{ sisustajan syksy }

10.9.2014

Voi että, mä nautin! Ensimmäinen päivä pitkään aikaan, kun ei ole mitään ihmeellistä ohjelmaa. Ihan sitä tavallista arkea, ja mikä parasta, kotona olemista! Kotoilun kunniaksi olen hiukan sisustellut syksyä ja pukenut kuistia ja eteistä syysasuunsa. Kipaisimme Klaaran kanssa aamulla ruokakaupan lisäksi hiukan istutusostoksilla ja viimeistelimme tunnelman callunoilla sekä murateilla.

Joku jo ehti kyselläkin, eikö sisustajan syksyisen arvonnan voittajaa ollenkaan julkisteta. Kyllä vain, täältä sekin tieto nyt tulee!
Indiedaysin ja Hobby Hallin yhteistyön kautta sain itsekin valita joitakin suosikkejani Hobby Hallin sisustusvalikoimista. Kuten arvontapostauksen kollaaseista kävikin ilmi, katseeni kiinnittyi heti Hobbarin mattovalikoimaan, sillä syksy on vanhassa talossa ehdottomasti juuri sitä aikaa, kun lattiat on mukava peittää kauniilla matoilla.

hobbyhall 2

Koska vanhassa talossa ei uusien lailla ole kuraeteisiä, tai sisäänkäyntiä kodinhoitohuoneeseen,  kuistin ja eteisen matoilla on todella suuri merkitys. Vaalea puulattia kun on aika armoton kaiken kengissä kulkevan lian suhteen, ja väärä mattovalinta työllistää päivittäin. Niinpä omaa arkeani helpottaakseni valitsin kuistin ja arkieteisen lattioille Koodi Enni yleismatot. Harmaa korinpohjakuosi on parissa viikossa osoittautunut äärettömän toimivaksi. Vielä kertaakaan matot eivät ole näyttäneet kuraisilta tai hiekkaisilta, mutta rapina pölynimurin putkessa todistaa, että maata on kulkeutunut sisään nelihenkisen perheen popoissa, ja koiran tassuissa, kohtuullisia määriä. Käytävämaton ja kohtuullisen kokoisen keskilattiamaton avulla olen päässyt eroon jokapäiväisestä imuroinnista, ja puulattiat pysyvät myös kuivina.

kuisti syksy 1

Joku saattaakin muistaa, kuinka kolean alkukesän kunniaksi rakensin kuistille kesähuoneen itselleni ja oliivipuulleni. Kesän kuluessa saatoitte kuitenkin huomata, että kuistille hankkimani korituolit olivat lainassa hiukan siellä täällä, ja lopulta kuisti oli taas tuolitta. Niinpä valitsin Hobbyhallin valikoimista nyt korituolit ihan vain kuistia ajatellen. Näitä Nauvo -rottinkituoleja ei nyt sitten ole tarkoitus kiikuttaa muualle, vaan niiden tehtävä on helpottaa lasten pukemista, ja tehdä kuistista viihtyisä oleskelupaikka pitkälle syksyyn.

kuisti syksy 2

Rottinkituolien kaunis ja hiukan säänpieksemä sävy sopii ihanasti yhteen vanhan kaapelikelan kanssa. Vanha avain ei muuten ole mikään koriste, vaan yksi monista ihan oikeasti meillä käytössäolevista avaimista! 🙂

hobbyhall 1

Pisteenä iin päälle vielä Koodi Maya -tyynynpääliset, joiden harmaa sävy ryhdittää kuistia ja vie pois turhaa romantiikkaa. Tummanharmaa neulehuopa ja oliivipuun suojaruukku ovat nekin Hobby Hallin valikoimista jo viime syksyltä. Huopaa näytti edelleen olevan valikoimissa, mutta ruukkuja en onnistunut enää löytämään.

kuisti syksy 3

Eli tälläisissä tunnelmissa täällä koitetaan ottaa syksystä kaikki irti. Vaikka pelargoniat jaksavat edelleen kukkia, toivat callunat silti kaivattua vaihtelua ruukkuihin. Ja näillä mennäänkin sitten kevääseen asti!

hobbyhall 2

Arvonnan onnekas voittaja Tiinuli, saa minulta ihan juuri sähköpostia! Tällä kertaa jouduinkin arpomaan voittajan useampaan otteeseen, sillä moni oli innoissaan jättänyt lukematta osallistumisohjeen. Lisäksi jouduin diskaamaan osallistumiset, joita oli tullut nimimerkkiä vaihtamalla useampi muutaman minuutin sisällä samasta osoitteesta. Näin peli on kuitenkin reilu kaikkia kohtaan.

Onnea voittajalle ja ihanaa aurinkoista syyspäivää kaikille. Me mennään noukkimaan päivän luumut talteen! 🙂

Tallenna


17 Responses to “{ sisustajan syksy }”

 1. Nyt mä kiinnostuin tosta matosta, eteiseen tarttisin uuden maton kun edelliseen jää koirankarvat kiinni ja muutenkin epäsiisti. Osaatko sanoa tarttuuko tuohon karvat kiinni?

  Ihania kuvia jälleen!

 2. Rouva V says:

  Mistä tuo ihana lyhty on?
  Kiitos vielä ihanasta huivista. 🙂

 3. Lingon says:

  |Kaunista| ihanaa päivää sulle!

 4. Katri says:

  Todella kauniita syyskuvia! Ihana kuisti! <3 tuli oikein sellainen syksyinen kuulas olo. Huoh, niin nättiä!

 5. Elina says:

  Heippa,
  Voisitko kuvailla maton harmaata sävyä vähän tarkemmin. 🙂 Hobby Hallin sivuilla se näyttää jotenkin niin beessiltä… Onko harmaa enemmän vaalea, tumma, taittaako siniseen? Kiitos!

 6. Aivan ihania kuvia. 🙂
  Minä myös kiinnostuin tuosta matosta, 3 lasta, koira ja hiekkapiha kun on sekä vaaleat lattiat. Mutta hh sivuilla se näyttää ihan beigeltä/ruskealta, vaikka lukeekin harmaa. Ja sinun kuvissasi näyttää kyllä paljon harmaammalta. Onko siis oikeasti ihan harmaa vai onko siinä beigehtävä sävy?

 7. jeba says:

  voih, teillä on niin kaunista etten kestä! ♡ just semmosta ku meillekki haluaisin! meillä on kaikki niin riipinraapin koko ajan, että ottaa oikein kunnolla kupoliin! sulla on silmää kyllä – niin pukeutumisen kuin sisustuksenkin suhteen. 🙂

 8. Pauliina says:

  Ihana syksyinen kuisti! Uudet mattosi vaikuttivat niin kivoilta, että tilaukseen lähti 🙂 Kodinhoitohuone ja eteinen saavat siis pian uudet matot lattioilleen! Tuosta Tine k:n lyhdystä olisin kysynyt, että minkä kokoinen se on? Korkeus siis? Kiva, että sinne mahtuu noinkin iso kynttilä palamaan.

  Mukavaa syysviikonloppua sinne, huomennahan on jo perjantai 🙂

  • Kiva kuula, että matot iskivät silmään. Aika moni taisi niistä innostua! 🙂

   Tuo tinen lyhty on se pienin. Joku 20 senttiä varmaan tuolla lasiosalla korkeutta. Näitähän on isompiakin olemassa! 🙂

   Syksyistä loppuviikkoa sinne!

Kommentoi