{ rentoa }

25.10.2013

Se olis sitten perjantai jälleen. Hiukan erilainen viikko takana, pikkuisen lomamainenkin kai jossain määrin. Rennosti on ainakin otettu, jätetty kellotetut rutiinit hiukan vähemmälle ja koitettu irrottautua arjesta. Hyväähän se välillä tekee.
Se oli syysloma. Klaara täytti yhdeksän kuukautta, ja äitiysloma meni ja loppui. Yksi vaihe elämässä takana, vaikkei niin suuresti itse arkeen vaikutakaan. Vaihe kuitenkin.

Entä ne vapautettavat kädet sitten?
Aika nopeasti, julkaistuani kenen kädet sinä vapauttaisit -postauksen, ymmärrsin, etten ole oikea ihminen sanomaan, kuka kaipaa eniten apua, tai kuka on ansainnut sitterin. Pidätin itselläni oikeuden muuttaa pelinhenkeä, ja käyttää vanhaa kunnon arpatekniikkaa. Mutta, olen silti iloinen, että sain teidät jakamaan palan itsestänne; Sain kommenttiboksillisen inhimillisyyttä. Tarinoita arjesta, äitiydestä, ja avunannosta sekä sen tarpeesta. Monen viestin kohdalla toivoin, että voisin auttaa jotenkin. Jos en sillä sitterillä, niin jotenkin muuten. Löysin tuttuja tunteita pitkistä odotuksista ja unelmien täyttymisestä. Pystyin samaistumaan pettymyksiinne ja väsymyksiinne.

perjantai2!

Koska en voi arpoa palkintoa kuin yhden kerran, joudun vetoamaan lukijoideni hyväsydämisyyteen: Olkaa läsnä ja tarjotkaa apua. Olkaa jollekulle se, jolle voi myöntää oman riittämättömyytensä ja sanoa olevansa väsynyt. Jooko?!
Sillä, eniten itseäni kosketti kertomus, jossa todettiin, että kukaan ei auttanut tai kukaan ei välittänyt. Eihän se ihan niinkään saa mennä. Eihän!?

perjantai

Ja nyt mulle on tosi rento olo. Ai miksi!? No, koska mä tiedän, että ainakin joku herää tähän ja ottaa puhelun ystävälleen tai sukulaiselleen. Kysyy, kuinka sä voit tai miten sä jaksat. Eikös?  Tai, kyllä mä tiedän. Teihin voi luottaa!

perjantai3!

Pisimmän korren tällä kertaa veti tämä kommentti:

Piritta:
Antaisin sitterin rakkaalle ystävälleni, joka odottaa toista lastaan. Hänellä ei ole laajaa tukiverkstoa eikä äitiä, joilta voisi saada apua arjen askareissa ja lastenhoidossa. Itse haluisin olla enemmän apuna, mutta en töiltäni ja oman lapsen hoidolta niin useasti kerkeä. Tällä lahjalla olisi ihanaa ilahduttaa ystävää, hän varmasti tulisi kaipaamaan tälläistä apuria arjen keskellä kahden lapsen kanssa 🙂
Otathan yhteyttä, jotta palkinto saadaan sinne, missä sitä tarvitaan!
Ihanan rentoa viikonloppua teille kaikille! Olette ihan parhaita – jokainen!

9 Responses to “{ rentoa }”

 1. Amelie says:

  Onnea voittajalle. Mukavaa, että tämän arvonnan palkinto oli tarkoitettu annettavaksi eteenpäin. Hyvää viikonloppua!

  Ps. Mistä pipa on ostettu? Ihanan värinen.

 2. Minsti says:

  Minustakin on mainiota, että “apuväline” meni perheeseen, jossa sitä tarvitaan toden teolla. Tällainen aate on oikein paikallaan. Itse löysin eilen vai toissa päivänä sitterin kirppikseltä, oikein sellaisen vanhan mallisen vuodelta nakki & makkura (kuten kolmasluokkalaisella tyttärelläni on nyt teinimäisesti tapana ilmaista). Täytyy tehdä uusi päällinen siihen, siis sitteriin. 🙂

  • Toivotaan, että palkintositteristä on apua siellä missä sitä kaivataan!

   Vai nakki ja makkara! Enpä ole moistakaan ennen kuullut, mutta onhan ne juu aika vanhoja keksintöjä molemmat. 🙂

 3. Hei Emilia, niin upea kuva sinusta ja kauniista maalaismiljööstä. Mistä muuten olet takin hankkinut? Hiusten väri muuten sopii sinulle myös , ihanan elävä.

  terkkuja Naantalista 🙂 Kirsi

  • Kiitos, Kirsi! 🙂

   Takin ostin viime kevänä lindexiltä, kun sain päähäni hankkia maiharit itselleni ja lapsille. Tämä oli edullinen hankinta, ajattelin, että on varmaan sellainen hetken mielijohde, mutta itse asiassa, olen viihtynyt takissa yllättävän hyvin! 🙂

   Ihanaa viikon alkua sinne!

 4. memmi says:

  Moikka . Ihanan rento asu , just minun tylinen. piti kysyy että mistä tuo pipo, mutta vastaus löytyikin jo. Mukavaa syksyä sinne:)

 5. Alex says:

  ÄLSKAR färgen på ditt hår!!!!
  Preeeciiiis så där vill jag se ut! Får nog visa bloggbilden för min frisör på onsdag

Kommentoi