Joulu jota ei voi ostaa

26.12.2018

Hei ihanat ja toivottavasti teillä on ollut tähän asti ihana joulu. Nimittäin eihän se tässä vielä ollut, vaan jatkuu yhä, eikös vain!?

Oma jouluni on ollut oikeastaan kaikin puolin täydellinen. En muista koska olisin ollut niin totaalisen lomalla kuin näinä viime päivinä. Toki kaikki jouluvalmistelut myös aiheuttivat kiirettä ja stressiäkin, mutta elin silti hetkessä ja tein elämää ajatellen. Meidän joulua ajatellen. En kuvannut, en yhden yhtäkään kattausta, en yhden ainoatakaan kukkakimppua. En koskenut kameraan ennen tätä päivää, ja sekin on tuntunut oikein ihanalle. Aattona mietin kyllä, että entäs sinne blogiin ne kuvat, mutta tulin siihen tulokseen, että pärjäätte vallan mainiosti vaikka ette tiedäkään millaiset lautasliinat meillä on joulupöydässä.

Ehkä suurin juttu tässä joulussa on ollut se läsnäolo. On katsottu telkkaria ja oltu kainalossa. On sipsutettu pyjamassa jopa kauppareissu ja pelattu kolme tuntia Monopolia putkeen vielä senkin jälkeen kun kukaan ei jaksanut enää pelata ristiseiskaa. On nukuttu pitkään ja syöty hyvin. Olen juossut ja olen maannut. Halannut ja pussannut ja saanut olla niiden mulle ihan kaikkein tärkeimpien seurassa. Se on sitä joulua, jota ei voi ostaa tai kääriä pakettiin, se pitää tehdä ja elää ihan itse. Ja jos nyt ihan suoraan sanon, niin en olisi jaksanut ilman tätä enää montaakaan viikkoa. Vasta jouluna tajusin, miten kiire meillä on ollut koko syksyn. Miten vähän on ehditty olla läsnä toisillemme ja miten tarpeeseen nämä päivät tuli.

Tänään olimme vanhempieni luona ja siellä saatiin vielä viettää viimeinen virallinen joulupäivä isolla porukalla. Siskoni oli perheineen myös mummulassa ja se tuntui kivalta. Sellaiselta perinteiseltä joululta. Varattiin hotelli kevään äiti-tytärreissulle ja pappa lämmitti saunan. Tavallaan haikeaakin, sillä pikku hiljaa arki hiipii taas elämään. Mutta itse aion olla lomalla vielä hetken. Seuraavaksi parisuhdeaikaa, sitä mikä silittää pois ne kaikki rypyt ja kiukut, joita loppuvuosi on tuonut tullessaan. Ollaan vaan ja nautitaan toisistamme ja ystävien hyvästä seurasta – aikuisten ajasta.

Tänä aamuna heräsin tuntien pientä ahdistusta jopa. Blogista nimittäin. Että miten se nyt näin. Mutta tiedättekö se kaikki ahdistus kyllä kaikkosi tuolla lapsuudenkodissani. Kyllä tämä blogi täällä pysyy, vaikka sitä ei ihan jokaisena päivänä ruokikaan. Mutta ne rakkaat ihmiset ympärillä ja läheiset suhteet kaikkein tärkeimpiin. Sitä pitää ruokkia ja jouluna jos koska on se aika.

Meillä on edelleen lunta vaikka eilinen vesisade koettikin parhaansa mukaan sitä sulatella pois. Se on varmaankin sitä joulun taikaa. Niin mä ainakin haluan uskoa.

Vielä nyt tuntuu, että uusi vuosi on jossain tosi kaukana. En ole uhrannut ajatustakaan tammikuulle, en miettinyt lupauksia tai tavoitteita. Eletään ensin tämä vuosi ja katsotaan sitten. Ajallaan kaikkea. Nyt on nyt ja se on tärkeintä.

 

Levollista ja rauhallista Tapaninpäivän iltaa. ♡

 

 

Kasvihuone pystytettiin yhteistyössä Willab Gardenin kanssa


8 Responses to “Joulu jota ei voi ostaa”

 1. Hanne says:

  Hyvää tulevan vuoden odotusta!

  Jouluinen tunnelma välittyy kauniisti sinun upeista kasvihuonekuvistakin:)
  Joulussa tärkeintä on yhdessäolo ja lähimmäisistä välittäminen <3

  • Kiitos, Hanne! ♡

   Joulussa on tärkeintä juurikin tuo ja kun nuo asiat laittaa etusijalle vielä ihan pitkin vuotta, niin eiköhän se ole tämä uusi vuosikin mukavampi kulkea.

   Iloa ja onnea sinne! ♡

 2. Miia says:

  Hyvä Emilia! Juuri näin. Nauttikaa vielä lomasta. Äläkä vain lopeta blogiasi. Vaikka julkaisutahti ei olisi tiuha niin luulenpa, että täällä toisella puolella jaksetaan odottaa kuviasi ja ihanan soljuvaa kirjoitustasi . Osaat aina niin hyvin pukea ajatuksesi tekstiksi.
  Hyvää uutta vuotta!

  • Kiitos, Miia!

   En lopeta missään nimessä blogia. Mutta välillä on ihanaa vain käpertyä rakkaiden seuraan ja unohtaa kaikki muu. Nyt on onneksi ollut aikaa olen saanut nauttia ja levätä. Ihana aloitella uutta vuotta näissä fiiliksissä. ♡

   Iloa ja onnea vuoteen 2019! ♡♡♡

 3. Tiina says:

  No näinhän sen pitääkin olla. 😀
  Ihanaa vielä -joulua sinne, puristellaan nyt oikein kunnolla ne kaikki joulufiilarit esille, jaksetaan sitten taas koko vuosi tätä ihanaa aikaa odotella. :))

  Terkkuhalit sinne!

  ♥ – Tiina

 4. Api says:

  Hyvin pohdittu, taidolla kirjoitettu. Ne tärkeimmät asiat❤️
  Onnellista Uutta Vuotta 2019!

Kommentoi