Kiitos juhannus, olit täydellinen

22.6.2020

Se taisi olla meidän perheen ensimmäinen ihan oikea yhdessä vietetty juhannus. Kiitos siitä koronalle. Ja hyvä siitä tulikin, heittämällä paras mahdollinen.

Ruokapidot jäivät kuvaamatta, mutta laitoimme ystävän kanssa pöydän koreaksi varsin perinteisillä juhannusherkuilla. Oli munasalaattia, hölskykurkkuja, sillit, silakat ja muut kalat ja tietenkin uusia perunoita. Mansikkapavlovalla juhlistettiin myös yhden pienen pojan synttäreitä. Aatonaaton pyöräily veti sen verran väsyksi, että juhannussalot jäivät näpertämättä, mutta yöllä jaksoi taas jo kieputella seppeleitä. Paistettiin juhannusyönä myös lettuja ja nautittiin kesästä tavalla, jolla tällainen aamuihminen harvoin nauttii. Mietinkin, että rytmini on kääntynyt hieman kallelleen viime aikoina, kun iltaisin ei ole millään tohtinut käydä nukkumaan. Mutta ei se haittaa, kesä on nyt ja siitä pitää nauttia – myös öistä.

Juhannuspäivän iltana lähdettiin ajamaan myös juhannuksen toista satasta yöpyöräilyhenkeen. Tai no, olimme perillä puolen yön jälkeen, mutta olihan siinä oma taikansa. Ja jos kaikki maailma näyttää just nyt täydelliseltä ihan koko ajan, niin kyllä auringonlasku ja hiljaiset niityt lehmineen, hevosineen tai lampaineen ovat jotakin ihan maagista. Mä olen pyöräillessä tuntenut niin uskomatonta onnentunnetta siitä, että saan olla osa tätä ihan mielettömän kaunista maata ja etuoikeutettu saadessani ihailla sen parhaita puolia aivan läheltä. Mulla soi usein päässä jokin tunnelmaan tai tilanteeseen sopiva biisi, ja juhannuksen pyöräilyissä se oli ehdottomasti tämä:

Katso kukkaa jonka terälehdet
aamuun aukeaa.
Katso maata joka kimmeltävän
kastepeitteen saa.
Katso puuta josta linnun laulu
helkkyvästi soi.
Katso luontoa ja huomaa,
että luojan luomaa parantaa ei voi.

Jos torstaina ajettiinkin kovan liikenteen mukana, niin yöpyöräilyllä päästiin nauttimaan luonnon hiljaisuudesta. Ainoastaan rengasäänet ja linnunlaulu leikkasivat kesäyön hiljaisuutta. Ihan mieletön tunne. Tuli sellainen fiilis, että olisi pitänyt kameralla kuvata koko lenkki, jotta tästä pääsisi nauttimaan myös talven tultua. Yöpyöräily päättyi yhden tytön synttäriskumppaan, suklaaseen ja virkistävään pulahdukseen.

Juhannuksesta jäi ihana muisto. Juuri sellainen, kuin siitä joka vuosi pitäisi jäädä. Olo on myös niin totaalisen levännyt ja rentoutunut, että en edes muista koska olisin ollut näin hyvillä fiiliksillä. Tänään pyörä on saanut levätä tallissa, mutta mieli suunnittelee jo seuraavaa ajoa. Kesäyöhön ehkäpä, ne kun ovat pian taas jo ohi.

Superihanaa uutta kesäviikkoa! 💛


8 Responses to “Kiitos juhannus, olit täydellinen”

 1. Satu says:

  Heippa Emilia,

  Ihana postaus ja kauniita kuvia. Teidän piha ja kasvihuone näyttävät upeilta! Kauniista kukkaseppeleistä tuli ihan oma lapsuus mieleen :). Tuollaisia väkerrettiin kesäisin tyttöjen kanssa ja pidettiin hulmuavien mekkojen kanssa. Ihanaa!

  Luin ilolla sun ajatuksia ja kokemuksia pyöräilystä. Mielelläni kuulisin niistä lisää! Minä myös nautin pyöräilystä -etenkin kesäisin- jolloin samalla voi olla osana tätä kaunista luontoa. Samalla saa nollattua pääkopan ja treeni tulee kaupan päälle :).

  Ihanaa ja rentouttavaa kesää sinulle ja perheellesi!

  • Kukkaseppeleet ja hulmuavat kesämekot. Niissä oikeaa kesätunnelmaa! ❤️🌿

   Itse aloin pyöräilemään parikymppisenä, kun lääkäri kertoi, että juoksuni on juostu. Olin pilannut lonkkani varsin avokätisesti kortisonia ruiskuttavan lääkärin avustuksella. Lähdin pyöräilemään aikaisin aamulla, joskus viiden aikaan ja tajusin, miten nättiä kaikki oli silloin kun muu maailma vielä nukkui. Siitä ehkä syntyi oma kimmokkeeni pyöräilyyn. Nautin maisemista ja luonnosta ja vaikka ehkä keskarissa häviänkin tuon ihailun vuoksi, kompensoituu nopeus sillä henkisellä lepotauolla. Mulle pyöräily on myös ihan ykkösenä sitä terapiaa aivoille. Liikunta tulee onneksi kivasti kaupanpäälle.

   Ihania hellepäiviä sinne. ☀️ Nyt on ollut niin kuuma, että pyöräkin on pysynyt päivät tallissa. 😀

 2. Vierailija says:

  Tuo pyöräily kuulostaa niin ihanalta!! ❤❤ Itse pyöräilin parikymmentä kesää vähintään 40 km työmatkan päivittäin plus muut retket, mutta parina viime vuonna olen alkanut pelätä älyttömästi autoilijoita joiden katse on kännykässä eikä tiessä tai sen reunassa kulkevissa! Seuratessani vastaantulevien autoilijoiden käytöstä, aivan liian monella on kännykkä käytössä ajaessa ja onhan näitä kuolemia jo useita joissa takaa tullut auto on jyrännyt suoraa tietä edenneen maantiepyöräilijän.
  Uusi tieliikennelaki olisi tehnyt palveluksen ja järkevän muutoksen kun pyöräilijät olisi siirretty vasemmalle puolelle kuten kävelijätkin, silloin näkee vastaan ajavan kasvot ja huomaako sinua.
  Tämä kauhuni on saanut sellaiset mittasuhteet että rakastamani pyöräily siirtynyt vain pyöräteille, eli vähentynyt ainakin 70-prosenttisesti. :'(

  Miten sinä olet kokenut asian?
  Nautinnollisia kilometreja silti sinne! M i k ä ä n ei ole upeampaa kuin edetä hiljaisessa kesäyössä tai -aamussa, pysätä uimaan ja juomaan jossain keskellä maaseutua…

  • Tämä on kyllä tärkeä pointti. Itse olen ihan sydän syrjällään, kun lapset pyöräilevät, mutta jotenkin itse olen vähän sellainen tyhmänrohkea. Juhannuspäivän iltanakin miehen piti muistutella, että vaikka liikennettä on vähän, siellä voi myös olla rattijuoppoja tai väsyneitä autoilijoita. Niinpä. Mutta jotenkin en osaa pelätä sillä tavalla, että lamaantuisin. Olen joskus ollut auto-onnettomuudessa ja tienpäälle palaaminen oli todella vaikeaa. Pelkäsin aina kun istuin autoon. Varsinkin muiden kyytiin. Sitten ajattelin, että menen kävellen, pyörällä tai autolla, liikenne on aina yhtä venäläistä rulettia. Ja sillä kai menen eteenpäin yhä.

   Oletko kokeillut maastopyöräilyä? Ei se tietenkään työmatkoja korvaa, mutta siinä ollaan luonnon helmassa ja kaukana autoista. Josko se toisi lohtua pyöräilynkaipuuseen.

   Olet oikeassa kesäöistä. Nyt pitää todellakin nauttia, sillä talvi ja syksy ovat pitkiä. Ladataan akut ja eletään kesää täysillä.
   Ihanaa iltaa sinulle! ❤️

 3. Sarimarjaana says:

  Kiva postaus sinulta ja aina ihailen tuota suloista kasvihuonetta. Olet tehnyt siitä kauniin ja viihtyisän, värikkäät kukat loistossaan, niin kesäistä. Olet aivan oikeassa, näitä suloisia kesämuistoja kannattaa nyt säilöä muistiin talven varalle!

  • Kiitos! ❤️ Olen tässä viiime päivinä nauttinut kesästä niin, että sisäinen muistikortti meinaa pakahtua. Onneksi ihania muistoja mahtuu siihen vielä paljon. Nautitaan nyt ja muistellaan syksyn tullen. ❤️

 4. Virpi says:

  Niin kauniita ja somia kuvia, mallit mukaan lukien😊. Taisin kulkea hetken tarakalla… kaunis kuvaus juhannuspyöräilystä 🌿🌸🌿.

  • Kiitos, Virpi. 🌿 Olen iloinen, jos edes osa tunnelmasta välittyi. Musta tuntuu aina ihan hirveältä, kun pitäisi kuvailla jotain tosi upeaa elämystä, joka kuulostaa kamalan tavalliselta. Tuntuu, että
   pitäisi olla se video, jotta tunnelman voisi tavoittaaa, vaikka eihän se siltikään sama ole. Nautitaan kesäöistä ja ihanista hetkistä. ❤️

Kommentoi