Tästä alkaa joulu

21.12.2018

En tiedä voiko mikään tuoda joulumieltä yhtä varmasti kuin koulun joulujuhlassa laulettu Enkeli taivaan. Silmäkulmathan siinä kostuu ja tulee ihana joulunrauhaisa olo. Klaara aloitti lomansa jo eilen, ja esikoisella oli tosiaan tänään vielä tuo kuusijuhla. Mutta nyt on aika jäädä odottamaan joulua.

Laitoin jo eilen Instagramiin yhden jouluisen kuvan kasvihuoneesta. Niin ihanaa tuo lumi, vaikka sitä vielä aika vähän onkin. Mutta kaikki on niin paljon kauniimpaa edes pienen puuterikerroksen kanssa. Haaveilen, että ehdimme aattona juoda vielä kasvihuoneessa höyryävät glögit. Ja varmaan ehditäänkin, ei meillä ole sen isompia aikatauluja jouluksi. Ja kiva niin. Mennään fiiliksen mukaan ja otetaan rennosti.

Sain niin puhtia tuosta koulun joulujuhlasta, että laitoin kotona hihat heilumaan. Taljat ja tyynyt ulos, imuri laulamaan ja sitten lattiat ja pinnat puhtaaksi mäntysuovalla. Olen viimeisen vuoden aikana ihan rakastunut tuhon perinteiseen pesuaineeseen ja voi että kun sen tuoksu on niin ihanan puhdas. Kävin myös hakemassa joulun kukat ja tein vielä ihan viimeisiä lahjahankintoja pienestä kausimyymälästä, joka täällä meillä on nyt joulun alla toiminut viikonloppuisin. Ihanaa kun on sellainen “kaupunkilainen valikoima” vaikka ihan maalla ollaankin.

Miehellä on vielä huomenna työreissu ja me yritämme lasten kanssa laittaa joulua ja nauttia joulun odotuksesta. Tänään kuitenkin koko perheen voimin ystävien luokse glögille. Joulumieltä pienille ja isoille tontuille. Huomenna aion nukkua pitkään, tai ainakin jättää herätyskellon virittämättä.

Lahjat alkavat olla paketeissaan ja huomenna leivotaan vielä joululimput. Lihapullat pyöritellaan naapurin tuomasta hirvenjauhelihasta ja tänään toinen naapureista toi kalkkunaa. Lähiruoka on helppo juttu, kun asuu siellä, mistä ruoka tulee. Jopa joulukinkkukin on tänä vuonna lähiruokaa, kun mieheni haave omasta siasta toteutui. Kalat kun vielä savustetaan ja keitetään rosolliainekset, niin perinteinen joulupöytäkin on likipitäen valmis. 🙂

Kolme yötä jouluun. Nutitaan näistä päivistä!

 

 

Kasvihuone pystytettiin yhteistyössä Willab Gardenin kanssa.


4 Responses to “Tästä alkaa joulu”

 1. Jonna says:

  Niin ihanan jouluinen tunnelma kasvihuoneessa, joka on kyllä upea!
  Ihania joulupuuhasteluja teille sinne <3

 2. Elisa says:

  Oih, miten ihanalta kuulostaa teidän joulu. Ja mä oon niin kateellinen, että teillä vielä lauletaan Enkeli taivaan… Meillä kaupungissa sitä ei oo kuulunut kouluissa vuosikausiin. Ja se surettaa ihan hirveesti. Ihanaa joulua teille! 🌲❤

  • Enkeli taivaan ja suvirsi. Tosin meillä joulujuhlat ja kevätjuhlat on ennen ollut kirkossa ja tästä nyt jo vissiin jouduttiin luopumaan. Mutta kirkossa on sitten muita ohjelmia vuoden aikana, kuten koululaisten Lucia-kirkko viime viikolla.
   Toki nämä asiat jakavat, mutta koululla on sitten pystytty järjestämään muuta ohjelmaa elämänkatsomukseltaan erilaisille oppilaille. Itselleni Enkeli taivaan tekee joulun ja Suvi virsi kevään. ❤️

   Ihanaa joulua myös sinne! 🎄❤️

Kommentoi