{ meandi HQ / malmö }

09.9.2014

Instagramissa näitä perjantain kuvia jo hiukan vilahtikin. Matkakohteena oli tosiaankin me&i:n pääkonttori Malmössä, ja matkaseurana meandin iloisen kaksikon, Annan ja Venlan lisäksi, blogisiskot Heidi, Minttu ja Elisa. Kahden jälkimmäisen kanssa tiet ovat kohdanneet aikaisemminkin, ja ryhmämme osoittautui todella iloiseksi ja naurua hersyväksi porukaksi.

me_meandilla 1

Iloinen bloggariryhmä. Vierailulla oli myös samanlainen jengi Saksasta. Kuva lainattu Heidiltä.

Raakapuuvillasta postitettavaan vaatteeseen.
Saimme perehtyä koko prosessiin, suunnittelusta toteutukseen, ja aina valmiisiin vaatteisiin asti. Itselleni vaateteollisuus on aika vieras laji, ja oli ihan mahtava kuulla, miten moni, hyvin pienikin asia, vaikuttaa tekstiiliteollisuuden vastuullisuuteen ja tuotantoketjun toimivuuteen. Että ihan tosissaan vielä nykypäivänäkin tuotanto sisältää rutkasti käsin tehtäviä toimenpiteitä ja vaatii tekniikan sijaan ihan oikean ihmisen läsnäoloa. Tuntui myös aika hurjalta, että pääkonttorilla oli “suomalainen huone”; asiakaspalvelu, joka vastaa päivittäin lukuisiin suomalaisten asiakkaiden kysymyksiin!
Melko suuri yritys kuitenkin, ja silti kaikki on jotenkin niin äärettömän läheistä, kuin perheyrityksessä olisi vieraillut!

meandilla 33

Meandin vaatteille tärkeimpiä ominaisuuksia ovat ehdottomasti laatu, ja käytännöllisyys/mukavuus. Uuniikki ulkonäkö, joka voidaan pukea myös sanaan tunnistettavuus, sekä yhdisteltävyys ja unisexajattelu. Lastenvaatteissa ei mennä trendi edellä, ja muodin aallonharjalla seilaten, vaan erotutaan rohkeasti massasta ja pysytään omassa tyylissä. Samaan aikaan  kun värikylläisyys ja printit ehkä ihmetyttivät toisia, meandi raivasi tiensä kuluttajien suosioon juuri olemalla erilainen ja selkeästi erottuva vaatemerkki. Mallistojen lisäksi meandi on halunnut selvästi erottua myös myynnillään. Nykyään kotikutsuja järjestävät jo lukuisat firmat, ja niiden suosio kasvaa jatkuvasti.

Alkujaan lastenvaatteiden rinnalle suunniteltu naistenmallisto on kasvanut vuosien kuluessa, ja nyt 10-vuotias me&i selvästi panostaa yhä enemmän myös naisten pukeutumiseen. Lastenvaatteisiin mätsäävien printtien lisäksi tarjolla on yhä enemmän laadukasta ja mukavaa vaatetta naisille hillityissä sävyissä ja väreissä. Itse olen vuosia pukeutunut meandin naistenvaatteisiin, ja olen koko ajan iloisempi siitä, että naisten pukeutuminen on selvästi erotettu lasten vaatteista, ja mallistosta löytyy myös niitä hillitymmin printattuja ja printittömiä aikuisten vaatteita.

meandilla 5

“Nostalgiaseinällä” oli lattiasta kattoon meandin printtejä vuosien varrelta. Näimme myös sellaisia, jotka eivät vielä ole päässeet vaatteisiin asti! Kaikkien kuvioiden takana on kuitenkin yksi nainen, yllä olevan kuvan Camilla, jonka aikoinaan piti vain suunnitella logo me&i -tuotemerkille. Logon jälkeen Camilla on kuitenkin suoltanut meandille printtejä ihan älyttömän määrän, ja luonut mallistoihin yhteenkuuluvan tarinan yksittäisinä printteinä, koko printattuina kankaina ja erilaisina applikaatioina.

Parituntisen aikana toinen meandin perustajista, Helene Nyrell, kertoi meille työstään, siitä, miten vuonna 2004, pinestä joulumyyjäisiin tarkoitetusta myyntierästä kasvoikin tuotemerkki, jonka liikevaihto on jo yli 200 miljoonaa kruunua. Ja, mikäli mun pitäis just nyt nimetä tosielämän idolini, olisi Helene juurikin hän. Ihailen naisia, joilla on vahva visio tulevaisuudesta ja urastaan. Into tekemäänsä työhön, ja kyky olla nöyrästi ylpeä aikaansaamastaan. Helene oli kaikkea tätä, ja paljon muuta. Ihan selkeästi mun ykkösidoli ja aivan loistava esimerkki jokaiselle naiselle! Kirjoitin teille viime viikolla työn ilosta, ja tässä naisessa ruumiillistui kaikki se kuvailemani!

meandilla 4

Lounaaksi toimistolla söimme vegaanista raakaruokaa, joka oli ihan uusi elämys mulle! Tämä oli Helenen valitsema lounastyyli, joten iski ihan pikkuinen raakaravintovillitys (luonnollisesti Helenen ulkoinen olemus ja energisyys olivat ihan paras myyntipuhe! :)).

meandilla 11

Entä mitä uutta?
Kyllä, näimme valmiit syysmalliston uutuudet, jotka paljastuvat teillekin ihan pian. Koska olen itse vähemmän lastenvaatebloggaaja, vinkaan teille malliston naisten uutuuksista, kun se on ajankohtaista. Ihan vielä ei ole lupa pläjäyttää noita salaisuuksia blogiin asti. 🙂

meandilla 2

Tammikuisen muotinäytöksen jälkeen olin häkeltynyt siitä yhteenkuuluuvuuden tunteesta, joka me&i:n myyjien välillä selvästi vallitsi. Tämän pääkonttorivierailun jälkeen olen yhä enemmän vakuuttunut siitä, että yritys todellakin toimii hyvässä ja suvaitsevaisessa ilmapiirissä. Harvemmin saa vastaavaa tunnetta tuollaisesta kuin yhtä suurta perhettä -fiiliksestä. Suomessa tämänkaltainen ajattelu on myyjien välillä kuulemma todella vallitseva, ja kyllähän sen selvästi pystyy aistimaankin!

Ihan loistava matka ja hauskaa seuraa. Tuli pohdittua, kuinka monta bloggaajaa todella tarvitaan aukaisemaan lukitun huoneiston ovi, ja miten helposti neljä iloista naista saa ilmaisen bussikyydin Kööpenhaminassa. Toisinsanoen, naurettua tuli ihan valtavasti!!!!

Laitan muitakin matkakuulumisia blogiin, kunhan ehdin. Nyt kuitenkin toivottelen teille mukavat tiistait!


5 Responses to “{ meandi HQ / malmö }”

  1. Lingon says:

    Mitä kaikkea tuossa raakaruokakipossa on? Jotain toki tunnistankin, mutta esim. Tuo tumma pöperö perällä näyttää mielenkiintoiselta 🙂 tää koko raakaruoka konsepti kiinnostaa kovasti.. Mukavaa iltaa!

    • Perällä tuo tumma oli kurpitsansiemeniä ja linssejä. Sitten oli kesäkurpitsaspagettia, jotakin juustoa, punajuurta ja maissia.
      Mäkin kiinnostuin kovasti. Pitäisi etsiä netistä jokin hyvä suomenkileinen sivusto ja perehtyää hiukan aiheeseen. Esim. ei tuo annoksen peruna ollut raakaa, mutta miten se sitten oli “kypsytetty”!? 🙂

  2. Jen says:

    En kestä miten ihana tuo tapetti on!! Ihan vaan pikkasen asian vierestä 😉

  3. Katri says:

    Muakin on alkanut kiinnostaa tuo raakaruoka! Tosin lähinnä raakakakkujen puoli, koska en ymmärrä,miten voisi saada kunnon aterioita raakaruoalla.. Ainakaan sellaista, mikä uppoaisi nirsoiluvaihetta elävälle viisi vuotiaalle.. Ja toki pääsääntöisesti on ihan kiva syödä ruokansa lämpimänä (edes joskus), vaikka se raakailu olisi kuinka terveellistä..

  4. Minttu MAMI GO GO says:

    Kiitos vielä superkivasta matkaseurasta!!!<3

Kommentoi