selviytymisen aakkoset

01.4.2020

A
Arki. Rutiinit ja tavallisiin tuttuihin asioihin turvautuminen.

B
Banaanit! Ihmeellisen luonnon vastaus jatkuvaan välipalatarpeeseen.

C
Cmore. Meillä on kyllä kaikki mahdolliset suoratoistopalvelut, mutta Cmorelta löysin Agatha Raisinin kaikki kolme tuotantokautta. Hauska ja leppoisa, ja toisaalta niin huono, että meillä kukaan muu ei jaksa katsoa tätä. Se tarkoittaa siis omaa aikaa minulle.

D
Demokratia. Vaikka moni on nytkin sitä mieltä, että meillä päättäjät ei pysty tekemään ratkaisuja tarpeeksi nopeasti, ajattelen itse, että kyse on myös vahvasta demokratiasta. Meillä Suomessa kukaan ei voi yksin päättää ja hallita, ja juuri siksi me selvitään tästäkin.

E
Eristys. Typerää sinänsä kutsua sitä selvitymiskeinoksi tästä erityksestä, mutta uskon, että kun tarpeeksi uskotaan ja totellaan ohjeita, tämä on myös nopeammin ohi.

F
Flavia de Luce. Jaksaa aina naurattaa. Uudelleen ja uudelleen.

G
Google Hangouts Meet ja kaikki muutkin etäyhteydet ja videopuhelut. Onneksi meillä on nykyajan keinot ja konstit pitää yhteyttä!

H
Hiljaisuus. Minä tarvitsen hiljaisuutta joka päivä, ja selvitäkseni erikoisista ajoista, pyrin myös vaalimaan hiljaisuutta ympärilläni. Välillä pitää saada olla yksin.

I
Itse. Sinä itse, minä itse… Älä unohda itseäsi! Pidä huolta ja hoivaa. Käsittele hellästi ja armollisesti.

J
Jakaminen. Nyt jos koskaan pitää jakaa hyvää. Jakaa hyvää mieltä, apua ja kokemuksia. Jakaa iloa, mutta myös niitä surujakin.

K
Kirjat. Kuinkas muutenkaan. Perspektiiviä omaan elämään ja arkeen, pakopaikka tämänhetkisestä.

L
Lukeminen. Jos huolet ja murheet tuppaavat mieleen illalla nukkumaan mennessä, lukeminen on varma lääke. Älä kuitenkaan lue uutisia. Lue vaikka hyvää kirjaa. Ja jos kirjoja ei ole saatavilla, kokeile äänikirjaa. Sekin on kivaa, kun joku lukee sinulle!

M
Mielikuvitus. Tämä toimii ihan yhtä hyvin niin aikuisilla kuin lapsillaki. Pitää vain osata heittäytyä. Mielikuvituksen avulla voi matkustaa kaukaisiin maihin tai vaikka tulevaisuuteen. Mielikuvaharjoittelu auttaa myös eteenpäin kohti tavoitteita.

N
Nauru. Naura ja saa muut ympärilläsi nauramaan! Loistava tapa levittää hyvää oloa koko kroppaan.

O
Opettajat. Ne ihanat ja taitavat, jotka kantavat ihan mielettömän taakan lasten koulunkäynin mahdollistamiseksi näinä aikoina. Kaikki kunnia teille, ilman emme selviäisi! Kiitos myös musaopiston opettajille ja kaikille opetuksen mahdollistaville.

P
Puutarha. Huh, mitä tekisinkään ilman!

Q
Queen, brittikuninkaallisten elämä ja Megxit. Luen ja seuraan.

R
Rakasta, rakastu ja ole rakastettu.

S
Suomalainen sisu ja sitkeys. Näitä löytyy meistä ihan jokaisesta.

T
Toivo. Asia jonka varaan voi laskea aika paljon. Niin kauan kuin on toivoa, on myös elämää.

U
Ulkoilu. Omassa pihassa, parvekkeella, luonnossa… Ihan sama, kunhan haukkaat raitista ulkoilmaa, jos se suinkin vain on mahdollista. Tunti reipasta ulkoilua tai puutarhatöitä päivässä pitää mielen pirteänä.

V
Vinkit. Puutarhavinkit, siivousvinkit, kotikouluvinkit, käsityövinkit. Ihan sama mikä laji, voit valita vapaasti. Nappaa parhaat vinkit ja niksit ja täytä päivän vapaat hetket kivoilla asioilla. Voit jopa opetella jotakin uttaa.

W
Wilma! Kiitos, että jaksat toimia. Kilahdustasi odotetaan täällä joka aamu.

 

X
X-hyppy ja kaikki sen kaverit. Liike on lääke ja nyt jokaisen pitää huolehti omasta jaksamisestaan mahdollisimman hyvin.

Y
Ystävät. Se tieto, että ne on tuolla ja että vielä tulee sekin päivä kun voidaan nauraa yhdessä ja halata. Kaipaan ihan valtavasti!

Z
Zumba-opet ja kaikki muutkin etätunteja järjestävät liikuttajat. Jos ei itse jaksa miettiä kotijumppaa, netti on pullollaan treeniohjeita ja ohjatuille tunnelleille pääsee myös etänä.

 

Å
Åho, mutta ei tule mitään mieleen! Sekin on kai sallittua, että joskus lyö tyhjää.

Ä
Äiti. Puhelimen päässä, valmiina kuuntelemaan ja tukemaan!

Ö
Ötökät ja luonnon herääminen kevääseen. Tutki, löydä, ihmettele ja ihastu.

 

 

Ihanaa huhtikuun ensimmäistä! 💛

 


8 Responses to “selviytymisen aakkoset”

 1. Laura says:

  Olipa kiva ja virkistävä postaus! Ihanat kuvat ja kauniita ajatuksia. Toivosta tulee vielä mieleeni Raamatun lupaus: ”Minä annan teille tulevaisuuden ja toivon.”

 2. Sarimaarit says:

  Ihana postaus, kiitos! Monta kivaa asiaa luettelit joista mielestäni rakkaus ja toivo tärkeimmät. Varmasti myös jokainen opimme tästä kummallisesta tilanteesta ja ajasta jotakin ja vaikka ahdistaa ja itkettääkin välillä, on aivan varmaa että eteenpäin mennään ja jonain päivänä tämäkin ajanjakso on muisto vain.

  • Kiitos! 💛 Ja juuri näin. Itse haluan myös nähdä, että tästä voi oppia. Aivan varmasti tämä tilanne on joskus vain muisto, mutta toisaalta toivon, että se toisi mukanaan myös jotakin hyvää. Haluan jopa uskoa niin.

 3. Heidi Pii says:

  Oi, ihanasti kirjoitettu! Moni mukavan positiivisisksi muotoilluista ajatuksistasi istuu hyvin nyt tähän omaan arkeen ja ajatusmaailmaan. Ja tämä ope kiittää erityisesti maininnasta “o” -kohdassa. <3 Kirjoitin juuri omaan blogiin open päivästä. Ihan itselleni muistiin, mutta myös ylpeydestä omaa suorittamista kohtaan ja siitäkin syystä, etten usko vuosien päästä muistavani muuten yhtään mitään tästä hullusta ajasta. Tuli hypättyä sen verran kovalla vauhdilla liikkuvaan junaan, ettei auta kuin posottaa pysähtymättä kesään asti. 😀

  • Hei ihan mielettömän hienoa työtä teette! ❤️❤️❤️ Eihän kukaan osaa tällaiseen varautua ja opettaminen koulussa kasvotusten on kuitenkin se perusajatus. Niin uutta kaikille, mutta ihan erityisesti just teille.
   Voimia ja jaksamista. Ja toivottavasti jotain jää muistoihinkin! ❤️

 4. “H = hiljaisuus. Välillä täytyy saada olla yksin.”

  En voisi olla enempää samaa mieltä. Lataudun saadessani olla yksin. Näin korona-aikaan oman ajan saaminen on vähän haastavaa, kun kauppareissut ja koiralenkit ovat niitä ainoita kotoa poistumisen syitä. Siksi olenkin ottanut meditoinnin osaksi jokaista päivää, tarkemmin sanottuna aikaista aamua. Sillä tavoin pääsen hetkeksi oman hiljaisuuden keskelle.

  • Mun on pakko myöntää, että tämä aika ottaa koville. Onneksi nuo kanssaasujat välillä lähtevät ulkoilemaan ilman minua. Ja välillä pakenen yksin makuuhuoneen oven taakse. Toivotaan, että tämä vaihe elämää menee ohi mahdollisimman pian!❤️

Kommentoi