{ syksy vai talvi? }

16.10.2014

Nyt eletään taas sitä aikaa vuodesta, kun vuodenaikojen välinen raja on häilyvä kuin veteen piirretty viiva. Katukuvaa seuratessa voi nähä untuvatakkeja ja talvisaappaita, samoin kuin trenssiä, nahkatakkia ja tennareita – jopa avokkaita! Lämpötilan puolesta sää on huomattavasti viileämpi kuin viime jouluna. Tai juhannuksena. Elohopea kun näytti molempina juhlapyhinä lähes samoja asteita.

Paitsi, että olen älyttömän huono pukemaan lapsia tälläisenä aikana, pähkäilen paljon myös oman vaatetuksen kanssa. Palelen jatkuvasti, mutta sisäinen ääni kehottaa jättämään toppatakin ja pakkaskengät vielä hetkeksi rauhaan. Ihan vain sillä, että tarkenisin myös 20 asteen pakkasella. Toisaalta, mietin, että viime talvena kuljin näillä keleillä toppatakki visusti kiinni ja Sorelit tukevasti jaloissa. Niin, että kuuluko sitä lämpömittaria tuijottaa, vai määräytyykö pukeutuminen kalenterin mukaan?

asu torstai 2

Keväällä pari lämpöastetta saa ihmiset riisumaan toppavaatteet ja kaivamaan kevättakit naftaliinista, mutta miksi ihmeessä nuo asteet eivät tunnu syksyllä samanlaisilta. Vai onko meillä kova kiire aina seuraavan sesonkiin? “Ah, miten ihana laittaa talvikengät pitkästä aikaa jalkaan!” tai “Ballerinakelit ovat vihdoin täällä!”  Syyllistyn itse samaan, kun katselen esimerkiksi onks jo kevät -postausta, jossa sama tikkitakki juhlistaa kevätkelejä helmikuussa.

asu torstai 3

Olis kiva kuulla, miten te vedätte rajan vuodenaikojen välille, ja mitkä asiat vaikuttavat pukeutumiseenne? Onko kyse puhtaasti siitä, paleletteko, vai voiko vaatevalintoihin vaikuttaa enemmän nuo fiilissyyt?

Syksyistä ja aurinkoista torstaita!


10 Responses to “{ syksy vai talvi? }”

  1. Lumo says:

    Nykyään koetan katsoa lämpömittaria ja ulos ikkunasta (sataako, tuuleeko) enemmän kuin kalenteria. Saappaisiin en ole siirtynyt (vaikka uutukaiset odottavatkin jo kaapissa), koska mielestäni ei ole ollut tarpeeksi kylmä. No, se muuttuu pian; Helsingissä sateli muutama hiutale räntää tänään. Lauhan viime talven pärjäsin kevytuntuvatakilla miltei koko talven muutamaa viikkoa lukuun ottamatta. En halunnut hikoilla paksussa talvitakissa ruokakaupassa käydessäni, kun ulkona kevyemmälläkin selvisi hyvin (toki kaulahuivilla, hanskoilla ja pipolla “lämmitettynä”).

    Ballerinakautta odotan joka kevät kiihkeästi, mutta olen koettanut opetella, ettei siihenkään kannata vielä siirtyä kinosten keskellä vaan suosiolla odotella ilmojen lämpiämistä.

    • Ikä kai tuo monellakin tapaa “viisautta” mukanaan. Huomaan itse olevani keväisin tarkka siitä, että vaatteita ei vähennetä liian aikaisin. Syksyllä vaatetan itseäni paksusti, mutta tuo autolla liikkuminen vaikkapa kauppaan on kinkkisempi, kun ei tavallaan joudu ulos pitkäksi aikaa, ja kuten kirjoitit, kaupassa ei haluaisi hikoillla.
      Nyt olen kyllä ottanut jo toppatakit käyttöön, conssit menevät villasukkien kanssa niin kauan, kuin ei varpaat kastu. 🙂

  2. Katja says:

    Eivät ne asteet taida tuntua samalta tuulen purevuudenkaan takia. 🙂 Juuri Nizzassa itse huitelin sandaaleissa ja mekoissa, sillä mittari näytti suunnilleen +22. Paikalliset menivät toppatakeissa, villakangastakeissa ja saappaissa, Uggejakin näkyi. Heh, suomalaiselle oli vielä ihan kesä. 😀

    Katja
    http://optimismiajaenergiaavaatteilla.blogspot.fi/

  3. Martta says:

    Töissä ollessa menin enemmän fiilispohjalta – oli kiva ottaa jotain syksyistä neulemekkoa tai vastaavasti jotain keväisempää päällensä silloin kun siltä tuntui ja mittari suinkin antoi periksi. Nyt hoitovapaalla meen ihan mukavuus+käytännöllisyys -linjalla ja meinasin aamulla hakea ne talvikengät… Maltoin kumminkin vielä mieleni, mutta en tiedä miten pitkään sitä malttia riittää 🙂 Paleleminen on niin tympeetä.

    • Paleleminen on ihan pepusta! Ja minä olen oikea vilukissa. 🙂
      Nyt on jo untuvatakki käytössä, joten pitää toivoa, että keho vain tottuu sitten pakkasiin. 🙂
      Sorelit tuntuvat vielä raskailta, mutta onneksi villasukat tuovat lämpöä ohempiinkin kenkiin! 🙂

  4. Coco says:

    Musta tuntuu että huitelet liian vähollä vaatteilla. Conssiaika on kyllä ohi. Ei tule nuhia, joita valittelet harva se kuu kun pipo päälle ja takki kiinni. Itse nyt ainakin tiedän, että jos on kylmä, niin vaatetta niskaanEn voi käsittää miten jotkut äitit ei osaa pukea lapsiaan, vaatetta saa aina pois ja itse et ole tiettävästi töissä, niin mars sisälle hakemaan lämmikettä eiks je

  5. Heli says:

    Muistan, kuinka äiti aina sanoi, että kevät on petollista aikaa. Tämä on ainakin meillä toiminut, keväällä ei talvivaatteita ole vähennelty, vaan lumien sulaessa ja auringon helliessä on topat pidetty päällä, sitten taas näin syksyllä mennään edelleen kevyesti. Minullakin vielä avokkaat ilman sukkia ja capritkin olivat vielä viime viikolla käytössä ja tänäänkin, kun kävin kaupassa. Lapset jo lentäneet pesästä, mutta muistavat neuvoni “kevät petollista aikaa” ja terveitä ovat olleet samoin kuin minä. Uskon, että toiset vaan ovat alttiimpia sairauksille.

    • Meillä on veisattu samaa virttä! Ja olen itsekin tuollainen kevään myöhäinen riisuja juuri samasta syystä.
      Olen kyllä viluinenkin, että toisaalta tää syksy on mulle hankalaa aikaa. Tavallaan koittaa pitää sen ässän hiassa, että kestäisi ne kunnon pakkaset, mutta toisaalta haluis vaan lämmintä ylle.
      Kiapa sekin hiukan vaikuttaa, mitä tekee. Kauppareissu autolla, ei ole niinkään vaativa, kuin vaikka seisominen leikkipuiston laidassa pikku sateessa. 🙂

      Joo, mulla oli viimeksi flunssa (siis ennen tätä) kesän pahimmilla helteillä, joten tuskin tuo oli liian vähissä vaatteissa liikkumisesta. 🙂 Pöpöt tulee ja pöpöt menee. Lapsiperheessä niitä vaan nyt joutuu elimistöön hiukan helpommin. 🙂

Kommentoi