Vähän erilainen paperikassi

20.9.2016

Tiistaita ihanat! Jälleen niitä päiviä, kun ihminenkin käy aurinkoenergialla (ainakin melkein) ja lenkkitossut oikein vaativat ulkoiluttamista. Eilen laitoinkin Instagramiin yhden puhelimella räpsäistyn maisemakuvan tuosta rannasta. Ilta oli niin kaunis, että edes puhelimen (huono) kamera ei voinut pilata näkymiä. Kuvien laadusta sen verran, että revin täällä nyt hiuksiani, kun kaikki blogikuvat tuntuvat puuroutuvan jossain kohtaa matkaansa. Olen nyt viime päivinä joutunut tyytymään läppärillä puuhailuun, ja tuntuu, että minä sekä Retina-näyttö ei olla ihan parhaat kaverukset.

Yllätän jopa itseni aasinsiltataidoillani, mutta näinkin kevyesti päästiin auringonpaisteesta tietokoneeseen! Ja tietokoneesta hypätään luontevasti uuteen laukkuuni, joka toimittaa mulla läppärilaukun virkaa. Äkkiseltään näyttäisi olevan vaaleanpunaista mokkaa, mutta mitäpä vielä; Kassi on paperia!

Uashmama 11

Sain viime viikolla yhteydenoton Valkoinen Lautturi -nettikaupan Tuulilta, joka kysyi, olisinko halukas testaamaan paperista uutuuslaukkua. Uashmaman laukku on siis valmistettu samasta materiaalista, kuin nuo sisustuksesta tutut paperipussit, jota vilahtelee meidänkin keittiössä. Luettuani, että laukkuun sujahtaa myös 13 tuumainen tietokone, hypin miltei riemusta. Olen nimittäin jo tovin metsästänyt kassia, jonka sisään saisi tietokoneen, mutta samalla mallia joka ei varsinaisesti näytä läppärilaukulta. Koska sopivaa yksilöä ei ole osunut eteeni, olen kiduttanut olkapäätäni Neverfullia roikottaen. Tästä viisastuneena asetinkin laukulleni pari kriteeriä: Kassissa pitää olla ehdottomasti crossbody -hihna ja kooltaan sen tulee olla sen verran pieni, etten änge ja tunge laukkuuni kaikkea viikon patikkamatkalla tarvittavaa.

uashmama-5Uashmama 10

Kone mahtuu laukkuun suojineen, mutta jätin nyt mustan pussukan pois kuvista ihan esteettisyyssyistä.

uashmama3

Koska laukku ei nyt varsinaisesti tietokonelaukku olekaan, se sopii toki ihan tavalliseksi käsilaukuksikin. Paperi on jämäkkää, mutta kuitenkin pehmeää ja kestävää. Periaatteessa vähän kuin nahkaa, vaikka nahkaa tässä laukussa on ainoastaan nuo yksityiskohdat. Sen verran paljon olen Uashmaman paperipusseja putsannut ja pessyt, että uskalsin myös valita hempeän vaaleanpunaisen värin, vaikka se ehkä hiukan arka onkin. Laukku toimii muuten varmasti myös miehillä, sillä vaaleanpunaisen lisäksi saatavilla on muitakin värejä.

uashmama-b uashmama-aUashmama 7Olof

Loppuun vielä Olof, joka tuntuu kasvaneen vajaassa viikossa ihan hirveästi. Tajusin nimittäin juuri, että en ole täällä blogin puolella edes julkaissut kuvaa meille jääneestä pikkukissasta.

Nyt lohikeittoa nassuun. Kivaa päivää!

*laukku saatu / Valkoinen Lautturi


12 Responses to “Vähän erilainen paperikassi”

 1. Sonja says:

  Nätti laukku ! Ja jännä, että paperistakin saa siis kestävän laukun 🙂

 2. Aino-Maija says:

  Tää alkusyksy on ollut kyllä upea! Auringosta on saatu nauttia ainakin täällä Turun suunnalla. Tosi kivan näköinen tuo laukku, niin kuin muutkin Uashmaman tuotteet! Millä tavalla olet niitä pessyt? Itse en ole oikein onnistunut pesussa, niin kaipailisin vinkkejä! 🙂

  • Jokainen aurinkoinen päivä syksyllä tarkoittaa yhtä sateisen pimeää päivää vähemmän. 🙂

   Itse olen huomannut, että pesu kannattaa tehdä niin, että kastelee ensin koko pussin lämpimällä vedellä, ja pitää huolen, että vesi oikeesti imeytyy materiaaliin tasaisesti. Sitten pesuveteen voi lisätä pesuainetta (marseille saippua on hyvä ja hellävarainen), ja keittiörätillä tai jollakin muulla voi kevyesti hangata tahraa. Olen pessyt myös Fairylla, ja senkin ovat kestäneet oikein hyvin.

   Tärkeää on taas kuivaus. Eli ilmavasti kuivumaan ja rypyt suoriksi.

   Itse olen jo pelastanut paperipussin kahvitahroilta, paistinrasvalta ja kukkaruukusta valuneelta multaiselta vedeltä ja sen jättämiltä rantuilta. 🙂

 3. Jonna says:

  Ihana kassi! Voitko kertoa mitkä peitot vai onko lakanat teillä sohvan suojana? Näyttävät tosi hyviltä..meilläkin vitivalkoiset sohvat ..

  Jonna

  • Moikka.

   Toisessa sohvassa on pari valkoista pellavapussilakanaa ja toisessa on joku elloksen halpa päiväpeitto. Ovat kyllä näppäriä arjessa, kun ne voi pudistella ulkona ja niiden pesukin on helpompaa, kuin irrottaa kaikki sohvanpäälliset. 🙂

 4. Nunu says:

  Vau, onpa söpö!

 5. jeba says:

  Siis kestää vesipesuakin??? No nyt alkoi todellakin kiinnostaa ja kovin! Laukku on todella kaunis! Menenkin heti kurkkimaan nettisivuille…. 🙂

  Jenna

Kommentoi