Annos aurinkoa ja toinen joulua

14.11.2018

Kaupallinen yhteistyö / Willab Garden


Jestas, miten ihanaa kun aurinkokin muistutti taas pitkästä aikaa olemassaolostaan! Juuri eilen illalla mietittiin lasten kanssa, että milloin on viimeksi paistanut. Eikä muuten ihan heti tullut mieleen.

Nyt sai myös koristekurpitsat väistyä kasvihuoneesta ja ajattelin alkaa laittamaan joulua esille. Niin kauan kuin olen unelmoinut kasvihuoneesta olen unelmoinut myös sen pukemisesta jouluun. Olen pinnannut Pinterestistä satoja kuvia, joissa kasvihuone on jouluisessa asussaan ja sormet syhyävät jo laittamaan omaakin kasvaria jouluiseksi. Jos vaikka viikonlopuksi saisi luotua sellaisen kunnon joulufiiliksen ja sitten voitaisiin juhlistaa asiaa glögillä ja pipareilla. Ei paha!

Lisää Willab Gardenin Mur Maxi kasvihuoneesta löydät täältä, ja tästä linkistä voit lukea kaikki mun kasvihuone -postaukset.

Syysväsymyksen hoitoon tämä jouluttelu on mitä parahainta lääkettä. Apua on löytynyt myös ulkoilusta ja jumpasta. Niin ja hyvästä seurasta. Ollaan myös suunniteltu äiti-tytär -matkaa keväälle, mikä osaltaan vie ajatukset muualle. Päätin myös mennä hierojalle, mikä on mulle ihan älyttömän iso juttu. Puolialastomuus ja jonkun vieraan kädet ei nimittäin oikein ole mun laji. Sain mieheltäni lahjakortin hierontaan jo viime jouluna, mutta kyseisistä syistä se on jäänyt käyttämättä. Tässä on siis myös sellaista itsensä voittamista ja mukavuusalueelta poistumista. Hieroja on onneksi tuttu ja tietää kammoni, joten ehkä se vähän lievittää asiaa.
Sen lisäksi ilmoittauduin viikonlopuksi Valoa ja voimaa pimeyteen -joogatyöpajaan, joka toivottavasti on nimensä mukaan lääke tähän kaamoksen tapaiseen. Ja varasin itselleni myös kampaaja-ajan, mikä tosin menee kuukauden päähän. Mutta hei, onpa jotain mitä odottaa – sen joulun lisäksi.

Mutta kyllä silti ihan kaikkein parasta on tuo aurinko. Ja kahvihetki niin kirkkaassa paisteessa, että silmät oli pakko laittaa kiinni. Silti tuntui, että valo tuli luomienkin läpi ja etsi tiensä aivoihin. Sinne jonnekin, jossa se tekee taikojaan niin fyysiselle kuin henkisellekin väsymykselle.

Vesiyhtiöltä tuli viesti, että runkolinja on hajonnut ja vesi on toistaiseksi poikki. Ollaan nyt kuivilla, kuten sisko asian ilmaisi. Mutta sormet ja varpaat ristissä, ettei sen korjaamiseen mene kovinkaan kauan, tai muuten pitää ottaa ulkohuuska käyttöön. 😀

Kivaa ja aurinkoista keskiviikkoa!

 

.


2 Responses to “Annos aurinkoa ja toinen joulua”

  1. Suvi says:

    Naurattaa niin toi sun toinen kuva, jossa näkyy jouluvalo”sotku”. Vietin just melkein tunnin parvekkeella virittämässä jouluvaloja parvekekaiteen ympärille. Miten kyseinen toimitus voi joka vuosi olla yhtä haastava?! En voinut enää kuin nauraa, vaikka alkuun sotkun selvittämistä säestikin pari ei kovin kaunista sanaa. Viime talvena valoja pois ottaessamme päätimme laittaa johtovyyhdin nippusiteillä kiinni niin, ettei se mitenkään voi mennä sotkuun. Kyllä se voi. Ainakin siinä vaiheessa, kun on muutaman kerran kiepauttanut vyyhtiä kaiteen ympäri. No, siellä ne nyt loistavat. Ensi keväänä mietin tarkkaan, irrotanko lainkaan… 😉

    • Tämä! 🙂
      Mä käytän samanlaisia valoja myös joulukuusessa ja niiden selvittäminen on jo jouluperinne. Ulkona meillä on tuijassa ja lastauslaiturin katonrajassa valot vuoden ympäri. Koska ei niitä oikeasti vain saa järkevästi säilöttyä, molemmat kun on tosi pitkiä nauhoja. Helpommalla pääsee, kun vetää alkuvuodesta töpselin vain pois seinästä. 😀

Kommentoi