lisää joulukuvia ja paras lahja

29.12.2020

Vielä vähän joulukuvia, kun niitä nyt sattuu olemaan.
Pitkästä aikaa meidän joulupöytää ei peitetty liinalla, vaan nautittiin uudesta pöydästä juuri tuollaisenaan. Tykkään siitä ihan älyttömästi ja nyt haaveilen myös uusista valaisimista pöydän ylle. En vain oikein keksi millaiset haluaisin. Tai millaiset siihen sopisi. Mutta toisaalta, eipä niitä tarvitsekaan väkisin hankkia. Ehkä ne just oikeat huomaa sitten kun ne osuvat kohdalle.

Meillä oli tänä vuonna jokseenkin vähän joulua esillä. Oikeastaan mitään mitä lapset eivät muistaneet pyytää, ei kaivettu myöskään esiin. Piparkakkutalo ei sekään ole omin kätösin tehty, vaan ostimme sen Klaaran kanssa paikallisista joulumyyjäisistä noiden keraamisten koristeiden kera. Ja vaikka amaryllisten kanssa ei nyt ihan putkeen mennytkään, määrä korvasi vähän laatua, tai tässä kohtaa sävyjä. Harmittaa muuten ihan vietävästi, etten lopulta ehtinyt kuvamaan tämän joulun paketteja. Niistäkin tuli sitten lopulta niin nättejä. No, mutta ensi vuonna sitten!

Joulu saa olla ja pysyä ainakin toistaiseksi, tai niin kauan kuin kukat jaksavat kukkia. Uutta vuotta juhlistetaan jo perinteikkäästi ystäväperheen kanssa. Kasa juustoja ja kuohuvaa. Ja marenkia ajattelin vatkata jälkkäriksi. Se kun on aina jotenkin niin juhlavaa ja helppoa.

Joulun paras lahja saatiin eilen sairaalasta ja nyt edessä siintävät tammikuu, kevät, uusi vuosi ja valo tuntuvat niin äärimmäisen hienoilta jutuilta. Niitä kohti on nyt ilo mennä!

Mutta nyt kiireellä miettimään kevään jumppakautta. Pakko myöntää, että olen joulun aikana liki unohtanut koko koronan, joten nyt pitää vielä nopeasti opiskella jostakin nuo tämänhetkiset suositukset ja rajoitukset. Ihanaa iltaa myös sulle!

 


6 Responses to “lisää joulukuvia ja paras lahja”

 1. Kaisa says:

  Miten teet marengin? Olen monilla ohjeillasi leiponut ja aina onnistuvat kaikki hyvin, joten ajattelin kysyä sinulta, jolla reseptiikka on varmassa hallussa 🙂 Mukavia vuoden vikoja päiviä ja sitten vuodenvaihdetta&uutta vuotta 💫

  • Teen marengin ihan vain sokerista ja valkuaisista.
   sokeria puolet valkuaisten määrästä, esim. 8 valkuaista ja 4dl sokeria. Sitten vain valkuaiset tosi kovaksi vaahdoksi ja sokeri mukaan. Uunissa 95 astetta ja vähän fiiliksen ja näppituntuman mukaan. Mutta meneehän 8 valkuaisen pohjassa jo jokunen tunti. 🙂

   Hyvää uutta vuotta 2021!

 2. lisbet e. says:

  Aivan valloittavia nuo amaryllikset tuossa värissä. Mulla jäi amaryllikset tänä vuonna hankkimatta. Et kysynyt valaisinsuosituksia, mutta ehdotan silti 🙂 Laita sellaiset korkeussäädettävät suutarinvalaisimet/hissivalaisimet, siis sellaiset, joissa on taljasysteemi ja keraaminen nuppi. Anoppilassa ruokapöydän yllä on suutarinvalaisimet ja olen ihaillut niitä kovasti. No, kivoja vaihtoehtoja tuohon teidän ruokatilaan on vaikka kuinka. Hyvää uutta vuotta sinne!

  • Kiitos, Lisbet!
   Olen katsellut sellaisia vekkivarjostimellisia suutarinvalaisimia, mutta näiden mohlojen jälkeen kaikki tuntuu kauhean sirolta.
   Löysin myös Belid -merkiltä ihania valaisimia. Esim Valencia malli kutkuttaisi kovasti. En vain osaa päättää. Pitäisi saada testiversiot kattoon.

   Mutta hei, ihanaa uutta vuotta sinne!

 3. Ewa says:

  I couldn’t recognize You:))You look like a movie star!

  Happy New Year from Poland:)))

Kommentoi