sateinen kesäilta

02.7.2020

Ehdin tanssia jo niin monet sadetanssit, että tämä vesisade ei oikeastaan haittaa mua pätkääkään. Aamulla ja päivällä oli tosi ihana keli ja nyt illalla ja yöllä saa minun puolestani sataa ihan rauhassa. Se on hassu juttu, mutta tuntuu, kuin tuon pitkän kuumuuden jälkeen sade olisi tuonut pienen loman kesänviettoon. Lomaa kesästä, kuulostaa ihan hassulta, mutta on oikeasti ihan tervetullut. Välillä kun on pakko tehdä niitä kotitöitäkin. Saa ikään kuin vetää välillä happea. Lukea kirjoja sisällä potematta huonoa omaatuntoa siitä, että ei ole ulkona nauttimassa. Ja me ehdittiin tehdä niin paljon ihania asioita kesäkuussa, että kotonakin jaksaa taas olla.

Olen tässä kesän aikana suunnannut katsetta enemmän omaan napaan. Siihenkin pieni someloma on ollut oikein hyvä apuri. Tuossa yhtenä päivänä tulin miettineeksi, että jotakuinkin maaliskuusta asti olen jopa jokaisen ruokailuni miettinyt sen mukaan, mitä muut haluavat syödä, ja mihin aikaan. Niinpä pistelin maanantaina kauppaan ja ostin vain asioita, joista minä itse pidän ja laitoin muut syömään samaa. Kukaan ei kuollut nälkään, ei hätää, mutta se teki hyvää. Joskus on ihan hyvä miettiä, että onko se, mitä me haluamme sama asia kuin se, mitä minä haluan.

Toki odotan minäkin seuraavaa lämpöaaltoa ja hellepäiviä. Sitä, että päivät tuntuvat loputtomilta ja iholla tuoksuu aurinko. Sitä, että voi miettiä tekevänsä mitä vain, eikä tarvitse katsella sadetutkaa. Odotan pitkiä pyörälenkkejä, hikisä öitä ja ihan vain kuumuutta. Mutta välillä pitää sataa. Välillä pitää juottaa luontoa ja vetää itsekin henkeä.

Pelastin sateelta taas pari pionin oksaa ja laitoin ne yhteen kauneimmista viinipulloista. Tuo on muuten hyvä roseeviini ja pullo on hauska muisto ratkiriemukkaasta kesäillasta.

Meillä on vielä illan ratoksi vohvelibileet, joten nyt taikinaa tekemään. Suloista iltaa teillekin!


6 Responses to “sateinen kesäilta”

 1. Anna says:

  Ihanat toppi ja hame! Mistä mahtavat olla? 🙂 Itse odottelen jo helteiden paluuta. Sellainen +25 astetta olisi oikein sopiva. 🙂

  • Mulle sopisi myös se +25. En toki narise, vaikka olisi taas vähän lämpimämpääkin hetken aikaa. 😅

   Hame on H&M:n alesta vuosi sitten ostettu ja toppi tämän vuoden alelöytö samasta paikasta. 😊

 2. Marika says:

  Kyllä sade teki hyvää ja vaikka kuinka sitä toivoinkin, niin oli se lämpö myös aih niin ihanaa. Nyt tuli sateiden ja myrskyjen myötä niin syksyinen fiilis.

  Hei, minkähän merkkinen huuliupunasi on? Ihanan hempeä ja kesäisen kevyt väri.

 3. Ihanat kuvat!
  Ja niin totta, että välillä tarvitaan sadepäiviä. Tulee tosiaan paremmin tehtyä sisähommia. Itse huomaan, että sisäkasvit ovat aina kesäisin huonolla hoidolla, kun touhottaa vaan ulkona.
  Minulla on myös tuo samainen kaunis viinipullo tallessa. Sain sen ystäviltä syksyllä, kun pidimme tyttöjen viikonloppua meillä. Polttelin siinä kynttilää, mutta se olisikin myös ihana maljakko. Ihana, kun tuosta reiästä näkee sisäkautta etiketin toiselle puolelle naisen kuvan. Tutkailtiin tyttöjen kanssa kuka tuo nainen on ja selvisi, että viinin nimi Odi et Amo -Vihata ja rakastaa” on roomalaisen Catulluksen runo teos. Catullus kirjoitti teoksensa rakkaalleen Lesbialle, joka näkyy etiketin sisällä.
  Minua kiehtovat aina tällaiset tarinat.

  • Oi ihanaa, nyt ”kiiltokuvarouvan” henkilöllisyys on selvillä! Mehän ei tajuttu tuota naisen kuvaa ennen kuin pullo oli tyhjä. Jotenkin niin uskomattoman kauniisti suunniteltu pakkaus!

   Minun sisäkasvit ovat siinä pisteessä, että mietin harvennusta. Jotenkin vain säälittää heittää mitään pois. Olen myös ”lainannut” joitakin kasveja ystävälle. Suuri tyrakki esimerkiksi ilahduttaa ystävän keittiössä. Peikonlehti voisi muuttaa myös. Olen huomannut, että sekin on tärkeää, kun ikkunoista mahtuu valo sisään! 😅

Kommentoi