omenakakku kuin kukka

04.10.2017

Mitä synkemmäksi syyssää muuttuu, sitä mukavampaa on leipoa ja tehdä kotona muutenkin niitä rentouttavia ja tunnelmaa tuovia juttuja. Sateen piiskatessa ja tuulen tuivertaessa on myös ihana istua alas hyvässä (tai vaikkapa siinä parhaassa) seurassa, ja nauttia kuppi kuumaa kera herkullisen omenakakun. Sanoisin, että kakku kuin kakku toimii kyllä syysapean karkotuksessa, mutta omenan ja kanelin vieno yhdistelmä antaa myös syksystä sen parhaimman osan.

Kirjoittelin isoäidin omenakakusta jo viime vuonna. Kyseessä on siis jo ainakin neljännessä polvessa tehtävä kakku, ja viidennessäkin, mikäli keittiöapulaiseni lasketaan mukaan. Tällä kertaa kuitenkin muokkasin ohjetta taas kokeillakseni voiko kakusta saada vielä entistäkin mehevämpää ja maukkaampaa.  Ja onnistuihan se! Nimittäin jätin nyt vaniljasokerin vähemmälle ja lisäsin kanelia jo taikinaan. Taikinan sekaan päätyi myös pari omenaa raastettuna, ja kylläpä vain tulikin hyvää!

Mehevä omenakakku

2 kananmunaa
100g sokeria
150g vehnäjauhoja
0,5tl leivinjauhetta
0,5tl vaniljasokeria
2tl kanelia
100g voisulaa
2 pientä omenaa raastettuna

+omenalohkoja kakun päälle

Voitele ja (korppu)jauhota irtopohjavuoka. Pilko omenat lohkoiksi ja raasta pari pientä omenaa. Sekoita kuivat aineet keskenään. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi, lisää voisula, omenaraaste ja kuivat aineet varovasti sekoittaen. Kaada taikina vuokaan ja asettele omenat pinnalle. Kukkamaisen ulkonäön saamiseksi, kokoa kakun keskustaan kuorimaveitsellä tehtyjä omenasuikaleita/-lastuja. Lisää vielä päälle halutessasi kanelia ja sokeria tai koristele valmis kakku tomusokerilla.
Paista 185°C ja n. 30min / tai kunnes kakku on kypsä. Suojaa pinta tarvittaessa leivinpaperilla.

Oikein suloista syyspäivää teille! ♡

 

Save

Tallenna


7 Responses to “omenakakku kuin kukka”

  1. Näyttää kyllä herkulliselta! Ja omenakakku/piirakka kuuluu kuin nenä päähän tähän vuodenaikaan. Itsekin leivoin juuri omenapiirakan ja se maistui kyllä niin hyvältä sateisena syysiltana!

    • Omenaherkut todellakin ovat tämän lokakuun siunaus. Tosin äitini oli fiksu ja teki näitä kakkuja pakastimeen, niin että omppuherkkuja on sitten varmasti saatavilla myös myöhemminkin syksyllä. 🙂

  2. Valokuvausta aloitteleva says:

    Voi vitsi miten makeita kuvia! Ja toi reseptikin tummalla pohjalla! 😀 Vau! Saako tiedustella miten saat noin mustan taustan kuviisi?

  3. Anni says:

    Hei, onko tätä kakkua mahdollista tehdä ilman kananmunaa niin että kakku olisi vegaaninen? Kiitos ihanasta blogistasi! 🙂

    • Aivan varmasti saat samannäköisen kakun myös vegaaniin pohjaan tehtynä. Itse en ole mikään kovinkaan hyvä vegaanileipuri, mutta varmasti muna-sokerivaahdollekin löytyy korvaaja.
      Blogistani löytyy toki myös munaton piirakkapohjan ohje, jossa hapanmaitotuotteen voi korvata jollakin vegaanisella vaihtoehdolla, tai miksei voisi koittaa, vaikka omenasosetta piimän sijaa.
      tuon ohjeen löydät täältä:
      http://uusikuu.indiedays.com/2017/08/10/mustikkapiirakka/ 🙂

Kommentoi