on, että niille kaikille oli jo tarvetta! Ja yläkerran lämpötilakin on laskenut varmaan kymmenellä asteella. Tarvetta oli nimittäin sillekin. 🙂

Olo oli jotenkin lapsellisen iloinen tuosta sateesta. Enimmäkseen tietysti siitä tuoksusta Ja odotin minä salamointiakin, jota oli tälle päivälle luvattu. Melkein harmitti ajatella, että istun illan koulussa ja se ilo jää vallan välistä, mutta salamoiden sijaan ilta kirkastuikin oikein kauniiksi.

Mårbackat ovat edelleen kuistilla ja olen tässä pohtinut, josko ne olisivat tässä koko kesän. Liiassa paahteessa kun ne helposti menettävät terhakkuuttaan ja väriään, ja varjoon niitä ei raski vallan sijoittaa. Kuisti saattaa olla kaikin puolin loistava vaihtoehto. Pienimmät ruukut mahtuvat ikkunalaudoille ja nämä vähän isommat saavat olla tuossa istutuspöydällä. Kesä tekee selkeästi mielestäni aina pikkuisen romanttisemman ja kuisti on oikein loistava paikka toteuttaa tätä maalaisromantiikkaa. Sopiva annos rajatussa tilassa! 😉

 

Mutta nyt iltapalaa. Raikasta kesäiltaa! ♡


4 Responses to “Kesäsateen tuoksu”

 1. Taimi says:

  Olenpa kade: täällä ei ole tullut eikä näemmä tulossakaan pisaraakaan vettä! En myöskään erityisesti rakasta hellettä, semmoinen 22-24 astetta riittää mainiosti. Mutta varsinkin nyt kun siitepölyä on ilmassa hurjia määriä, toivoisi kesäsadetta sitomaan niitä edes vähän. 🙂
  Varhainen kesän tulo on toki ihanaa!

  • Sateet jäivät täälläkin siihen. Ja lisää tosiaan kaivattaisiin. Kohta kuihtuu jo mustikan kukatkin. 🙁 En ehkä sadepäiviä ihannoi, mutta öisin voisi oikein hyvin sataa. Ja päivälläkin kevyt kesäsade tekee ihmeitä. Joka paikka on keltaisenaan siitepölyä. 🙁

   Varhainen kesäntulo on ihanaa, mutta nyt huolettaa kun kaikki kukkii ja kuihtuu niin kovalla vauhdilla ja pellotkin pöllyää kuivuuttaan.

   Toivotaan virkistävää sadetta! 🙂
   Kaunista viikkoa joka tapauksessa! ♡

 2. Satu says:

  Moikka,

  Ihania kuvia ja upeita pelargonioita! Mun lempparikukka kesällä on pionin lisäksi juuri Mårbacka-pelargonia (nyt olen jo vienyt niitä ikkunalaudoilta jo ulos :)). Tämä kukkien ja kasvien kasvattaminen (ja hoitaminen) ja mullan möyhiminen on minusta tosi kivaa 🙂

  Aurinkoista viikonloppua sinulle ja perheellesi!

  • Juuri näin! Kaikki kesäpuuhat kukkiin ja puutarhaan liittyen on vain jotenkin niin ihanaa! Ulkona kyllä alkaa jo kuivuus vaivata, että jokin sadepäivä olisi taas tervetullut. 🙂

   Aurinkoa viikkoosi! ♡

Kommentoi