herkullinen perunasalaatti kesäpöytään

14.6.2018

Heipsan!

Uudet perunat ja kala on meillä tykättyä kesäruokaa, ja tällä viikolla perunoiden kaveriksi on savustettu muikkuja. Vaihtelun vuoksi savustuspönttöön sujahti tänään kuitenkin lohi, ja perunoiden keittämisen sijaan hyödynnetään parin viime päivän ylijäämää. Nimitäin uusia perunoita tulee joka kerta keitettyä enemmän kuin niitä sitten lopulta meneekään. Hukkaan ei kuitenkaan kannata hyvää ruokaa heittää, ei edes perunaa. Perunamunakas on kiva tapa nauttia ylijäämäperunoita, mutta kyllä perunasalaatti silti on oma suosikkini. Hyviä versioita on monia, mutta tämä kohtalaisen perinteinen perunasalaatti maistuu moneen makuun. Ja sopiipa tämä salaatti hyvin vaikkapa juhannuspöytään!

 

Perunasalaatti

200-500 g keitettyjä perunoita
2 kpl (hapokasta) omenaa
1 prk (n.50g) pieniä kapriksia
1 nippu punaista kevätsipulia

Kastike

1 prk kermaviiliä
0,5-1 dl majoneesia (esim. Hellmann’s Real)
1-2 rkl dijonsinappia
1 tl hunajaa
1-2 tl omenaviinietikkaa
mustapippuria
suolaa

Pilko omena, keitetyt perunat ja sipuli. Itse tykkään, että palat ovat isoja ja salaatista saa kunnolla suutuntumaa. Sekoita kastikeainekset ja lisää kastike sekä kaprikset omenan, perunan ja sipulin joukkoon. Tarkista maku ja mausta tarvittaessa. Koristele hienonnetulla kevätsipulilla, ruohosipulilla ja/tai kapriksilla. Tarjoile kalan tai grilliruokien kaverina.

 

Mukavaa iltaa! Minä istun yhä koulussa. 🙂


2 Responses to “herkullinen perunasalaatti kesäpöytään”

  1. Kaisa says:

    Oi, kiitos reseptistä. Tämä resepti tuli kuin tilauksesta. 🙂 Saimme kutsun juhannusjuhliin nyyttärimeiningillä ja minun tuomiseksi juurikin perunasalaatti osui. Joten, reseptisi tulee käyttöön heti. 🙂

Kommentoi