Kukin juhlii tyylillään

31.5.2019

Mun opiskelut on nyt sitten ihan viralllisestikin lopussa ja sain tänään todistukseni. Ja siihen se juhliminen sitten loppuikin, tai ainakin se sellainen juhlimiseksi mielletty. Itse nimittäin juhlin omalla tavallani, eli (kuinkas muutenkaan kuin) puutarhatöiden parissa. Kevytsoraa ja multaa kaupasta, ja sitten kesäkukkia istuttamaan.

Ollaan nyt pari viikkoa odotettu kaivuria kaivamaan nuo pihan ajoradat. Ne on tarkotus tyhjentää ja reunakivien väli, sekä tietysti tuo kasvihuoneen ympäristö on sitten tarkoitus täyttää uudella soralla. No tänään a.k.a. kaivurimies kävi ja lupasi, että maanantaina tapahtuu. Jee! Sitten saadaan asioita eteenpäin. Helatorstaina mies kaivoi tuon minun uuden istutusalueeni ja se on nyt sitten mun tämän kesän projekti. Meillä on tuolla pihan perällä sellainen maa, jossa vielä valtavasti päivänliljoja ja pioniakin, mutta paikka on hankala ja puskittunut. Kasvit on nyt tarkoitus siirtää tähän, ja tähän uuteen maahan tulee tietenkin sitten myös ne daaliat. Kasvatusalueen muoto mukailee tuota kasvihuoneen käytävän toisella puolella olevaa maata. Näistä muodostuu ikään kuin siivet tuohon kasvihuoneen eteen. Ja vaha kaivonkansikin saadaan sinne joukkoon ikään kuin maisemoitua. Pitää ehkä valjastaa kohta esikoinen ottamaan jotain dronekuvaa puutarhajutuista. 😀

Istutin viime viikonloppuna ostetut chilit ruukkuihin ja samalla istutin noihin isoihin koreihin hortensiat ja maahumalat. Korit on siis tarkoitus nostaa tuohon kasvihuoneen eteen kunhan saadaan se sora siihen ensin. Korien pohjalle laitoin pesuvadit väärin päin ja kasvit istutin sellaisiin taipuisiin muovisankoihin. Niihin kevytsora pohjalle, ja nyt ne ovat sen verran kevyet nostaa, että ne on myös helppo tuoda kasvariin suojaan, mikäli sää ei ole niille suotuisa.  Lobelioille en vielä keksinyt paikkaa, mutta kaipa nekin tuosta jonnekin pääsevät.

Myös itse kasvattamissani chileissä on jo nuppuja!

Tuosta kasvihuonepolun päästä otetaan nuo muutama reunakivi pois, ja sitten sora-alueet ikään kuin liittyvät kauniisti toisiinsa.

Kuolanpioni! Niin ihana! Ja alla puukoreissa daalioita. Ihanasti nekin kasvaneet jo!

Tuo vati on taas aivan täynnä ja piukassa sormustinkukkaa. Kitkin kaikki pois kaivurin tieltä ja istutan myös nämä uuteen kukkamaahani.

Tuosta yllä olevasta kuvasta näkyy, miten sora-alue on kovettunut kivituhkaksi. Sitä on mahdotonta pitää siistinä ja kitkeminen käy työstä. Odotan innolla, että saadaan tämän kovan maan tilalle kaunis paksu sorakerros.

Sormet syhyävät uutta istutusaluetta tekemään. Tosin olen luvannut ja vannonut, että huomenna siivoan. Olen nimittäin joka ikinen kerta viimeisen kuukauden aikana vaihtanut siivoussuunnitelmani puutarhatöihin. Ja nyt on ihan oikeasti se tilanne, kun pitäisi tosissaan siivota. Joten yritän pitää itseni ainakin osittain huomenna irti tuosta projektista. 😀

Sellainen perjantaikatselmus. Ihanaa viikonlopun aloitusta ja ihanaa lomaa lomailijoille. Ja ennen kaikkea onnea koulunsa päättäville ja valmistuville, ja tietenkin teille ylpeille vanhemmille. Itse en saanut tänä keväänä nauttia suvivirrestä, mutta lupaan hyräillä sitä huomenna itsekseni kun siivoan. Tai teen puutarhatöitä ja siivoan ihan pikkuisen….

 

 

Mur Maxi -kasvihuone kasattiin kesällä 2018 yhteistyössä Willab Gardenin kanssa.


10 Responses to “Kukin juhlii tyylillään”

 1. iitu says:

  Onnittelut, saako kysyä mihin valmistuit? ja kutsuuko jo työelämä?

  • Valmistuin tosiaan valokuvaajaksi. Koulutus oli oikeastaan täydennyskoulutusta meille jo alalla työskenteleville, joten mitään muutoksia se ei sinänsä suoranaisesti aiheuta. Mutta työn ohella puristetut opinnot ovat tietenkin jo jonkinlainen voitto itsellekin. 🙂

   • Piia says:

    Hei,
    minkä työn ohella siis opiskelit? Olen ymmärtänyt että olet lastesi syntymästä asti ollut kotona?

    Kasvihuoneesta; laitatko harkko-osuudelle jonkin pinnoitteen? Rakennus on kyllä tosi kaunis. 🙂
    Jättävätkö linnut sen rauhaan, vai joutuuko lasikattoa putsailemaan usein jätöksistä?

    • Jarna says:

     Eiköhän tämä blogi ole työksi muuttunut jo vuosien varrella. En usko, että ihan tunnissa illalla syntyy nämä postaukset ja muu siihen päälle. 🙂
     Onnea valmistuneelle! <3

     • Kiitos, Jarna! ❤️

      Ja tosiaan blogi muuttui työksi jo vuosia sitten ja se on tuonut mukanaan myös paljon muuta, kuten juurikin tuon kuvaamisen, johon tunnen suurta paloa. Ja vaikka ammattinimike ei mitenkään suojattu olekaan, nyt voin sanoa olevani ammattikuvaaja. Minulle se on iso asia.

      Olen toki onnellinen, että saan tehdä työtä kotona ja työaikani on jokseenkin joustava. Toki ilman työsuhdetta moni etuus kuten lomat, sairaslomat tai työterveys jää saamatta. Mutta se on yrittäjän elämää ja valinta jonka olen tehnyt.

      En henkilökohtaisesti oikein pysty ymmärtämään mikä ajaa ihmisen siihen pisteeseen, että toisen työtä tai menestymistä pitää aliarvioida. Näin keväällä kun moni nuori valmistuu ja päättää koulunsa tämä ajatus tekee jopa surulliseksi. Lisäksi vieroksun erityisesti sitä, että työelämässä naiset lynkkaavat toisiaan. Vihdoin kun olemme saavuttaneet nykyisen asemamme. Voimme menestyä, edetä ja yhdistää sekä työn, että perhe-elämän, eikä lastensaanti välttämättä tarkoita kotiin jäämistä.
      Toki ymmärrän oikein hyvin, jos joku haluaa jäädä kotiin ja kotiäidiksi. Mielestäni on ihanaa, että siihenkin voi olla mahdollisuus. Meillä se ei taloudellisestikaan ollut mahdollista, enkä usko, että minussa olisi kotiäitiainesta.

      Minä maksan veroni, eläkemaksuni, ammattiliiton jäsenmaksut ym. En yksinkertaisesti pysty käsittämään, miten työntekoni voi olla keneltäkään pois. Tykkään tosin siitä, mitä teen ja nautin tekemisestä. Siitäkin huolimatta, että työni sitoo niin arkena kuin näin viikonloppunakin. Mutta en valita. Olen iloinen ja ylpeä.

      Toivon myös, että sinä Piia/Iitu nautit työstäsi, tai vastaavasti saat rohkeutta mennä kohti omia unelmiasi ja löydät ilon omista saavutuksistasi.

      Ja kyllä, kasvihuoneen muuri on tosiaan tarkoitus käsitellä. Linnut kuuluvat luontoon, enkä koe niitä mitenkään häiritsevänä tekijänä. Kenties tuo joki pelastaa myös vähän, eli linnut tähtäävät mieluummin sen rantaan kuin pihaan asti. 🙂

     • Piia says:

      Anteeksi, en tosiaan arvannut blogin olevan päätyösi, ja olin varma että olin missannut työstä kirjoitetut postaukset, sen verran harvoin täällä käyn. 🙂
      Mistään arvottamisesta ei ole kyse,
      kotiäitiyttä en tokikaan vähättele, päinvastoin.

 2. Miia says:

  Hih, sama juttu täällä. Koti on kuin pommin jäljiltä ja siivouksen aloitus siirtyy aina huomiseen 😊 Siitä tietää, että puutarhakausi on avattu.

  • Just tämä. Vielä nyt aamulla olen sitä mieltä, että siivoan, mutta katsotaan iltapäivällä. Meillä tilanne ei ehkä ole ollut ihan näin paha koskaan aikaisemmin. 🙈
   Mut hei, puutarhakausi! Nautitaan! ❤️

 3. ida ihana says:

  Ihanaa, että sait julistaa tärkeää päivääsi sinulla tärkeän ja mieluisimman puuhan parissa!:) Ja vielä näin aurinkoisessa säässä <3
  Onnittelut valmistumisen johdosta!
  Ida
  http://www.lily.fi/blogit/kotona-kaupungissa

  • Kiitos, Ida! ❤️

   Nyt on ihana aika tehdä puutarhatöitä ja kiva kun ei ole ihan niin kuumakaan. Aurinko ja aurinkoinen mieli. Ihana fiilis. 🙂

   Kaunista kesäkuuta sinne! ❤️

Kommentoi