DIY joulumuistamisia

04.11.2019

Heippa ja terkut sairastuvalta. Tässä kun on pienimmän kanssa katseltu Onnelia ja Annelia, on samalla ollut aikaa miettiä kaikkea jouluista. Ja sanottakoon, että kirpeä pakkaspäivä on osaltaan edesauttanut tunnelman luomista. Mutta koska jouluun on sen verran aikaa, että kuusen ympärille ei kannata vielä lähteä tanssimaan, ajattelin, että jonkinlaista joulun alustamista voi ainakin tehdä mielessään. Ja koska joulu tulla jolkottaa aina kuitenkin sellaista yllättävää vauhtia, jonkinlaiset valmistelut voisi vaikka aloittaa hyvissä ajoin.

Keräsin tähän postaukseen joitakin vinkkejä itsetehtyihin joululahjoihin ja muistamisiin. Osan voi oikein hyvin tehdä vaikka nyt marraskuun alussa valmiiksi, niin ei sitten tarvitse kauheassa paniikissa miettiä, että mitä niille päikkärin tädeille pitäisi tänä vuonna viedä. Tai ideat voi laittaa hautumaan ja korvan taakse mikäli se blackout joulun alla vaikka iskeekin.

Ohjeet ja reseptit löydät aina linkin takaa!

Itse tehty sinappi

Perinteinen joulupöydän lisuke, mutta tämä sinappi on loistava lahja myös kesän grillimestareille, sillä se säilyy pitkään! Voit siis tehdä vaikka jo valmiiksi ja koristella purkit myöhemmin.

Villiviinikranssit

Jos kaikenkirjavat joulukranssit ei kiinnosta, ja havuja perskules ei jaksa sitoa, kaunis ja yksinkertainen kranssi syntyy villiviinin oksista. Ne on helppo koristella sitomalla joukkoon varpuja, käpyjä tai vaikka niitä havuja. Ja nyt jos koskaan niitä paljaita villiviinin oksia on!

Eukalyptuskranssit

Kaunis koriste vähäeleiseen joulukotiin. Eukalyptus kuivuu kauniisti ja kestää aikaa. Koristele kaappien ovet tai ripusta ikkunaan.

Herkkukupit rocky road tyyliin

Näitä ei ehkä kannata tehdä ihan vielä, mutta ovat kiva lahja tai muistaminen joulun alla. Saaja pystyy leikkaamaan veitsellä kupin sisällön paloiksi ja halutessaan jakaa kaverin kanssa. Ikään kuin rocky road kätevässä ja helposti paketoitavassa muodossa.

Itse painettu joulupaperi

Perunalla saa ihmeitä aikaan, ja tämä askartelu sopii hyvin marraskuulle, sekä lasten kanssa toteutettavaksi.

Rocky road

Tämä Rocky roadin christmas edition, on meillä aika perinteinen joulumuistaminen. Piparkakuilla syntyy herkullinen joulumaku ja palat voi pakata kauniiseen astiaan. 

Kakkuja linnuille

Loistava lahjaidea kaikille pikkulintujen ystäville. Voit tehdä vaikka heti ja laittaa kakut pakastimeen. Tämäkin on helppo lahja kun halutaan vältää turhan tavaran antamista. Soveltuu vaikka niille päiväkodin tädeille.

Raakasuklaa ja itse tehdyt konvehdit

Alkoi kuola valumaan kun katsoin tuota konvehtikuvaa. Jaiks, nämä ovat hyviä. Tänä vuonna meillä maustuu lahjasuklaa kesän chilisadolla.

Pyykkietikka

Tämä oli viime joulun suosikki. Päädyin jopa itse viemään päiväkotiin sinappia, sillä tätä valmistui niin monessa muussa kodissa. Mutta hei, nyt on varmasti jo vuodentakaiset etikat käytetty!

Joulun pikkuleivät ja muut herkut

Itse tehty on aina hyvä juttu. Lahjaksi ja viemiseksi, tai vaikka omaan kahvipöytään. Viipalepikkuleivät, vaaleat piparkakut ja piparkakku-Daim. Kaikki varmasti herkullisia viemisiä joulun aikaan.

Niin ja hei, se Uuden Kuun perinteinen joululimppu! Mä olen ihan ällikällä joka joulu kun niin moni kertoo leipovansa näitä jo ihan perinteenä. 2011 jaoin ohjeen ekan kerran, joten onhan tässä toki jo vuosia vierähtänytkin. Ja hei, tämä limppu tykkää pakastimesta. Eli limppuleipomon voi oikein hyvin pistää pystyyn jo marraskuulla!


10 Responses to “DIY joulumuistamisia”

  1. Miia says:

    Oi kiitos näistä ♥️ Ihania ideoita! Varsinkin tuo lintujen ruoka!viime jouluna kokeilin tuota sinun sinappia. Hyvää oli 😋 Ihanaa joulun odotusta!

  2. Erika says:

    Kiitos kivoista ideoista! Tunnelmallista marraskuuta viehättävään kotiiisi.

  3. Seijahannele says:

    Ihania ideoita, kiitos 🙂

  4. Suvi says:

    Aivan ihana postaus! Kauniit kuvat saivat joulumielelle ja antoivat vaikka minkälaisia uusia lahjaideoita. Kiitos <3

    • No ihanaa jos tämä tehosi. ❤️
      Onneksi on paljon tällaisia pieniä kivoja juttuja, joihin kaiken hössötyksen sijaan voi joulun alla keskittyä. Itse kun tekee, saa kivasti joulufiilistä. ❤️

  5. Piia says:

    Limppuja leivottu jo ainakin kolmena vuonna 🙂 Niiiiiin hyvää!

Kommentoi