Synttärihumua

02.2.2020

 

Huhhuh. Joulukuun alussa alkanut juhlaputki on taas vihdoin saatettu suurimmalta osin päätöksiin. Talo oli eilen täynnä lapsia ja aikuisia, ja vaikka ystävät tulivat vielä illalla rääppiäisiin, ei tarjoiluista siltikään päästy eroon. Pitää siis pari päivää herkutella vielä. Salted caramel cheesecaken lisäksi pöytään pääsi mutakakku vaniljajäätelön kanssa ja minipavlovat, joista jälkimmäiset totaalisesti unohdin nostaa pöytään, ja niinpä juhlaväki oli pakotettava vielä jälkiruokakierrokselle. Lisäksi tein tuollaisen lohivoileipäkakun Pinterest-kuvasta inspiroituneena ja chorizo-sarvia. Lasten makuun pieniä pitsoja, riisi- ja perunapiirakoita kera munavoin, ja vihannestikkuja viinirypäleiden ja vesimelonilohkojen kanssa. Keksitarjotin, karkkia, sipsiä…

Leinikit, vahakukat, eukalyptus ja puuterinsävyiset neilikat yllättivät paikallisen kukkakaupan valikoimassa. Ja koska eilinen oli taas harmaa kuin mikä ja vettäkin satoi ihan mukavaan tahtiin, keittiön pesemättömät ikkunatkaan eivät häirinneet. Heitin vielä illalla pöytäliinan koneeseen ja levitin sen aamulla takaisin pöytään. Tänään onkin ollut mukava nauttia juhlien jälkeisestä tunnelmasta ja ottaa vähän rennommin. Areenassa oli taas yksi Isä Brown uusinta ja taidan seuraavaksi heittäytyä sohvalle sen pariin. Ehkä yksi pavlova seuranani. 🙂

Suloista sunnuntaita!

 


6 Responses to “Synttärihumua”

 1. Kaisa says:

  Onnittelut sankareille ja miten ihania tarjottavia!

 2. -A- says:

  Oi, oi mitkä herkut teillä on ollut vieraita varten. 🙂 Lohivoileipäkakun koristelukin on kuin ammattilaisen tekemä. Todella kaunis. 🙂

  • Voi kiitos! ❤️ Näin kuvan tuolalisesta koristelusta tosiaan Pinterestissä ja se oli jotenkin niin yksinkertainen, että uskalsin kopioida. Siinä kakku oli tosin pitkän mallinen ja koristelu peitti koko kakun. En ole mikään kakuntekijä, mutta tämä oli onneksi helppo ja näyttävä ihan näinkin. ☺️

 3. Maija says:

  Onnea! Ihanat tarjottavat. Tuo salted-caramelkakku menee kokeiluun. 🙂

Kommentoi