Apua erittäin kuivalle iholle

25.1.2016


Jos siellä ruudun toisella puolella on kuivaihoisia kohtalotovereita, tämä postaus on juurikin teille. Ja tietysti myös jokaiselle, joka haluaa vain ylläpitää ihonsa kuntoa myös talvipakkasilla.

Tämä on Indiedaysin ja Ceridalin yhteistyöpostaus, mutta lähdin mukaan puhtaasti siitä syystä, että Ceridalin tuotteita löytyi multa kotoa jo valmiiksi. Kyseessä on apteekissa myytävä tuotesarja, johon pääset tarkemmin tutustumaan tästä linkistä.

Tiedättekö sen fiilikse, kun vedätte housut jalastanne, ja ilmaan pöllähtää massiivinen pilvi kuollutta ihoanne. Tai sen, kun kaikki tummat vaatteet muuttuvat sisäpuolelta päälläsi valkoharmaiksi. Pikkuhousut, rintsikat, kaikki…  Entä sen ällöttävä tunne, kun viikkaatte juuri kuivurista tulleita, vähän sähköisiäkin vaatteita, ja ne tarraavat sormenpäihisi, koska kätesi ovat niin karheat? Rystyset, jotka vuotavat verta vain, koska autoit lapsellesi kengät jalkaan, tai pahimmassa tapauksessa, laitoit vain kätesi nyrkkiin.
No, tämä on mulle arkipäivää. Pahinta näin talvella, mutta valitettavasti kuivasta ihosta ei pääse eroon kesälläkään. Kantapäihin ilmestyy valtavat halkeamat, ja kesälläkin sormenpääsi saattaa vain haljeta. Kuiva iho vaatii jatkuvaa hoitoa, oikeita tuotteita ja niinkin yksinkertaista asiaa, kuin aikaa.

Omalla kohdallani ihonhoito ja rasvaus kaatuu useimmiten laiskuuteen. Ajan puutteeseen, ja valitettavasti myös siihen ajatukseen, ettei kukaan kuitenkaan näe mun halkeilevia kantapäitä tai hilseileviä sääriä. Huulia rasvaan jatkuvasti, se on helppoa. Käsiinkin yritän silloin tällöin laittaa rasvaa, mutta yleensä huomaan välittömästi tämän jälkeen jo tekeväni jotain märän rätin ja puhdistusaineen kanssa.

Indiedaysin ja Ceridalin yhteistyö haastoi mut neljän viikon testijaksolle, eli ottamaan rasvapurkit vähemmän kauniisiin käsiini, ja tarttumaan ongelmaa eli härkää sarvista. Siis ihan oikeasti käyttämään niitä hoitotuotteita, joiden teho ei juuri näy vain kylppärin kaapin perällä.Testijakson oli määrä alkaa hiukan ennen joulua, mutta myönnettäköön, että joulukiireen ja joulusiivousten aikana lykkäsin ihonhoitoa lähes samaan tapaan kuin olen lykännyt ennenkin, ja tartuin haasteeseen kunnolla vasta joulun jälkeen.

Ceridalilta löytyy kolme tuotetta, joita testasin kaikkia. Ceridal Lipolotion ja Lipogeeli, jotka suojaavat ja hoitavat kuivaa ihoa, sekä Ceridal Voide, joka vastaavasti hoitaa ja kosteuttaa. Näistä kolmesta tuotteesta kaksi ensimmäistä löytyi multa jo valmiiksi, mutta tuohon uutuusvoiteeseen tutustuin vasta kampanjan myötä.

Ceridal Lipolotion on ihoöljy, joka ei sisällä vettä, parabeeneja, hajusteita tai väriaineita. Tuotteen rasvakoostumus on 100%, eikä vedetön öljy kirvele ihoa. Öljyisestä koostumuksestaan huolimatta se hujahtaa ihon sisään nopeasti, eikä jätä ällöttävää limaista pintaa iholle. Öljy on helppo levittää isoille ihoalueille, ja suihkupullo helpottaa levittämistä. Tämä tuote on erittäin kuivan ihon pelastus!
Otin Lipolotionin käyttöön koko kropalle, ja annoin kunnon tehohoitoa hilseilevälle iholleni. Kroppaa öljytessäni hoidin voiteella myös kantapäitä ja jalkapohjia.
Tällä tuotteella saa näkyviä tuloksia heti parin päivän jälkeen, mutta onneksi tämä haaste on laittanut mut jatkamaan rasvailua, sillä kaikkihan me tiedetään, ettei kuivaa ihoa paranneta parissa päivässä!

Ceridal Voide on koostumukseltaan sellainen puolipaksu perusvoide. Tässä rasvakoostumus on 28%, eli tuote on huomattavasti öljyä kevyempi. Tämä on ehdottomasti sellainen perusvoide, joka käy kaikille ja varsinkin niille ihoalueille, joilla ongelmat eivät ole vakavia. Voide on hajusteeton, eikä ärsytä ihoa, joten sitä voi käyttää kasvoilla, meikinpoistoon, tai vaikka vauvalle. Mulle tuote jämähti sellaiseksi perus käsirasvaksi, mutta aloin levittämään sitä myös muualle kroppaan, kun pahin kuivuus oli Lipolotionin avulla saatu kuriin.

Kolmas tuote on Ceridal Lipogeeli, joka on suosikkini koko sarjasta. Tässäkin tuotteessa rasvakoostumus on 100%, mutta tuote on jämäkkää voidetta, mikä helpottaa levittämistä erilaisissa tilanteissa. Tällä tuotteella on iso vaikutus siihen, että kämmenselissäni ei ole tällä hetkellä haavan haavaa. Ei yhtään auennutta rystystä, ei haljennutta sormenpäätä, tai edes karheaa ihoa.
Aloittaessani haasteen otin mukaan myös meidän kuopuksen, joka on valitettavasti perinyt kuivan ihon äidiltään. Klaaran kämmenselät ovat joka talvi punaisen rohtuneet sormenpäistä ranteisiin asti. Monet apteekissakin suositellut voiteet ovat jääneet käyttämättä, koska pieni lapsi ei yksinkertaisesti kestä kirvelyä. Käsiin käytettävä rasva ei myöskään saa olla tahraava, vaan sen pitää imeytyä heti ja kestää myös kulutusta. Lipogeeli sietää myös kevyttä pesua, eli aamuin illoin kun sitä levittää käsiin, ja varsinkin kämmenselille, tuote tarjoaa suojaa pitkin vuorokautta. Tuubista riittää pieni pähkinän kokoinen annos (lapselle vielä pienempi), ja rasva levittyy tasaisesti ja imeytyy nopeasti. Tämä voide on todellinen tehohoito kantapäille, kyynärpäille, rohtuneille huulille, you name it! Voide tarjoaa myös suojaa pakkasta vastaan, eli tätä kun levittää iholle parikymmentä minuuttia ennen ulkoilua, iho pitää kiinni kosteudestaan, eikä kuivu.
Klaaran kämmenselät paranivat viikossa. Ensimmäisen viikon aikana rasvaa levitettiin 3-4 kertaa päivässä, ja tämän jälkeen hoitoa on jatkettu aamuin illoin. Ensimmäistä kertaa pariin vuoteen tyttäreni kädet ovat oikeasti sen näköiset, kuin kuivuusongelmaa ei olisikaan. Hyvin samaan tahtiin paranivat myös omat käteni, ja nyt tosiaan riittää tuo Ceridal Voidekin. Mutta Lipogeeli on mullakin käytössä yhä pari kertaa päivässä.
Jos siis pitäisi nimetä yksi tuote, jota kuivaihoiselle suosittelen, se olisi ehdottomasti tämä! Koko kroppaa jämäkällä tuotteella tosin on vaikea hoittaa, eli jos mielii eroon hilseilevistä ja punoittavista sääristä, Lipolotion kannattaa ottaa myös testaukseen!

Voisin kirjoittaa kuivasta ihosta vaikka loputtomiin, sen verran paljon aiheesta olisi sanottavaa. Se, mitä itse opin tämän haasteen myötä on se, että ongelmat vaativat hoitoa. Kuivaa ihoaan voi toki piilotella, mutta jos asialle oikeasti haluaa jotakin tehdä, se vaatii tarttumista oikeisiin hoitotuotteisiin. Entä onko vuorokauteni kärsinyt jotenkin siitä, että olen ottanut aikaa ihoni hoitamiseen. No ei ole. Muutama minuutti löytyy kyllä päivästä kuin päivästä. Siitä iso kiitos Ceridalille, että vaatteet voi pukea heti tuotteiden levittämisen jälkeen. Jos rasvan imeytymistä pitäisi odotella, tuotteiden käyttö olisi varmasti jäänyt vähemmälle ihan jo kylmien säiden vuoksi.

Itselleni kuiva iho on myös opettanut sen, että pesemisen kanssa kannattaa käyttää järkeä. Jos et päivän aikana tee juuri mitään raskasta, tai hikoile, pikkupesut hanan alla tai bidellä riittävät. Koko iho ei vaadi jakuvaa saippuointiakaan, ja kuumat pitkät suihkut kannattaa jättää välistä täysin.
Kuollut ihosolukko ei sekään muutu millään voiteella eläväksi, eli jonkinlainen kuoriminen on kuivankin ihon perushoitoa. Kuivaharjaus irrottaa sen, mikä yleensä jää vaatteisiin tai pöllähtää ilmaan, mutta ihon uudelleen kuivumista voi estää. Sama pätee halkeileville jaloille. Kunnon jalkahoito, ja sen päälle rutiininomainen ihonhoito, eli kosteutus. Vain käytetty hoitotuote auttaa, eikä mikään rasvakoostumus pelasta ihoa kylppärin kaapista käsin.

Kärsin ehkä koko loppuelämäni herkästi kuivuvasta ihosta, mutta sen olen nyt oppinut, että kuivan ihon kanssa ei tarvitse koittaa pärjätä, vaan kuten monet muutkin ongelmat, tätäkin voi hoitaa. Terveiset siis jokaiselle kohtalotoverille; Antakaa ihollenne muutama minuutti päivässä, se kannattaa oikeasti!


8 Responses to “Apua erittäin kuivalle iholle”

  1. Teija says:

    Kiitos, tää vinkki tuli tarpeeseen! Severi jakaa Klaaran kanssa saman taipumuksen kämmenselkien rohtumiseen. Kaikenmoisia rasvoja on testattu. Kovat pakkaset kun alkoi, niin myös sääret ja käsivarret oli aivan koppurat. Tänään apteekkiin!

    • Joko on tehonnut?
      Mä en ymmärrä, miten toisilla voi olla näin kuivuva iho, ja toisten kantapäätkin sileämmät kuin mun poski! Harmittaa oikein, että lapset saivat nämä ihogeenit multa. 🙂

      No, onneksi on tropit ja rohdot. Kun vain jaksaa rasvata, niin kyllähän ne kurissa pysyy! 🙂

  2. Satu says:

    Tuon lipogeelin avulla sain itsekin ioni kuntoon. Lisäksi syön säännöllisesti sinkkiä. En olisi ikinä uskonut että mun kädet voi olla näin hyvät – jopa pakkasella!

    • Mulla on ollut sinkin kanssa jo muutaan vuoden tauko. Pitäisi varmaan lisätä sitäkin, josko sillä olisi myös vaikutusta. Kiitos kun muistutit! 🙂
      Lipogeeli on kyllä hyvä tuote. Illalla vedän käsiin paksumman kerroksen, ja päivisinkin ihan ohueasti tuota pystyy käyttämään. Ei tahraa, eikä tee ihoa limaiseksi.

  3. Päivi says:

    Hei! Itselläni ja tyttärelläni on atoppinen, kuiva ja herkkä iho. Olemme kokeilleet ja käyttäneet oikeastaan kaikkia mahdollisia rasvoja. Tällä hetkellä kookosöljy on toiminut rasvoja paremmin koko kropan hoitoon. (Tosin vaatteita ei voi pukea ihan heti päälle.) Käsiin laitan yöksi tuhtia Locobasea ja sillä kädet ovat pysyneet melko hyvinä. Toivotaan, että kesä tulee ja pian! Tsemppiä ja kiitos kivasta blogista!

    • Kiitos, Päivi.

      Mulle kookosöljy ei ollut tarpeeksi tehokas. Hujahtaa vain ihoon, mutta ei juuri kosteuta. Meikinpoistossa kyllä ihana, kun ei ärsytä tai kirvele.
      Onneksi kesä vähän prantaa kuivaa ihoa, vaikka toki tulee ne puutarhakelit jotka sitten koettelevat käsiä, joita laiskasti jaksan verhota hanskoihin. 🙂

      Ihanaa viikonloppua!

  4. Marika´s says:

    Tälläkin hetkellä noita löytyy, atooppisen ihottuman hoitoon, pahimmillaan käsiekseemana lyö välillä päälle. Joten tuttuja tuotteita ja nytkin käytän öljyä, hoitaa parhaillaan 🙂

    • Juu, kyllä nämä ovat niitä tuotteita, joilla ne pahimmat kuivuudet hoidetaan kuntoon. Ei auta kivat käsirasvat tai kalliit kosmetiikkamerkit. Kun on oikeesti iho-ongelma, niin siihen tarvitaan tuhdit jutut. 🙂
      Mullakin on jatkuvasti öljy ihossa hoitamassa. Loistava tuote! 🙂

Kommentoi