huh hellettä!

14.6.2020

Se on ilmoja pidellyt! En valita vaikkakin viime yönä siirryin nukkumaan olohuoneen sohvalle, koska yläkerran kuumuus tuntui jo sietämättömälle. Ehkä pitänee taas viritellä evakkovuode alakertaan.

Tämä touko-keksäkuun vaihde on jotenkin niin luksusaikaa, että joka aamu tekisi mieli huutaa STOOOOP! Puut kukkii, pensaat kukkii ja kaikki kukkii, ja on vain jotenkin niin älyttömän kaunista. Tuntuu myös jotenkin ihan käsittämättömältä, että ensi viikonloppuna on juhannus! Mihin aika on mennyt?! Voi kun kesä voisi jatkua aina vaan, ja päivät lipuisivat ohi vähän hitaammin.

Eilinen meni perjantain juhlimisesta toipumiseen, ja ajatuksena oli jatkaa tänään daalioiden siirtämistä maahan, mutta keskipäivän kuumuudessa tuo ei oikein tuntunut järkevältä. Kasvihuone on kuitenkin kasvanut niin täyteen, että kasveja oli pakko saada ulos, joten odottelin pahimman paahteen yli ja jatkoin taas hommiani. Vaikka osan sain siirrettyä jo perjantaina, neliöt tuntuivat silti loppuvan kesken, ja olen tietenkin odottanut myös, että pääsen rullaamaan kasvarin lattialle maton ja asettelemaan lepotuolini oikeaan asentoon. Mutta laitan teille kuvaa myös siitä, mitä sain aikaiseksi, ja miten daalioiden valtaamasta kasvihuoneesta tuli taas minun kesäkeitaani.

Nyt kuitenkin ihanaa ja helteisen lämmintä kesäiltaa!


4 Responses to “huh hellettä!”

 1. Vierailija says:

  Ei teillä ole ilmalämpöpumppua? Se on i-h-a-n-a! Hyötyä saa ympäri vuoden mutta näin helteillä suurinta luksusta. <3
  Melkein haistan syreenit kuvistasi, huumaava tuoksu, naapurilla aita niistä ja ai että ollaan iloisia siitä.
  Hauskat nuo taljat tuoleilla helteelläkin. 😀

  • Ei meillä ole kuin alakerrassa ja alakerta on toistaiseksi vielä ihanan viileä. Ylhäällä pitäisi olla tuon viilennyksen vuoksi, kun ei voida nukkua ikkunat auki. 🙁

   Syreenit on kyllä ihania. Joka kerta kun kuljen syreeniaidanteiden ohi, tekisi mieli vain pysähtyä nauttimaan!

   Aito villa on aika ihana varsinkin paljasta ihoa vasten. Muovi ei niinkään. 😀

 2. Meillä täällä Helsingissäkin on ollut kuuma, muttei kuulemma mitään siihen lämpöön verrattuna, jolla teitä sillä suunnalla hellitään. Tapasin nimittäin yhtä lapsuudenystävääni, joka tuli pikavisiitille Helsinkiin. Hänen ensimmäinen kommenttinsa oli, että onpa täällä viileää 🙂 Ehkä se on tuo merituuli, joka viilentää, eikä sääkarttojen lämpölukematkaan ole täällä ihan sitä, mitä siellä.

  • No joo, merikin kyllä varmasti viilentää. Mutta enpä ole edes tullut ajatelleeksi, että joka paikassa ei olisi yhtä kuuma. Kyllä tuo päivän paahteisin osuus jo tuntuu vähän raskaaltakin, mutta en siltikään valita. Ihana kesä! 💛

Kommentoi