{ objektiivileikki }

21.1.2014

Hellouuuu!
Kuten kuvista voi päätellä, täällä aletaan olla jo ihan iskussa, tosin toipilaaksi luokittelen itseni vielä ainakin huomisen ajan, katsotaan sitten asiaa uudelleen!
Anyway, ajattelin tänään jo näyttää ihan ihmiseltä, ja vetäisin niskaan viime viikolla ostamani uudet releet, jotka instassa jo viikonloppuna vilahtivatkin. Punaiset pöksyt ja farkkupaita, molemmat tosi pirtsakoita!

Mutta, entä otsikko?
Asia on nimittäin niin, että kun joutuu sinnittelemään siellä tylsyyden rajamailla, saa päähänsä mitä hauskempia ideoita. Tällä kertaa hauskuuttelin ottamalla asukuvat laajakuvaobjektiivilla! Menin reilu vuosi sitten maksamaan itseni kipeäksi uudesta objektiivista. Ajatuksena oli lähinnä kuvata laajempaa kuvakulmaa kotona, mutta minä ja obiska – me ei vain tultu toimeen toistemme kanssa. Kotona joka paikka repsottaa, ja laajassa kuvassa näkyy tietty kaikki se. En myöskään ollut ostoksestani ihan varma. Oliko se nyt kuitenkin vähän liian laaja… Oli syy mikä tahansa, obiska jäi vaille käyttöä. Parit kotikuvat kävin sillä napsimassa muualla, mutta nyt objektiivi on ollut varmaan vuoden täysin käyttämättä.

rappusilla5

Canon EF 24mm f/2,8 ISO500
Harjoittelu tekee mestareita, ja niinpä päätin kaivaa kapistuksen tänään kaapista ja koittaa, miten lähinnä sisustuskuviin hankkimani objektiivi taipuu ihmisen kuvaamiseen. Kuvauspaikaksi valitsin raput, sillä se on ehkä haastellisin paikka saada ihminen mahtumaan kuvaan useimmiten käyttämälläni 50mm:n “putkella”. Suoraan rappusia vastapäätä on nimittäin seinä, ja tilaa jalustalle on likimain metrin verran.
Alla kuitenkin näytteet kahdella eri objektiivilla kuvattuna. Toki kuvat ovat rajattuja, jouduin suoristamaan niitä jne. Mutta näistä näkee kuitenkin etäisyydet, kuvien terävyyden, ja myös tuon hauskan mittasuhteiden vääristymän (varsinkin ihan eka kuva), kun kuvattava kohde seisoo melkein kiinni kameran linssissä!

rappusilla4

Canon EF 24mm f/2,8 ISO640

rappusilla3

Canon EF 24mm f/2,8 ISO500
Viimeiset kaksi kuvaa vertailun vuoksi. Nämä siis otettu sillä paljon käyttämälläni Canonin 50mm/1.8 -objektiivilla.Koska kuvasin suurimmalla mahdollisella aukolla (f/1,8), huomaa eron edellisiin varsinkin taustalla näkyvän rappusten kaiteen avulla. Näitä kuvia ei ole rajattu, joten tässä se todellinen, mitä sain tällä polttovälillä kuvaan mahtumaan näissä olosuhteissa. Ymmärtänette, että yli 180 senttisen kohteen mahduttaminen kuvaan on aika usein tosi hankalaa. 🙂 Seinät tuppaavat tulemaan vastaan, vaikkei tässä nyt ihan hellahuoneessa asutakaan.

rappusilla2

Canon EF 50mm f/1,8 ISO400

rappusilla1

Canon EF 50mm f/1,8 ISO400
Kannattiko leikki? Kyllä vain! Hassujen mittasuhteiden lisäksi löysin myös objektiivin hyvät ominaisuudet. Ahkeralla käytöllä meistä voi kasvaa vaikka bestikset, kuka tietää! Entä kuvan laatu? Kyllä rahalla saa laatua, tässä sen huomasi. Mulla on menossa jo toinen edullinen 50mm objektiivi, ja onhan ero tähän jämerämpään (ja kolme kertaa painavampaan) kapistukseen verrattuna aika iso. Ei paljon tarvinnut terävyyttä kuviin lisäillä!

Kamera : Canon EOS 5D mark II
Objektiivit : Canon EF 24mm f/2,8 ja Canon EF 50mm f/1,8

Pöksyt ja farkkupaita : Mango
Kello : MK
Korvikset : Pernille Corydon (blogin kautta saadut)
Rillit : Lexington (blogin kautta saadut)
Villasukat : äiskän tekemät


12 Responses to “{ objektiivileikki }”

 1. Sari says:

  Sanonpa vaan, että vautsi mikä varsi! 😀

 2. Katri says:

  Voi kun sä ihan sädehdit!! Ihania! Tosi hyödyllinen/havainnollistava postaus, selvä erohan noissa on.. Olisi mielenkiintoista verrata omien objektiivien eroja kunnolla. Käytän yleensä Canon EF 35 mm f/2 ja heivasin kittiobjektiivin heti, mutta ehkä senkin laajemmalle polttovälialueelle olisi käyttöä, kunhan kokeilisi.

  Tässä tulee nyt vielä noviisin kysymys > tykkään tuosta suuren aukon mahdollistamasta sumentamisesta, mutta ilmeisesti tuolla canonin 25 mm:n f/2.8 -objektiivilla sellaista efektiä ei saa niin vahvasti, koska aukkoa ei saa suuremmaksi? Tai ehkä laajakulmaobjektiivilla ei ole tarkoituskaan saada pientä syväterävyysaluetta kuviin… Pahoitteluni edistyneemmille, jos käytän termejä väärin! 🙂 Niinhän se on, että harjoittelu tekee mestarin..

  • Voi, mä tarvisin 35 millisen. Jostain kun sais rahat käärittyä! 🙂

   Joo, kyllä toi iso aukko on se, mikä tekee taustan ja kuvattavan kohteen välille sen eron. 1,8 on jo hyvä, mutta tietty mitä etäämmältä kuvaat sen pienempi on toi efekti. 1,6 tai 1,2 olis unelma. Mutta hintahan noissa alkaa olla jo aika suolainen… 35mm f/1.2 olis niiiin ihana! Sellaisen kun saisi! 🙂

 3. Ihanan pirteitä kuvia! 🙂 Ihanan raikkaat nuo punaiset pöksyt. Itsekkin mietin tuota laajakuva objektiivia mutta vähäisen käytön myötä päädyin toiseen. 🙂 mukavaa loppuviikkoa sinulle! 🙂

 4. Jeba says:

  Taas niin raikkaana! 🙂

  Paita näyttää niiiin hyvältä, miksei äitiyspuolella ole mitään tämmöistä? Juuri eilen turhauduin äitiysvaateostoksilla, kun valikoima on niin naurettavan suppea – siis henkkamaukassa ainakin ja muita vaihtoehtoja ei täältä kotikonnuilta edes löydy, siis mistä saisi odottavan äiditkin kivoja vaatteita. 🙂

  Mutta niin se siitä. Hyvältä näyttää!

  • Mulla oli h&M:n mamma mallinen farkkupaita viime talvena. Taitaa muuten olla yhä jossain tuolla kaapin perukoilla….!
   Mutta joo, äitiysvaatteita on kyllä aika suppeasti tarjolla…

   Kivaa viikonloppua!

 5. Katri says:

  Oot ihanan pirteän näköinen!

 6. johanna says:

  Moi, todella kauniita kuvia 🙂

Kommentoi