Inspiraatiota kevääseen (sis. alennuskoodin)

14.4.2016


Älkää peljätkö, ihan täysin pelkäksi puutarhablogiksi tämäkään sivu ei ole muuttumassa, mutta mässätään nyt kuitenkin aiheella vielä Kevätmessujen verran.
Kuten tosiaan jo kirjoittelinkin, me saimme Marian kanssa Kiramilta kutsun messuille osana Indiedaysin ja Kiramin yhteistyötä.

Viime viikonloppuna messukeskus täyttyi oikein kunnolla keväästä, puutarhasta ja kaikesta niihin liittyvästä ja minä yritin parhaani mukaan poimia sieltä teille niitä kauniita paloja. Kamerassani oli tosin päivältä yli 400 kuvaa, joten jonkinlainen karsinta oli tehtävä. Toivottavasti nämä fiilikset kuitenkin vievät myös teitä hiukan lähemmäksi tulevaa kesää ja ulkoilmaelämää!

messuilla 4 messuilla 1 messuilla 2 messuilla 5 messuilla 6 messuilla 7

Kuten huomaatte, otin kuvien kanssa vähän “naisellisemman” linjan ja jätin tietoisesti koneet ja laitteet vähemmälle huomiolle. Sitä enemmän itse inspiroiduin kukista, kasvihuoneista, somistuksesta jne. Joitakin huomioita kuitenkin kokosin itselleni, ja tässäpä muutama listattuna:

 • ulkokalusteissa myötäillään pitkälti huonekalujen linjaa. Puutarhan ruokailuryhmät näyttävät yhä enemmän keittiön kalusteilta. Samoin ulkokäyttöön suunnitellut säkkituolit ovat vahvasti nousussa
 • toisaalta kori ja rottinki olivat vahvasti esillä. Samoin rouhea tyyli, vanha tai viimeistelemätön puu yhdistettynä luonnonmateriaaleihin, kuten taljoihin ja pellavaan
 •  ulkoporealtaat ja kylpytynnyrit tuovat luksusta suomalaisten kesäpihaan
 • kukissa ja kasveissa näkyy runsaus ja värikylläisyys pitkään jatkuneen pikkuhavukauden jälkeen
 • kasvihuoneet ovat kesähuoneita. Kurkku- ja tomaattipenkkien sijaan on ihan OK kalustaa ne ruokailuryhmällä ja pitää kasvit ruukuissaan
 • nurmikko ei enää ole puutarhan käyntikortti, vaan sammaloitunut piha on jopa muodikas, samoin kuntta (metsäpohja) on kovassa nousussa
 • erilaiset ulkotulet ja terassitulet ovat supermuodikkaita
 • vesiaiheita oli yllättävän vähän ja perinteisiä suihkulähteitä ei tainnut näkyä ollenkaan
 • luonnonkivet ovat kovasti IN, ja betonissa haetaan sitä rustiikkia vanhan kiven fiilistä
 • lavakauluksista tai vastaavista valmiselementeistä kootut istutuslaatikot jatkavat voittokulkuaan, ja pienimuotoinenkin viljely on edelleen kovassa huudossa

messuilla 8 messuilla 9Kirami

Ennen kaikkea messuilla tuli sellainen olo, että oli tila (piha tai parveke) pieni tai iso, sen somistukseen on valtavasti vaihtoehtoja ja ideoita. Myös yrttiviljely tai vaikka kirsikkatomaatit ruukuissaan sopivat myös pienelle parvekkeelle. Isojen pihojen ja mökkipihojen laittoon ideoita on vaikka kuinka, eikä mikään oikeastaan ole kiellettyä. Nyt saa siis rauhassa olla luova ja päästää sisäisen puutarhurinsa valloilleen. Vain taivas on rajana, ja toki myös se kukkaron tilanne.
Siitä tulikin mieleen, että Kirami tarjoaa nyt teille, blogini lukijoille, kivan 10% alennuksen kertaostosten loppusummasta. Alennuskoodi UusiKuu on voimassa verkkokaupassa 31.5.2016 asti. Kylpytynnyreiden lisäksi Kiramin valikoimista löytyy myös puutarhan tai mökkipihan tunnelmantekijöitä. Ulkotulia, ja esimerkiksi metallisia kolmiokehikkoja, joita voi hyödyntää istutusaltaina tai niistä voi rakentaa vaikka hauskan muurin polttopuiden avulla.


6 Responses to “Inspiraatiota kevääseen (sis. alennuskoodin)”

 1. Heidi says:

  Ihania tunnelmia♥ Onpa lohdullista, että sammal on nousussa. Sitä nimittäin näyttää olevan leudon talven jäkeen koko piha täynnä 😀 Nyt täytyisi ottaa vaapata vaan koko elämästä pariksi viikkoksi ja siirtyä pihatöihin 😉 Aurinkoista torstaita!

  • Hei sammalhan on aina vihreää ja lisäksi se on hyvä askartelumateriaali. Eli muotia tai ei, niin antaa rehottaa! 🙂
   Ja kyllä, mulle sopisi myös tuo kruopsutusvapaa. Mistäköhän sitä voisi anoa…? 🙂

 2. Essi says:

  Hoo! Jos kesähuoneet ovat in, meidän perheessä on kerrankin oltu aikaamme edellä! Äitini rakensi isänsä kanssa vanhasta leikkimökistämme kesähuoneen viime kesänä ja kirjoitti siitä omassa blogissaan, jos kiinnostaa käydä katsomassa 🙂
  http://kotosella.blogspot.co.uk/2015/05/leikkimokin-uusi-elama.html

  • Mahtava idea! Varsinkin jos se leikkimökki on astetta korkeampi, että siellä mahtuu aikuinenkin olemaan. Itse niin haaveilen kasvihuoneesta, johon saisi pöydän ja tuolit. Voisin vaikka lukea kirjaa mukavassa asennossa ja kuunnella sateen ropinaa. 🙂

 3. Poletti says:

  Saa laittaa lisää kuvia vaan tulemaan! 😀 Kivasti ovat kuvat eri blogien välillä erilaisia vaikka monet blogistit ovat samoilla messuilla käyneet. Jokaisella on ollut vähän eri asiat kiikarissa ja eri asioihin kiinnitetty huomiota.

  Meiltä löytyy säkkituolit ulkokäyttöön ja ne ovat kyllä löhöpaikan aatelia. Ulkotulipaikasta olen haaveillut jo pari vuotta. Paikkakin löytyy metsän reunasta, joten ehkä nyt sitten täytyy laittaa haave toteutukseen.

  • Tuollainen ulkotuli olisi kyllä kiva. Voisihan siinä paistaa tikkumakkaratkin lasten kanssa tai sitten hätyytellä hyttysiä kesäiltoina. 🙂
   Meillä ei ole lainkaan katettua terassia ja se kyllä on puute noiden kalusteiden kanssa. Sellainen säkkituoli kun on minunkin haaveissani, vaan aika kalliiksi koituu jos pitää terassista aloittaa. 😀

Kommentoi