Hhurrr….

06.11.2019

Hui kuinka kylmältä tuo 10 asteen pakkanen näin marraskuussa tuntuukin. Onneksi kroppa tottuu talveen, ja ainakin itse olen iloinen jokaisesta aurinkoisesta pakkaspäivästä!

Taitaa silti olla niin, että mun curly girl -projekti loppui näihin pakkasiin. Tai ainakin kiharan tavoittelu taukosi. Ensinnäkin siksi, että olen koko ajan kieltäytynyt käyttämästä muotoilutuotteita, jotka vissiin olisi aika olennainen osa metodia, ja toisaalta siksi, että pakkanen ja juoksupipo ei nyt vaan lähtökohtaisesti ole mikään paras yhdistelmä millekään kampaukselle tai hiuslaadulle. Mutta toisaalta mun hiukset tuntuvat tosi kivoilta ja hyvinvoivilta, vaikka alkuun pelkäsinkin niiden kuivuvan täysin pois. Jatkan siis samaa rataa kuin ennenkin, eli lähinnä vain käytän tuotteita, jotka ovat ns. “cg sallittuja”. Mulla ei ole mitään ongelmaa pitäytyä pois shampoon käytöstä. Tuntuu jopa vähän hassulta, että sellaista on joskus tarvinnut. Tykkään läträtä avokado- ja arganöljyn kanssa ja nautin ennen kaikkea siitä, miten ilmavaksi hiuspohja on muuttunut. Huolimatta pipokaudesta, hiukset eivät kulje pitkin päänahkaa.

Paitsi, että talvi käy vähän hiusten päälle, nyt lämmityskauden ja pakkasten tultua olen huomannut tosi nopeasti miten paljon enemmän ihokin kaipaa rasvausta ja huolenpitoa. Ihan eri tavalla kuin kesällä. Paitsi, että kädet kuivuvat, tuntuu iho hilseilevän koko kropasta, jos yhdenkin rasvauksen tai öljyämisen jättää väliin. Tavallaan olis aika ihanan helppoa unohtaa kuiva iho paksujen vaatteiden alle, mutta toisaalta siitä on ihan kiva huolehtia vaikka sitten vain ensi kevättä ajatellen. Olenkin ottanut yhdeksi “kaamoslääkkeekseni” sellaisen kauneuskylpemisen. Enkä tarkoita nyt mitään ruusun terälehdillä koristeltua poreammetta, vaan ihan sellaista perusjuttua. Sauna ja kuorinta, rasvaus ja kuivaharjaus. Ja ne kantapäät! Olen viimeisen puolen vuoden aikana rasvannut niitä vähintään yhtä paljon kuin koko elämäni aikana yhteensä ja olen vihdoin päässyt eroon lohkeilleista kraatereista.
Olen myös miettinyt, että pihasaunan todellinen ihanuus on juurikin talvessa. Mikään ei voita sitä tunnetta, kun kävelee kuumista löylyistä sysipimeän pihan poikki ja katselee tähtikirkasta taivasta. Tai no, ehkä avanto, mutta josko saataisiin lunta ja pääsisi pyörähtämään siinä. 🙂

Tykkään tosi paljon Samsøe & Samsøen vaatteista ja niiden neuleet on olleet todella ihania. Just sellaisia, joita on tullut käytetty talviaikaan useamman kerran viikossa. Harmi vain, että menin viime talvena vahingossa pesemään pitkän vihreän neuleeni koneessa ja se kutistui täysin käyttökelvottomaksi. Harmittaa ihan vietävästi, enkä tajua, mitä olen ajatellut kun olen tunkenut sen koneeseen!  Tämän vaalean neuleen bongasin alesta alkusyksystä ja hankin sen korvaamaan neuletappioni. Todella paksu ja lämmin, ja just sopiva vaate vilukissalle. 

Vaikka pakkaspäivissä paljon positiivista onkin ja kaikenlainen itsensä hemmottelu antaa virtaa, mä olen kyllä tähän aikaan päivästä ihan rehellisen väsynyt – oli kesä tai talvi. Eli mukavaa iltaa ja kauniita unia! ♡


7 Responses to “Hhurrr….”

 1. ida ihana says:

  Ihanan tunnelmallisia kuvia!<3 Nää ekat pakkaset tuntuu kyllä aina yhtä kylmiltä ja kamalilta, mutta sitten on niin ihana tulla kotiin ja sytytellä kynttilöitä, leipoa vaikka tai lämmittää glögiä ja käpertyä viltin alle 🙂
  Oon kyllä huomannut saman, että iho kuivuu kyllä tosi helposti ;/ Onneksi siihen on toimivia tuotteita!:)
  Mukavaa loppuviikkoa,
  Ida Kotona kaupungissa -blogista
  http://www.lily.fi/blogit/kotona-kaupungissa

  • Kiitos! ❤️

   Joo kyllä tuo kotiin käpertyminen ja viltin alle sujahtaminen on ihan parasta. Harmi, että illat on niin täynnä kaikkea, että sille jää niin kovin vähän aikaa. Mutta toisaalta sitä enemmän sitä osaa arvostaa. ❤️

 2. Fea says:

  Hieno toi kirjahylly! Mistä se on ostettu? Minkä valmistajan?

 3. Tuija says:

  Kauniit kirkkaat pakkaspäivät ovat virkistäviä, mutta tottuminen viileinneisiin säihin kestää tovin.
  Kuivat kantapäät ovat ikävät. Tummelilla saan ne pehmenemään, mutta vaatii päivittäistä voitelua.
  Villaneuleet ovat parasta talvella. Tuo sopii sinulle hyvin.
  Kotinne tunnelma on viehättävä ja kutsuva.
  Lempeitä hetkiä marraskuuhun! 💫 Tuija

  • Joo kyllä se päivittäinen voitelu on aika tärkeää aluksi. Mä olen myös käyttänyt kelmun paloja kantapäillä, kun on pitänyt laittaa enemmän rasvaa. Ei ehkä ekologisin, mutta auttaa pahimman kuivuuden kanssa. Lidlin parin euron jalkavoide on myös ollut hyvä.

   Kiitos, ja kaunista marraskuuta myös sinne! ❤️❤️❤️

 4. Kaisa says:

  Kauniita kuvia! <3

Kommentoi