Uusi olohuone

22.3.2021

Huh, mikä viikonloppu! Tosiaan viikko sitten lauantaina meidän siivouspäivä kääntyi siihen, että mieheni ilmoitti haluavansa uudet sohvat ja niinpä me laitettiin vanhat sohvat myyntiin ja tilattiin uudet, joita oltiin toki suunniteltu jo pidemmän aikaa. Tai no, minä olin suunnitellut Ikean Stocksund -sohvia jo useamman vuoden, ja viime aikoina lähinnä odottelin, josko vaaleat päälliset tulisivat taas myyntiin. Sohvan kokoinen asia oli kuitenkin sellainen juttu, josta väännettiin useampaan otteeseen, ja lopulta tilanne oli vähintäänkin “patissa”. Ehkä tuo huomasi väsymykseni valkoisten päällisten pesemiseen tai jotain, mutta ajankohta oli otollinen ja puolisoni sai tahtonsa läpi. Eli tilattiin Soderhamnit, jotka taitaa olla nykyään yhtä suositut kuin nuo Ektorpit olivat aikoinaan.  Tosin asetin ehdoksi taas valkoiset päälliset ja kompromissi syntyi näillä ehdoilla.

Ehkä se väsymykseni valkoisiin sohviin oli myös jossain määrin totta, sillä seuraavana päivänä päätin itse, että miehen ehdottama beige olisi sittenkin parempi. No, ei sitä tilausta voinut enää muuttaa, joten nyt meillä on kahdet sohvanpäälliset, joista toiset pitäisi palauttaa takaisin. Ja kyllä mä nyt olen ihan tyytyväinen. Noissa inan tummemmissa kun ei ihan jokainen kissankarva pistä silmään. Ja olen toki tyytyväinen koko kokonaisuuteen. Meillä kun on siinä suhteessa kasvava perhe, että lapset venyvät ja sohvalla on useimmiten enemmän kuin ahdasta. Tästä syystä päätettiin myös vaihtaa erillinen sohvapöytä kunnon rahiin, jolla saa mukavasti lisätilaa löhöilyyn. Nyt kun lapset vielä jaksavat meidän kanssa löhöillä, pitää tietenkin panostaa puitteisiin.

No, uudet sohvat tulivat keskiviikkona ja vanhat jatkoivat matkaansa torstaina. Perjantaina aloitimme heti työpäivän päätteeksi olohuoneen raivauksen ja kokosimme tapetointipöydän valmiiksi. Noutopitsan jälkjeen päätettiin ryhtyä heti hommiin, jotta päästäisiin lauantaina vähemmällä. Lopulta ihan hyvä veto, koska muuten ei olisi viikonloppu riittänyt. Tapetointi nappaa ihmeen paljon aikaa. Ja sitten on kaikki se sähköjen ja listojen irrottaminen ja uudelleen laittaminen, maalaus ym. Kello taisi olla yli kymmenen kun lauantai-iltana saatiin sohvat kasaan. Sunnuntaina jatkettiin vähän kevyemmin ja vieläkin olisi tekemistä, mutta ehkä niitä paikkoja saa kuntoon vähän kerrallaan tällä viikolla. Suurin työ oli kassakaapin siirtämisessä. Se kun siirtyy pari senttiä kerrallaan kolmen ihmisen voimin. Eikä se muuten ole edelleenkään omalla uudella paikallaan, sillä puhti loppui vähän kesken. Saimme sen kuitenkin sen verran liikkumaan, että mahduimme kasaamaan sohvat. Jos omistaisi jotakin kovin arvokasta, tuolla se olisi hyvässä jemmassa. Tai ainakin kaappi itse on hyvässä jemmassa. Sitä kun ei kukaan kanna ääneti mihinkään.

Olohuoneen uusi vihreä ilme näyttää omaan silmääni aika täydelliseltä. Ja jos kohta 13-vuotias teini sanoo, että näyttää kodikkaalta, en mene asiaa kiistämään. Sillä onhan se nyt kodikas. Ja sanonta nälkä kasvaa syödessä piti taas kutinsa. Nyt nimittäin haluan tapetteja yhä enemmän joka huoneeseen. Ja tuo toinen haluaa isomman telkkarin. Joten onpahan kinasteltavaa myös tulevaisuuteen, eikä tarvitse tylsyyteen asti sohvalla löhötä.

Sen verran oltiin kuitenkin sunnuntaina jo voiton puolella, että pastan kanssa korkattiin oikein viinipullo. No, ehkä oltiin se myös ansaittu!


16 Responses to “Uusi olohuone”

 1. Henna-Riikka says:

  Aivan ihana!! ❤️

 2. Minttu says:

  Tosi kaunista! 😍

 3. Lisbeth says:

  Onnea uuden olohuoneen johdosta! Kauniilta näyttää 😍

  Tulet rakastamaan sohvanalusen imuroinnin helpoutta, eläköön korkeat sohvanjalat! 😁

  • Kiitos, kyllä nyt viihtyy! ❤️
   Oli ne Ektorpin alusetkin helppo impata, siinähän oli vain se päällisen helma,joka vähän peitti. Mutta on nämä kyllä vieläkin iisimmät. Katsotaan nautinko 😅

 4. Maarit says:

  Tuli todella ihana ja harmoninen tunnelma. Tykkään kovasti! P.S. Ostan mielellään vanhan sohvapöydän, jos maltat siitä luopua 🥰

 5. Teija says:

  Kaunista, niin kaunista <3 Kyllä se vaan niin on, että tapetit kruunaavat vanhan talon sisustuksen. Itse olen parhaillani valitsemassa tapetteja 100 vuotta vanhaan torppaan, josta tulee kakkoskotimme. Tapiseeraamme vanhaan tapaan pinkopahvin päälle, ja paperitapetilla, totta kai. On siinä omat kommervenkkinsä, saattaa olla, että pyydämme ammattilaiselta apua. Jos sinua kiinnostaa kurkata projektiamme, se löytyy täältä http://onnenhetkiaparatiisissa.blogspot.com/2021/03/

 6. Saana says:

  Hei, onko värinä Gunnared beige? Itse valkoisia suunnitellut, mutta noi teidän beiget näyttävät kivoilta. Mitkä jalat tilasitte? 🙂

  T:Saana

  • Just se! Ja netistä kun katsoin, se näyttää paljon keltaisemmalta. Mutta on livenä tosi ihana. Just kivasti sävyä, ettei ole ihan yksivärinen. Onneksi otettiin sittenkin nämä, olen tosi iloinen. Ehkä valkoisen aika on meillä jo ohi. 😅

   Jalat oli Ikeasta myös, Brynilen nimeltään. Ei haluttu niitä kylmän oloisia metallijalkoja ja tämäkin oli hyvä veto.

 7. Ee says:

  Ihanalta näyttää! Säkin taidat muuten lukea Kalastajan vaimo blogia. Johanna on kyllä tosi inspiroiva sisustaja. Olette kyllä tosi tehokkaita kun saitte viikonlopussa noin paljon aikaiseksi!

  • Kiitos.❤️ Ikean tusinasohvan ostaakseen, ihmisen ei onneksi tarvitse ihan kauheasti inspiroitua. Mutta kiitos, kyllä nyt voi hyvillä mielin ottaa ainakin ensi viikonlopun vähän rennommin. 🙂

Kommentoi