Lapsellista – kuvia lastenhuoneesta

20.3.2017

Ihanaa ihanaa uutta viikkoa!
Tänään ajattelin kiduttaa teitä miljoonalla kuvalla lastenhuoneesta.  Heh, kuvia tuli tosiaan paljon, mutta josko sitten ei taas hetkeen käydä tässä huoneessa. 🙂

Meillä tosiaan lapset nukkuvat samassa huoneessa, ja järjestely toimii edelleen oikein hyvin. Piirtämiset, askartelut, värittämiset, muovailuvahahommat, hamahelmipuuhat ja monet leikit sijoittuvat alakertaan ja keittiöön, joten välillä tuntuu, ettei tässä huoneessa juuri nukkumisen lisäksi tehdä muuta kuin säilytetä tavaroita ja vaatteita. Ja toisaalta kiva niin, tykkään, että keittiössä ollaan kaikki yhdessä vaikka jokainen omiaan puuhaisikin. Niilo saattaa välillä sulkeutua tuonne alasänkyynsä kännykkänsä kanssa, tai levittää ne miljoona pikku Legoa sängynaluslaatikosta keskelle huonetta. Klaarakin tietysti välillä leikkii nukkekodillaan, mutta pääasiassa tämä on kyllä edelleen unihuone. Kolme makuupaikkaakin on osoittautunut näppäräksi, ja taas lauantaina pääsi ylimääräinenkin vuode käyttöön, kun sisko tyttärineen tuli meille yökylään poikien jäädessä mummulaan saunomaan. Meillä on myös sellainen ilmatäytteinen varavuode, joka sopii lastenhuoneeseen, ja silloin kaikki viisi serkusta mahtuvat hyvin majoittumaan yhteen huoneeseen.

Lastenhuoneessa lelut säilytetään erilaisissa säkeissä ja koreissa, joihin ne on helppo leikkien päättyessä siivota takaisin. Säkit on myös näppärä nostella ylös siivouksen ajaksi. Huoneen oviaukossa on lisäksi tuo pieni välikkö, jossa kaksi vanhaa kiinteää komeroa nielevät sisäänsä valtavan määrän tavaraa – lähinnä kirjoja, pelejä ja askartelutarvikkeita. Vanha armeijan puulaatikko maalattiin aikoinaan vaaleansiniseksi Niilon huoneeseen, ja sen sisälle mahtuu mukavasti varavuodevaatteet ja ylimääräiset torkkupeitot.

Lastenhuoneen ainoa uutena ostettu huonekalu on toinen vaatekaapeista. Ikean kaappi oli sellainen ruskeaksi petsattu, kun se hankittiin niille ensimmäislle vauvanvaatteille, mutta sudin sen edelliseen kotiimme valkoiseksi ja saman tein toiselle kaapille, joka ostettiin siskoltani tänne Klaaran synnyttyä. Kerrossänky, pyörällinen taso, nukkekoti ja vanha pulpetti ovat minun lapsuudenaikaisia juttujani, ja vanha tuoli sekä sivusta levitettävä puusohva mieheni mummolasta.

Koristetyynyt, viirinauhat, vuodekatos ja Niilon päiväpeite ovat merkiltä Numero 74 ja ostettu Nougatista, samoin kuin Tellkiddon paperisäkit. Raidalliset säilytyskorit nahkaisilla kädensijoilla ovat Mifukon ja ne on saatu blogin kautta. Suuri pehmolelukori on Ikeasta, ja kori Niilon kaapin päällä Tine K:n. Huoneen seinät, sekä nukkekodin ulkoseinät, on maalattu Kalklitir kalkkimaalin sävyllä Nougat.

Oikein ihanaa ja keväistä maanantaita! ♡

Muita lastenhuonepostauksia löydät täältä.

Tallenna


11 Responses to “Lapsellista – kuvia lastenhuoneesta”

 1. Heini says:

  Nättiä on!

  Silmiin osui tuo ovenseutu, onko oven yläpuolella avautuva luukku?

  • Joo, tuossa oven päällä on ovi vielä tuohon yläkomeroon, joka onkin muuten valtava, se on nimittäin noiden seinäkomeroiden ja välitilan kokoinen. Siellä onkin oikeastaan sellaista vähemmän käytettyä tavaraa säilytyksessä, lähinnä jotain leluja, joita haluan säilyttää ja lasten “aikakapselit”, eli laatikot niitä ihanimpia vauvanvaatteita ja muuta vauvatavaraa. 🙂

 2. mamaEle says:

  Aivan ihana huone!OoOoo

  have a sunny day!

 3. Kati says:

  Kaunis huone! Jotain jännää tapahtui meille, kun kun lapset menivät kouluun. Nyt ne hengaavat ovet kiinni tuolla omissa huoneissaan 🙂 Sitä lennen astenhuoneissa lähinnä nukuttiin.

  • Näinhän sen sanotaan menevän. Ja kyllä meillä tosiaan poika nykyisin enemmän viihtyy tuolla, saa olla rauhassa. Toisaalta meillä myös olohuone on sellainen, missä saa aika rauhassa olla, sieltäkin tuo esikoinen välillä hakee omaa rauhaa.
   Tänään tosin luulin, että poika on taas hiljaa huoneessaan, mutta kuorsasikin päiväunia meidän sängyssä 😀

 4. Satu says:

  Moikka Emilia,
  Ihana lastenhuone 🙂 Ja voi miten harmoonista, kaunista ja siistiä (meillä sen verran vauhdikkaat velikultavekkulit että tuollainen järjestys on nähtävissä lähinnä juuri ennen nukkumaan menoa tai siivouspäivänä ;)).
  Mukavaa alkanutta viikkoa sinulle!

  • Moikka!

   Voi, rehellisyyden nimissä, kyllä tämäkin huone blogiin päätyy aina sellaisen oikomisen jälkeen. Eli se karu todellisuus on välillä jotain ihan muuta, vaikka täytyy sanoa, että aika siistinä nuo huoneen pitävät. 🙂

   Ihanaa uutta kevätviikkoa sinnekin!

 5. Sari says:

  Tiistai-huomenta, Emilia:)

  Kiitos harmoonisista kuvista jälleen kerran. Huone on aivan hurmaava!

  Aiemmin jo joku huomioi komeroiden “välikäytävän” yläpuolella olevan oven. Minulta löytyy samanlainen, mahtuu aivan hurjana tavaraa. Juuri passeli sellaiselle mitä harvemmin tarvitsee.
  Sitten kiinnitin huomioni myös vanhoihin ovien avaimiin…nekin samaa mallia kuin täällä. Ajattelinkin kysyy minä vuonna talonne on rakennettu? Itse asun v.-39 tehdyssä kerrostalossa. Tällä asiallahan ei välttämättä ole mitään yhteyttä mutta minua aina kiinnostaa nämä vanhat ja historiallisetkin asiat.

  Lepposaa tiistaita:)

  • Taitaa olla aikakautensa ratkaisuja, meidän talo on nimittäin valmistunut 1940. 🙂
   Nykyisin moisia ratkaisuja ei enää tehdä, mutta mun mielestä nämä ovat sellaisia hauskoja juttuja, jotka antavat vähän erilaista luonnetta. Ja säilytyspaikkanahan tuo on ihan mieletön. Meillä on kyllä paljon vinttitilaa, mutta tässä tavarat ovat lämpimässä ja kosteudelta suojassa. 🙂

   Oikein ihanaa viikon jatkoa sinne! ♡

 6. Anu says:

  Ihana huone! Kauniita tavaroita ja huonekaluja ja niin siisti

Kommentoi