sopivasti höpsö

24.1.2020

Oi ihanaa, mä olen niin odottanut viikonloppua. Perjantaita ja sitä, että ehtisi jotenkin vetää henkeä ja ihan vain olla. Ostin just kaupasta lisää tulppaaneja ja ajattelin sytytellä kynttilöitä. Vetää supermukavat leggingsit jalkaan ja rojahtaa sohvalle lasten kanssa.

Meidän pieni vauva täytti tänään seitsemän, ja vitsit, miten se taas laittoi ajattelemaan. Sitä miten nopeasti aika kuluu, vuodet vierii ja lapset kasvaa. Laina-aika umpeutuu. Ja sitten toisaalta taas on ihana nähdä ihmisen kasvavan ja kehittyvän, oppivan ja oivaltavan. Ja samalla oppii itsekin. Itsestään ja monesta muustakin jutusta. Ja vaikka joku voisi muistuttaa kireästä pinnasta, niin kyllä mä silti olen sitä mieltä, että jos jotakin, niin rentoutta lapset ovat ainakin mulle opettaneet. Sitä että ei kaiken oikeasti kuulu olla niin justiinsa, vaan sinne päinkin yleensä riittää. Lasten seurassa on ihaninta, kun saa olla sopivasti höpsö. Unohtaa välillä säännöt itsekin ja olla rennosti oma itsensä.

Päivänsankari sai aloittaa aamunsa repimällä yksisarvispaperia. Reppuun sai pakata Marianneja ja kettukarkkeja eskarikavereille ja isoveljeltä saadun alpakan lelukaveriksi. Kun vielä pääsi lemppariravintolaansa, eli Prisman Buffaan (jep!) syömään ja telkkaristakin alkaa taas Posse, ei juhlapäivä voisi kauheasti parempi ollakaan.

Nyt kuitenkin sohvalle ja herkkukulhojen äärelle, ennen kuin ne tyhjenevät. Ihanaa viikonloppua! ♡


4 Responses to “sopivasti höpsö”

 1. Lisbeth says:

  Paljon onnea 7-vuotiaalle! (Meidän tytöillä on tasan viikko ikäeroa ☺ En voi ymmärtää, että ensi syksynä pitäisi uskaltaa päästää tuo pieni ihminen kulkemaan yksin kouluun. Jaiks, mutta ei mietitä sitä vielä..)

  Ja kyllä – rentoutta lapset ovat tuoneet. Toisaalta olen tajunnut myös sen, että minusta ei taida tulla koskaan kovin jäykkää aikuista, vaikka järjestyksen ja rutiinien ihminen olenkin. Nimimerkillä “tanssin juuri pari tuntia sitten kesken vessan pesun lasten kanssa JVG:n tahtiin keltaiset kumihanskat kädessä” 😂

  Mukavaa viikonloppua!

  • Oi kiitos, ja ihanaa synttäriviikkoa myös sinne! ❤️ Meillä eskari käydään jo koulussa ja sinne kuljetaan kuin kouluun. Me onneksi asutaan sen verran kaukana, että lapset pitää kuljettaa 😀 Mutta kyllä se esikoisen kohdalla oli aikoinaan kauhun paikka kun lähti fillarilla kouluun. Siinä se pitkä matka ja iso tie sitten tuntuikin pahalta.

   Mä olen myös kokenut, että vaikka olen välillä tosi tiukkis (mielestäni aiheesta) niin silti jaksan veivata hauskojakin juttuja. Tänään just opeteltiin ne “tiedän paikan kamalan, kouln hammashoitolan…” lirutukset. Lapset tykkäsi. 😀

   Ihanaa viikkoa ja mukavia synttärivalmisteluja. Meillä on juhlat vasta lauantaina.

 2. Bella says:

  Hej! Hittade till dig av en slump och hur har jag kunnat missa dig 🙂
  Vilken härlig blogg du har och grattis till födelsedagstjejen. Blev så förtjust i din pläd i soffan och dina kuddar både den bruna sammet och de 2 gula du har. Tänkte jag skulle investera i lite nytt och undrar var du hittat dessa?

Kommentoi