kesäjuttuja ja olkkarin uusi valaisin

18.7.2020

Jestas, miten ihanalta nämä lämpimät ja aurinkoiset päivät on tuntunut. Ehdin jo pelätä, että kesä oli siinä. Että sitten vaan odotellaan sateen taukoamista taas ensi kevääseen. No mutta onneksi näin! Ja huolimatta tuosta sateisestakin jaksosta, tämä kesä menee kyllä ihan listaykköseksi heittämällä. On vaan ollut jotenkin tosi kivaa, vaikka harmittaakin, ettei aika riitä ihan joka juttuun ja paljon jää kuitenkin ehtimättä, kokematta ja tekemättä. Mutta vielä on onneksi aikaa!

Kuten viimeksi kirjoitin, meillä ei oikeasti ole oikein mikään projekti edennyt kesän aikana, mutta olkkarissa on nyt vihdoin uusi valaisin. Olen himoinnut tuota lasipalloa Ellokselta jo vaikka kuinka kauan, mutta en ole raaskinnut ostaa. Nyt kun se viimein oli kivassa alessa ja nettikaupasskin luki, että vain kolme jäljellä, ajattelin, että nyt tai ei koskaan. Ja se on kyllä paljon ihanampi kuin uskalsin edes kuvitella. Olkkari on sellainen huone, että se jotenkin vaatii kookkaan kattovalaisimen, mutta sitten siitä tulee helposti sellainen tilanjakaja, kuin siitä edellisestä. Tää on jotenkin ihana, kun vaikka valaisin on iso, se ei katkaise huonetta. Ja tuo harjattu messinki ja tekstiilijohto jotenkin “lämmittää” valaisinta. Se on tavallaan uudenaikainen, mutta sitten kuitenkin tosi klassinen. Edelliseen valaisimeen en saanut koskaan aikaiseksi hankkia edes sitä kattokuppia, joten nyt fiilis on senkin suhteen vähän enemmän viimeistelty.
Projekti keittiön pöytä lähtee etenemään toivottavasti ensi viikolla. Se jatkopalojen pois ottaminen vanhasta pöydästä oli muuten siinäkin mielessä hyvä idea, että nyt on ikään kuin tarve saada se isompi pöytä ja mieluummin aika nopeasti.

Tämä mun vitosen aletoppi nousi heti kesäsuosikiksi kun ostin sen, mutta sitten tulikin vesisateet ja toppi oli pakko jättää hetkeksi tauolle. Hame on viime kesän alelöytö ja ehdottomasti myös yksi lemppareistani. Lautasella on marja-hedelmäsalaatti. Pehmeitä persikoita, mustikoita ja vadelmia. Uunissa paahdettuja mantelilastuja, hunajaa ja tuoretta timjamia mausteena.

Ai niin, kävin kampaajalla! Ensimmäistä kertaa sitten maaliskuun alun. Laitettiin vähän tummaa raitaa. En nyt tiedä, että onko se liian tumma vai ei, mutta ehkä siihen äkkiä tottuu.

Kivaa viikonloppua!


11 Responses to “kesäjuttuja ja olkkarin uusi valaisin”

 1. Oi että miten kivannäköinen valaisin, wau!😍 Ja muutenkin todella kaunista teillä.

 2. M says:

  Minkä merkkinen tuo hame on 😍?

 3. Kaisla says:

  Onpa kyllä todella samanlainen tunnelma blogissa kuin Alvestadin Johannalla! Sisustus, vaatteet, poseeraukset, jopa astiat! Miten osuukin maut noin yhteen. 🙂

  • Henkilökohtaisesti en kyllä lainkaan ihmettele, että esimerkiksi maisemasta tykkää niin moni. Onhan se klassikko, joka on tainnut viime vuosina siirtyä monessa perheessä sukupolvelta toiselle. 💙

 4. Jade says:

  Tosi luonnolliset värit sun uusissa hiuksissa. Itselläni ruskeat, joissa jo harmaata ja mietin kans ottaisiko ruskeaa raitaa ohimoille..

  • Mulla oli paljon vaaleaa juurikin tuossa edessä ja ohimolla, ja vaikka kampaaja väitti, että se ei ole harmaata, mulle itselle se tuntui harmaalta. Nyt on jotenkin sellainen olo, että kasvoilla on selkeämmät kehykset. Ja kuitenkin lopputulos on tosi luonnollinen. Raidoilla saa aikaan tosi ison muutoksen. ☺️

Kommentoi