Kaupallinen yhteistyö / Ambassador / Life
Ensimmäinen flunssa-aalto on ainakin täällä jo pyyhkäissyt yli ja tuntuu sitkeästi kaatavan yhä niin isompaa kuin pienempääkin väkeä. Aina flunssalta ei tietenkään voi suojautua, mutta vastustuskyvystä on syytä pitää huolta ja sitä voi myös vahvistaa. Ja jos nyt se flunssa vaikka iskisikin, niin silloin kaikki mahdolliset aseet pitää tietenkin valjastaa käyttöön, jotta sairastelu ei liiaksi lannistaisi elämäniloa. Tänään siis flunssasta, sen torjunnasta ja tietenkin taudin selätyksestä. Postaus on tehty kaupallisessa yhteistyössä Life:n kanssa.
Näin aikuisena flunssa jää useimmiten sellaiseksi puolihuonoksi olotilaksi. Kuume ei jaksa nousta, mutta olo on vetämätön ja sitten saa niistää ihan jatkuvasti. Jälkimmäisestä seuraa punaiseksi muuttuva nenä, jonka kuivuutta tulee hoidettua sitten taas paksuilla rasvoilla. Ehkä kaikista inhottavinta on, kun tuohon tukkoisen nenän ja uuvuttavan yskän päälle tulee vielä se finni sinne nenän sisään. Ai että, mutta se on viimeinen piikki!
Se, miten me jokainen flunssan koemme ja sairastamme on aika yksilöllinen juttu. Itselläni ei esimerkiksi ole koskaan ollut poskiontelotulehdusta, kun taas toiset kärsivät siitä aina jokaisen flunssan yhteydessä ja pahimmissa tapauksissa niissä väleissäkin. Noin ylipäätään voisin sanoa, että meillä on päästy näissä flunssajutuissa vähällä, ne menevät aina ohi aikojaan, mutta toki se on inhottavaa, kun arki katkeaa tai joku kärsii huonosta olosta. Vaikka se olisikin “vain flunssa”, voi huonosti nukutut yöt tai vetämätön olotila silti syödä turhan paljon energiaa ihan tavallisesta arjen jaksamisesta.
Flunssan hoitoon ja ehkäisyyn löytyy moniakin täsmätuotteita, mutta ne peruspalikat on tälläkin terveyden saralla ihan samat. Riittävä lepo, monipuolinen ravinto ja liikunta. Tosin liikunnan suhteen pitää muistaa, että liian kova rasitus monesti laskee vastustuskykyä. Jos siis treenaa kovaa, keho ei välttämättä jaksa taistella flunssapöpöjä vastaan. Toinen hyvä esimerkki on se, että tauon jälkeen aloitetaan liikunta kaikki tai ei mitään -ajatuksella. Tämä on syksyn ja vuodenvaihteen aikaan aika tuttu ilmiö.
Ylipäätään kehon stressitasoilla on merkitystä vastustuskykyyn. Kun elämä heittelee tai tuntuu, että oravanpyörä pyörii aivan liian kovaa, flunssaan sairastuminen on huomattavasti helpompaa.
Inkivääri ja kurkuma:
Inkiväärillä sanotaan olevan paljon hyviä vaikutuksia. Pahoinvointi, nivelkivut, tulehdukset… Inkivääriä kannattaa kuitenkin nauttia myös vastustuskykyä ajatellen. Ginger People luomu inkiväärimehu on inkivääriä erittäin helposti käytettävässä muodossa. Smoothie, tai mikä tahansa ruoka maustuu nestemäisellä inkiväärillä helposti. Näin flunssakaudella aamuinen inkiväärishotti boostaa jaksamista ja vastustuskykyä.
Rakastan itse inkiväärin makua ja sen lämmittävää fiilistä. Flunssassa on kiva saada se “kipeänmaku” pois suusta ja Ginger Peoplen Spicy Apple inkiväärimakeiset on tähän ihan loistava keino. Tiina laittoi mukaani pussillisen noita omenan makuisia ja ai että, mutta ne on hyviä! Vähän ehkä piparkakkumainen maku, mutta kuitenkin sellainen kiva lämmin polte. Mukava pitää käsilaukun pohjalla, ja napata silloin tällöin herkuksi ihan muutenkin vain.
Kurkumasta juteltiinkin Porin Lifen Tiinan kanssa pitkään. Kurkuma on tällä hetkellä kuuma ja trendikäs juttu ja siihen törmäilee siellä täällä. Tiina kertoi, että kurkuma on tällä hetkellä myös yksi tutkituimmista luonnontuotteista. Ayurveda-lääkintäperinteessä kurkumaa on käytetty tuhansia vuosia jos jonkinlaisen vaivan hoitamiseen. Matala-asteinen hiljainen tulehdus voi helposti aiheuttaa paljonkin terveyshaittoja, mutta kuluttaa myös vastustuskykyä. Kurkuma vahvistaa kehon puolustusmekanismia ja paitsi ehkäisee flunssaa, myös hoitaa ikävää oloa taudin voittaessa.
Flunssan ehkäisyn lisäksi kurkumalle on lueteltu paljon erilaisia hyötyjä. Tiinan kanssa jutellessa pintaan nousi kurkuman kipua lievittävä vaikutus. PhenoCur on tuote, jota suositellaan nivelkipuihin ja esimerkiksi migreeni luonteiseen päänsärkyyn. Koska kärsin molemmista, päätin testata tämän luonnon oman ibuprofeiinin.
Täsmätuotteita:
Echinaforce on yksi tunnetuimmista täsmätuotteista flunssan hoidossa ja ehkäisyssä. Kuten olen aikaisemminkin kertonut, vanhempani ovat aina luottaneet Vogelin Echinaforce-tippohin. Koska itselleni on jäänyt noita tippoja kohtaan jokin negaatio, päätin kokeilla purutabletin muotoon pakattua Echinaforcea. Menee muuten huomattavasti helpommin alas! Echinaforce on tuote jota kannattaa nauttia ennaltaehkäisevästi kun flunssaa on lähipiirissä tai viimeistään niihin ihan ensimmäisiin flunssantuntemuksiin.
A. Vogelin Echinacea-Salvia -kurkkusuihke on tarkoitettu karhealle ja kipeälle kurkulle. Se lievittää nopeasti kurkkukipua ja desinfioi nielua. Miellyttävä mintunmaku raikastaa samalla hengityksen.
Pakuri, eli koivun lahottajasienestä saatava superantioksidantti vahvistaa immuunijärjestelmää. Mustikkaa pidetään antioksidanttien helmenä, mutta pakuri lyö mustikankin mennen tullen. Antioksidantteja vertaillaan ORAC-larvolla ja jos mustikan ORAC-arvo on 2400, niin pakuri pääsee jopa lukuun 52452! Meillä mies juo kuumaan veteen sekoitettua puhdistamon Mustikkapakuria, mutta minä päätin testata tällä kertaa Puhdistamon Pakurikääpäuutetta. Se on helppo sekoittaa oikeastaan mihin juomaan tai smoothieen tahansa.
SOS Health sinkki+C-vitamiinisuihke on helppo tapa nauttia päivittäinen sinkki- ja C-vitamiiniannos. Limakalvoilta tuote imeytyy nopeasti kehoon ja yhdistelmä boostaa paitsi vastustuskykyä, helpottaa se myös uupumusta.
Flunssakauden muistilista:
- Lepää riittävästi. Muista huolehtia yöunista, sillä väsynyt keho on alttiimpi sairastumisille.
- Syö monipuolisesti ja terveellisesti. Mikään ravintolisä ei korvaa monipuolista ja terveellistä ravintoa.
- Liiku monipuolisesti ja muista ulkoilla. Kovaakin treenaavan pitää muistaa lepopäivät ja palauttava rauhallisempi liikunta. Muista myös nauttia liikunnasta. Verenmaku suussa ei kannata rehkiä. Ylirasittunut keho on erittäin altis pöpöille.
- Huolehdi henkisestä jaksamisesta. Ota rennosti ja rentoudu. Keho ja mieli ovat yhtä kokonaisuutta ja mielen hoitaminen hoitaa myös kehoa
- Muista hyvä käsihygienia. Käsien säännöllisellä pesulla voi välttää monet pöpöt ja taudit.
- Huolehdi riittävästä D-vitamiinin saannista
- Hoida vatsaa ja suolistoa maitohappobakteereilla
- Muista antioksidantit ja superfoodit. Pakuri, inkivääri ja kurkuma ovat luonnon omia vastustuskyvyn boostaajia
- Ensimmäisten flunssaoireiden iskiessä lisää sinkin ja C- ja D-vitamiinin tasoa kehossasi
- Taudin iskiessä muista pysähtyä ja levätä. Lepo on yleensä ihan paras lääke ja kehoaan kannattaa kuunnella. Lyhyt treenitauko on parempi vaihtoehto kuin pitkittynyt flunssa mahdollisilla jälkitaudeilla
- Kokeile avantouintia. Talviuinnin hyödyistä puhutaan paljon ja hyvässä seurassa avantokäynneistä hyötyy varmasti myös mieli.
Löydät kaikki Lifen flunssakauden tuotteet täältä.
Kurkumalatte
Kurkumalatte on trendikäs juoma, ja ehdottomasti yksi must-juomista. Lämmittävä juoma hellii kehoa, mutta iloisella värillään myös mieltä.
Yhteen annokseen:
2,5 dl kaura-, manteli- tai kookosmaitoa
ripaus kardemummaa
ripaus kanelia
1-2 tl agavesiirappia (makeustason mukaan)
1 tl kurkumajauhetta
(mustapippuria)
Valmistus:
Lämmitä maito, mutta älä päästä sitä kiehumaan. Sekoita maidon joukkoon kardemumma, kurkuma ja kaneli. Lisää agavesiirappia haluamasi määrä. Itse tykkään lisätä ihan hitusen myös mustapippuria juoman joukkoon.
Niin juu; Muistattehan, että koodilla “uusikuu” saatte -20% alennusta Lifen oman tuotesarjan tuotteista. Koodi on voimassa vuoden loppuun ja sen voi hyödyntää niin verkkokaupassa kuin myymälöissäkin!
Kivaa iltaa ja koitetaanhan pysyä terveenä! ♡ Me tehdään tässä juuri Klaaran kanssa teeleipiä iltapalaksi. 🙂
Hei! Mistä tuo sun ihana villatakki?
Hei, Matilda.
Villatakki on ruotsalaisen Jumperfabrikenin. 🙂