{ hiiviskellen }

12.1.2015

Talossa valitsee outo hiljaisuus, jota rikkoo ainoastaan se syvä hengittämisen ääni, joka kahdesta lapsesta lähtee. Pienempi ei ole nukkunut kunnollisia päikkäreitä aikoihin, mutta tänään, arjen koittaessa, päätin laittaa rytmit kuntoon, ja päiväohjelman pelaamaan. Esikoinenkin jäi tänään kotiin pienen flunssan vuoksi ja nukahti keittiön sohvalle heti lounaan jälkeen. On niin hiljaista ja rauhallista, etten osaa oikeastaan tehdä mitään. Tässä hiiviskellessäni olen kuitenkin pannut merkille, mitkä lattialaudat narisevat pahiten. Pieniä juttuja, joita ei edes ajattele normaalisti, saati kuule kaiken muun menon ohessa.

oliivipuu

Nappasin pari kuvaa oliivipuusta, kun sitä menin eilen hehkuttamaan. Onhan siitä lehtiä tippunut ainakin yksi imurin pölypussillinen, mutta onpa niitä paljon jäljelläkin. Puu on todella tuuhea, koska koko kesän haaroitin sen oksia, napsaisemalla poikki kaikki uudet kasvustot.
Lokakuun lopussa kerroin, kuinka oliivipu muutti sisälle talvehtimaan, mutta koska sää tuolloin lähtikin taas lämpenemään, nostettiin puu takaisin kuistille. Sisätiloihin se muutti uudestaan vasta jouluaaton aattona, kun yöksi luvattiin kovaa pakkasta. Siitä saakka puu on nököttänyt työhuoneen ikkunan vieressä, nurkassa jossa ei oikeastaan mitään huonekalua voi pitää, koska vaatehuoneen ovi aukeaa tähän. Tämä on yksi talon kylmimmistä huoneista, ja siinä mielessä oliivipuulle ihan ykköspaikka, ettei tässä huoneessa ole lämpöpatteria ollenkaan. Muiden ikkunoiden läheisyydessä kun oliivi joutuisi kestämään pattereiden posotuksen. Työhuone on myös siitä oiva paikka kasville, että sen ikkunoihin paistaa päivä kirkkaimmin. Tänäänkin aurinko tuikki siihen malliin, että oikein häikäisi välillä.

oliivipuu2

Jatkan hiljaisuudesta nauttimista. Tätä harvinaista herkkua ei saa päästä menemään ohi tarttumatta sen ihanuteen. Luoja, miten rakastankin hiljaisuutta!

Kaikkea hyvää uuteen viikkoon!

Tallenna


11 Responses to “{ hiiviskellen }”

  1. Heidi S. says:

    Ihanaa, nauti joka minuutista:) Olin lauantain yksin kotona, ja olin myös täysin hiljaisuudessa. Harvinaista herkkua!

  2. Krisse says:

    Ihana oliivipuu!
    Kuulostaa kodikkaalta hiljainen kotisi.

  3. Heini says:

    Tuo hiljaisuus taitaa olla lasten tulon myötä sellainen harvinaisuus, että pakkohan siitä on nauttia 😀 itsekin eilen vietin muutaman tunnin hiljaisuudessa, kun kuopus nukkui ja muu perhe oli kyläilemässä. Se tuntuu aina aluksi niin oudolta. Mutta sitten ihanalta.

  4. Teija says:

    Munkin pitää nyt hehkuttaa omaa samaista puutani! Syksyllä nostin sen autotallin rappusille, lämpöä oisko 15c ja valoa tulee jnk verran ulko-oven lasin läpi. Ei tiputa ja uusia versoja pukkaa, jes! Toivottavasti jakselee kevääseen 🙂

  5. Amppeli says:

    Hei! Voisitko antaa vinkkejä oliivipuun hoitoon? Oman puuni lehdet ovat kuivuneet ja osa varissut maahan. Miten esim. kastelet puutasi?

    • Hei!
      Huomasithan tuossa tekstissä linkin aiempaan postaukseen, joka käsitteli juurikin oliivipuun talvehtimista ja hoitoa. Sen, ja tämän postauksen kommenteissa on myös paljon hyödyllistä tietoa, joka kannattaa laittaa muistiin!
      Kastelusta sanoisin sen verran, että älä päästä kasvia kuivumaan. Ruukussa pitää olla aina kosteutta, mutta juurakon ei ole syytä seisoa vedessä, varsinkaan jos lehtiä on kovin vähän ja haihdutus kelinkin puolesta pientä.

Kommentoi