Vielä monta kesää jäljellä

18.6.2018

Ihanaa maanantaita, ja hei, juhannusviikkoa!
Sain viikonloppuna ihastella suomalaisia järvimaisemia ja voi että, miten onnellinen sitä onkaan kun saa asua tällaisessa maassa. Ja tuntuu ihan hassulta ajatella, että tuo sää tuosta jo loppuviikoksi kylmenisi. Olenkin juhannussään suhteen vielä aika optimistinen. 🙂

Meidän juhannus menee aika perinteisellä tavalla, eli juhlitaan joko ennakkoon tai jälkikäteen, miten nyt sitten päätetäänkin. Mutta kyllä koti ja piha silti on kiva laittaa juhannuskuntoon. Olen jo pari kesää suunnitellut vanhan puutarhapenkin kunnostamista ja samalla kun olen surkutellut sen tilaa, välinpitämättömyyteni on vain kasvanut. Niinpä penkki on lojunut viimeiset pari-kolme talvea ulkona. Kyseessä on siis penkki tuosta kalustesarjasta, joka ostettiin kymmenen vuotta sitten ensimmäiseen omaan kotiin. Vaikka pöytä ja tuolit on ollut jo useamman vuoden varastossa, tämä penkki kuuluu kesäelämään ihan yhtä varmasti kuin kärpäset ja uudet perunat. Siinä on istuttu ja katseltu lasten kasvavan ja oppivan uusia taitoja. On ollut ensiaskeleita, pyörällä ajoa, jalkapallo, hiekkakakkuja ja sitten ihan vaan sitä kesäillan istumista saunan jälkeen tai puutarhaa ihaillen. Tuossa penkissä on lopulta ihan mielettömästi muistoja, ja sen sijaan, että olisin nähnyt penkin jätteenä, päätin laittaa sen kuntoon ja antaa sille vielä monia kesiä ja uusia muistoja. Ja huolellisen puhdistuksen ja parin maalikerroksen jälkeen siitä tulikin koko kalustesarjan kaunein ja valkoisin yksilö.

Tein Instagramiin storyn josta näkee, miltä tuo penkki näytti ennen projektiani. (Löytyy myös sieltä tallennetuista.) Kuvista ehkä ymmärrätte, että moni olisi kokenut penkin päivien olevan luetut. Mutta hei, vajaat pari tuntia ja vanha puutarhakaluste on kuin uusi. Ulkokalusteita maalatessa kannattaa kuitenkin muistaa, että maalin tulee olla nimenomaan ulos tarkoitettua. Itse käytin Colorian Deco Akva -kalustemaalia, jolla on maalattu meidän listoja ja ovia. Maali kuitenkin on siitä kiva, että se on tarkoitettu myös ulkokäyttöön, ja siksi tuollainen valkoinen kalustemaalipurkki on ihan loistava hätävara. Kelien puolesta maalauksen olisi voinut hoitaa ulkonakin, mutta täällä meillä on sellainen pöly ilmassa, että koin parhaaksi kantaa projektikohteeni sisälle jotta maalipinnasta tulisi mahdollisimman puhdas. Ja tulihan siitä ihana. Juuri sellainen puutarhapenkki, jossa kelpaa istua aamukahvilla ja haaveilla.

Niin että jos juhannuksen sää on edes jossain määrin kesäinen, taidan istua tuossa ja ihailla kesäyötä. Muistella vanhoja ja suunnitella tulevia. ♡


6 Responses to “Vielä monta kesää jäljellä”

 1. Jarna says:

  Kaunis penkki ja ihanat pionit! Mulla on myös monta kaunista pionipuskaa, joista napsia kukkia maljakkoon. Kukat kuitenkin kuhisevat murkkuja joita sitten kivasti kipittää keittiön pöydällä. :/

  • Muurahaiset ja pionit jotenkin kuuluvat yhteen. 😀 Meillä murkut onneksi tykkäävät enemmän noista valkoisista pioneista, joten vaaleanpunaiset on sitten murkkuvapaampia, vaikka kasvavat samassa penkissä. Onneksi noita on helppo pyydystää pöydältä pois. 🙂

   • Jarna says:

    Näin se tuntuu olevan. Nyt sain muurahaiset aika hyvin minimoitua, kun suihkuttelin kukkia aikani kraanan alla! Meillä murkut on juuri niissä vaaleanpunaisissa, tummemmat ovat sitten vähän vähemmällä. Harmi kun vaaleanpunaiset on kaikkein ihanimpia. 😀

 2. Kaisa says:

  Oi, miten kauniit kuvat ja pionit. Meillä pionit hieman kärsivät keväällä kun ulkovalojen sähköjä vedettiin pitkin pihaa. Ja, kun en ehtinyt kokoaikaa pihalla valvomaan niin miehet kaivoivat johdon myös pionipuskieni läpi. Saa nähdä kukkivatko eni vuonna, tänä vuonna vain varret kasvattivat.

  • Oi ei! Meillä vedettiin aikanaan sitä valokuitua ja seisoin valvomassa, että pionin läpi ei mennä. Aluksi ajattelin, että ymmärtävät itse, mutta kun yhden perennan olivat kaivaneet ylös totesin, että tämä homma voi johtaa ihan mihin vain. 😀

   Onneksi pionin juuri on siellä maassa syvällä. Varmaan se sinun pionisi sai sellaisen pienen jaon, ja aloittavat kukkimaan kun ovat kunnolla asettuneet. Me ollaan siirretty monia pioneja tällä tontilla, ja aina ne on jaksanut kukkia, vaikka vuoden ovatkin välissä huilanneet. 🙂

Kommentoi