Vihdoin kasvihuoneessa

21.9.2018

kaupallinen yhteistyö / Willab Garden


Siinä hän nyt on, ja voi miten tätä on odotettu!
Eilen vielä siivoilin kasvihuonetta ja kannoin ulos tikkaita ja työkaluja. Ihan valmista ei ole vieläkään, monta juttua puuttuu, mutta niihin käydään käsiksi sitten alkuviikosta. Nyt saan viikonlopun ajan nauttia kasvihuoneesta ja ylipäätään tottua siihen ajatukseen, että se on tässä!

Ikkunaluukkujen automaattiset avaajat, syöksytorvet ja sitten nuo ruuvien päälle laitettavat mustat hatut puuttuu ainakin. Muurin ilmanvaihtoaukkoihin pitää asentaa ulkopuolelle ritilät ja sisään jotkin säädettävät jutut. Ja tuo takaseinustan muurin päällä oleva pitkä hyllykin pitää laittaa seinään. Sellaista pientä hienosäätöä, mutta nyt kasvihuoneeseen ei enää sada vettä sisään, mikä ilahduttaa erityisesti tänään kun sää on mitä on.

En ole vielä ostanut yhden yhtäkään callunaa tai muuta syyskasvia. Nuo suloiset koristekurpitsat oli kuitenkin pakko kotiuttaa, ja eilen nostin kasvihuoneeseen toista kierrostaan kukkivan hortensian, jottei syksyn sade ihan hakkaisi sitä rumaksi. Viikonlopun aikana taidan siirrellä ulkona villiintyneet muratitkin kasvariin. Josko niistä olisi siellä pidempään iloa. Muutenkin pitäisi viikonloppuna tehdä vähän pihatöitä. Siivoilla tavaroista pois ja harjata ruukkuja puhtaaksi. Ei vain lupaile kovinkaan kummoista keliä.

Jätin viime syksynä ensimmäistä kertaa meidän villiviinit leikkaamatta ja tänä vuonna niitä on pakko karsia, jotteivat ne täysin peittäisi toista sisäänkäyntiä. Noita villiviinikransseja saa siis tänä vuonna kieputella muutaman lisää. Ne onkin aika ihania syksyn tullen noin vaikka pöydällä tai sitten oveen ripustettuna.

Kasvihuoneen koosta kertoo paljon se, että tuo istuinryhmä leveine tuoleineen ei vie edes puolia tilasta. Eli kyllä tänne jonkin sortin viidakkokin ensi kesänä mahtuu! Toisaalta nyt on hyvä miettiä muutenkin kasvihuoneen kalusteita kun tila on vihdoin valmis ja sen koon tosiaan hahmottaa. Nimittäin vielä viikko sitten musta tuntui, että kasvari on sittenkin kauhean pieni. Oikeastaan vasta huonekalujen avulla todella tajuaa, miten suuri jokin tila on. Veikkaan että vielä ensimmäinen kesäkin menee totutellessa ja tunnelmaa haistellessa. Mutta noin muuten tämä on aika ihana maamerkki sen kunniaksi, että tässä talossa asumista tulee nyt lokakuussa kuusi vuotta täyteen! Ja silloin muuten, kun tehtiin tänne muuttoa, oli maassa lumi! 🙂

Kasvihuoneen toinen pää on nyt aika tyhjillään. Muurin viereen lattialle kasasin ruukkuja, mutta jokin työtaso tai istutuspöytä tuohon sopisi kevään multasormihommia ajatellen. Toisessa nurkassa on vielä näköjään harjanvarret naulakkona takilleni. Kasvihuoneessa tuli nimittäin ihan lämmin! 🙂

Ehkä huomenna täytyy ihan juhlan kunniaksi leipoa jotakin kivaa ja kahvitella sellaiset epäviralliset avajaiskahvit kasvihuoneessa. 🙂

 

Oikein ihanaa viikonlopun aloitusta! ♡

 

 

Willab Gardenin Mur Maxi 4 -kasvihuoneen löydät täältä.

Kaikki postaukseni aiheesta kasvihuone puolestaan tämän linkin kautta.


17 Responses to “Vihdoin kasvihuoneessa”

 1. Maria says:

  En kestä miten ihana ♥

  Muistan kun pari vuotta sitten messuilla (ei mainita sitä sanaa :D) ihastuttiin näihin ja hei, nyt sun unelma toteutui – onnea!

  Mä oon nyt kahden vaiheilla, että nostanko nuo eteiseen pakatut mökkikassit siihen autoon, mikä hurauttaa mökille vai suuntaanko tuonne teidän ihanaan huvimajaan fiilistelemään syksyä 😀

  Ihanaa viikonloppua, ollaanhan kuulolla! ♥

  • Oli ne ikimuistoiset messut. Mutta onneksi oli kaikkea ihanaa nähtävää, kuten nämä kasvarit!

   Mitä ikinä valitsitkaan, toivottavasti viikonloppu on mukava ja leppoisa. Terkut, ja ollaan kuulolla! ♥

 2. Elma says:

  Kylläpä on kaunis kasvari! Takuulla melkoiset kevätodotukset jo mielessä. No onhan tuota ihana somistaa syksyyn, jouluun ja talveenkin!

  – Elma –

  • Olen kyllä niin onnesta soikeena. Ja tottakai kevät mielessä jo ja tekisi mieli päästä kylvöpuuhiin, mutta nyt kasvihuoneen muut vuodenajat tulee ainakin nähtyä. Ja kivahan sitä laittaa vähän jouluunkin. 🙂

 3. Tiina says:

  Se on kyllä niin ihana. ❤️
  Mukavaa viikonloppua sinne.

 4. Riina says:

  Aivan ihanan näköistä!
  Tunnelmallisia onnen hetkiä kasvihuoneeseen jokaisena vuodenaikana! <3

  • Kiitos Riina! ♡

   Oli pakko vielä illan pimeässä mennä käymään kasvarissa. Ihana fiilis kun pienet tunnelmavalot pikkuisen valaisivat muuten pilkkopimeässä. 🙂

   Kaunista viikonloppua sinne!

 5. Irma says:

  Olen kauan seurannut blogiasi,mutta en koskaan kommentoinut. Nyt on pakko. Olen aivan hurmaantunut kasvihuoneestasi. Upea! Sinulla on hyvin kodikas ja kaunis koti.Kurkkaan teille päivittäin. Kiitos siitä mahdollisuudesta.Ihanaa ja tunnelmallista syksyä.

  • Voi kiitos, Irma! ♡ Olen todella lapsellisen onnessani kasvihuoneesta. Tekisi mieli vain olla siellä koko ajan. 🙂
   Ja vaikka aina sanon, että ei täällä ole mitään kommentointipakkoa, niin kyllä mua silti suuresti ilahduttaa kun joku huikkaa moikat näin ensimmäistä kertaa. Eli kiitos myös siitä. ♡
   Oikein ihanaa viikonloppua ja kauniin värikästä syksyä sinne. ♡

 6. Oi miten ihana kasvihuone! Tuollainen oli haaveeni monta vuotta, kunnes sitten elämäntilanteen muututtua vanha talo puutarhoineen vaihtui kerrostaloon keskustassa. Ihanaa, että näin blogisi välityksellä pääsen taas siihen vanhan talon tunnelmaan mukaan
  Ihanaa syksyä sinulle ❤️☔️

 7. Onneli Winter/ onnelin elämää says:

  Nätti kasvihuone 🙂 Usko pois.. kun pääset kasvattelemaan niin tila loppuu, se on kumma juttu että kasvihuoneessa tulee ihan vimma istutella kaikkea <3

 8. Kati says:

  Heissan,
  Ihan huikea tulee!! Ja varmasti ensi kevät/ kesä on mieluisin paikka:) Meillä Issulassa on navetan ajosillan alla edelliset asukkaiden tekemä “viherhuone”, joka menee ensi kesänä remonttiin… tai jos ehditään muilta hommilta..
  Mut ei se ihan noin kaunis silti ole kuin teillä½
  Terkut!
  K

 9. Sanna says:

  Hän on upea!oijoi, tuolla haahuilisin viinilasi kätösessä ja kuuntelisin sateen ropinaa:)Onnekseni myös kotoani löytyy lasitettu pihahuone tulisijoineen.Vietämme siellä paljon aikaa myös talvisin.

Kommentoi