Vuosi vaihdettu!

01.1.2021

Vuosi vaihtui täällä melko rauhallisissa tunnelmissa ystävien kanssa. Naurettiin, kuinka keski-ikäistymisen tunnistaa siitäkin, kun uudenvuoden juhlissa tehdään neuletöitä ja lantrataan skumppa mehulla ja koristeilla. Mutta meillä oli hauskaa. Tämä oli sellainen rento päätös joulun juhlimisille ja tästä on hyvä jatkaa kohti arkea, talvea, valoa ja kaikkea uutta.

Vaikka joka puolella toitotetaan, kuinka kulunut vuosi oli ihan kamala ja toivotaan vuoden 2021 olevan paljon parempi, en pysty yhtymään huutoihin. Mulle mennyt vuosi oli hyvä, yksi parhaista koskaan elämistäni, jos ei oikeasti paras. Toki on kökköä, miten moni asia on peruuntunut, kuinka vuosi vaikutti taloudellisesti meidänkin perheeseen ja kuinka se on pidentänyt välimatkaa ystäviin ja rakkaisiin. Silti kulunut vuosi on ollut se, jonka aikana oma perhe on ollut lähempänä kuin koskaan. Vuosi myös avasi silmiä monessa kohtaa, ja sellaiset itsestäänselvyydet ja tasaiset jurnutukset oli helpompi kyseenalaistaa. Oli ilo oivaltaa ja uskaltaa, nähdä asiat uudessa valossa ja oppia paljon itsestään ja omista unelmistaan. Pitkälti joudun siis kiittämään koronaa, ilman sitä minäkin kulkisin vain jatkuvasti samaan suuntaan näkemättä sivuilleni ja ymmärtämättä kaikkea sitä ihanaa mitä mulla jo on. En yksinkertaisesti myöskään kehtaa väittää mennyttä vuotta huonoksi, koska olen läheltä nähnyt, miten kova se on ollut esimerkiksi monelle ystävälle. Ihan liian moni minun ikäpolvestani ei esimerkiksi saanut niitä ihania lahjoja sairaalasta, vaan joutui niiden sijaan jättämään jäähyväisiä.

Niinpä ehkä elämäni ensimmäistä kertaa en luvannut mitään uudenvuodenlupauksia tai listannut uusia unelmia ja tavoitteita. Just nyt on oikeastaan tosi hyvä, ja ainoa toive, jonka öiseen sumuun henkäisin oli se, kuinka toivoisin kaiken pysyvän hyvänä. Ja jos jossain kohtaa huomaan, että suuntaa pitää muuttaa, uskon olevani tarpeeksi rohkea tekemään sen ilman rakettien pauketta.

Eilen syötiin juustoja ja ystävien tekemiä hilloja. Jälkkäriksi tein marenkikakun, jonka päälle keitin vielä kinuskia. Kerma, kinuski, puolukat ja piparkakut sopivat oikein hienosti yhteen ja jälkkäristä tuli just sopivasti rennon juhlava.

 

Vaikka vielä viikko sitten ajattelin, etten pysty luopumaan joulusta vielä pitkään aikaan, nyt musta tuntuu, että eilisten juhlien jälkeen olen valmis menemään kohti uutta. Kun joulukukat alkavat nuokkua, mä olen valmis tulppaaneille.

Ihanaa ja superupeaa vuotta 2021!


6 Responses to “Vuosi vaihdettu!”

 1. EmJei says:

  Vuosi on todellakin ollut merkillinen. Itse ajattelen olevani etuoikeutetussa asemassa siksi, ettei ole tarvinnut pelätä työpaikan menettämisen puolesta. On helppo olla monesta koronan tuomasta -tai jopa viemästä- asiasta kiitollinen, kun on läheisiä ja turvattu toimeentulo. En häpeä tunnustaa, että jotain tästä lähelle katsomisesta kaukokaipuun sijaan toivon ehdottomasti jäävän myös koronanjälkeiseen elämään. Vaikka kaipaa ystävien näkemisen huolettomuutta, on ollut hyvä huomata, että myös he, tai hän, aivan läheisin, riittää pitkälle. Kiitos vielä sinulle kauniin arjen jakamisesta! Ainakin itse haluan lukea niitä ihan tavallisia juttuja, joista useimpien meistä elämä lopulta koostuu. Sinulla on aivan tosi ihania mekkoja ja hameita muuten; saako udella mistä olet noin hienoja löytöjä tehnyt? Hyvää alkanutta vuotta!

  • Kyllä, viime vuosi sai näkemään monet asiat uusin silmin ja sen toivon itsekin jatkuvan.

   Kiitos, tämäkin mekko on jokusen vuoden vanha. Jostain Elloksen alennusmyynnistä joskus löysin. 🙂

   Kaikkea hyvää alkaneeseen vuoteen!

 2. Piia says:

  Hei!

  Mistä nuo siniset astiat ja hyasinttimaljakot ovat? Jos ovat vanhoja, löytäisitkö lautasista valmistajan? Kiitos!

 3. -A- says:

  Todella kivasti kirjoitettu postaus, vai miten sitä kuvailisin. 🙂 Olen itsekin kiitollinen siitä, että mennyt vuosi pysäytti meidät ja sitoi meidän perheen vieläkin läheisemmäksi. Huomasin myös sen, että vaikka kuinka kaipasin kaikkia läheisiä Suomessa, niin tärkeintä oli kuitenkin se, että he olivat terveinä. Videopuhelut on onneksi keksitty. Ja juustolautasesta vielä, se on aina hyvä idea ja juuri passeli ystävien kanssa herkutteluun. Hyvää tammikuun alkua sinulle.

 4. Santtu says:

  Pakko tulla kommentoimaan, että tämän postauksen kuvat ovat onnistuneet mielestäni erittäin hyvin! 🙂 Hyvä postaus kyllä ihan kokonaisuudessaan. Hyvää vuotta 2021 sinulle!

Kommentoi