ei värin väljä, kunhan on perjantai!

23.11.2018

Vihdoin perjantai!

Olen tässä viimeisen viikon seurannut tuota kohinaa mikä black fridayn ympärillä on ollut. Selkeästi kyseisestä päivästä on tullut jonkinlainen symboli kertakäyttökulttuurille. Hienoa sinänsä, että alennusmyyntihysteriaa ja turhaa kuluttamista tuodaan esiin, vaikka jokseenkin näen juuri tämän kyseisen päivän sellaisena jenkkijuttuna. Siitäkin huolimatta, että lähes jokaiselta firmalta on tänään tullut jonkinlainen black friday -mainos sähköpostiini ja olen pari kertaa vahingossa osunut suomalaisen tavaratalon haamupäiville, ja lähtenyt pakokauhussa äkkiä pois. Musta on myös hienoa, että jotkut yritykset ovat äänekkäästi tuoneet esiin sitä, että eivät ole mukana tässä kampanjoinnissa. Rohkeaa ja kunnioitettavaa!

Me ostettiin black friday alennuksesta meidän sähkökalusteet. Vuosi sitten. Se ei ollut mikään kymppien, eikä edes satasen säästö. Se oli tosi tuntuva, ja venytti penniä sähkömiehen laskua ajatellen. Enkä ole kyllä sen vuoksi kokenut huonoa omaatuntoa. Helpotusta lähinnä. Tänään pääsin kuntosalille ilmaiseksi. Sekin oli tosi kiva ylläri. Mutta ehkä nyrkkisääntönä voisikin pitää sitä, että alennusmyynneistä pitäisi ostaa asioita, joita oikeasti tarvitaan. Jos lapselle pitää ostaa uudet kuomat tai toppakintaat, niin tokkopa se väärin on, jos siihen hyödyntää hyvän alennuksen. Turhaa ei pitäisi ostaa koskaan, oli sitten mikä tahansa päivä, musta perjantai, välikausiale tai jotkut pöpipäivät.

 

Mutta tulin oikeastaan vain nopeasti huikkailemaan teille kivat perjantai-illat.  Kasvissosekeitto on edelleen kuorimattomina juureksina ja raakoina linsseinä. Päivällisestä tulee siis illallinen. Ja pitäisi vielä ehtiä kauppaankin. Ostamaan, kuten tänään kai on tarkoituskin. Ruokaa tosin, ja sitäkin kiperään tarpeeseen.

Rauhallista iltaa ja mukavaa viikonlopun aloitusta ♡

 

 

 


6 Responses to “ei värin väljä, kunhan on perjantai!”

 1. idahhh says:

  En voisi olla kanssasi enempää samaa mieltä tuosta black fridaysta! En kannata kulutushyteriaa tai kertakäyttökulttuuria mutta kyllä mekin viime vuonna venyteytiin jääkaapin osto tähän mustaan perjantaihin ihan hyvällä omalla tunnolla säästääksemme vähän:) olen myös ymmärtänyy että moni ajoittaa joululahjojen ostamisen tähän päivään mikä tietysti ihan jätkevää jos sen avulla saa hieman säästettyä ja jos ne lahjat kuitenkin hankittava. Kivaa perjantaita! 🙂 <3

  • Just näin! Kun vertailee hintoja ja odottaa tarjousta tai alennusta on yleensä aika hyvin perustellut hankinnan. Toista on sellainen hetken mielijohteesta tehty turha hankita. Joihin toki jokainen joskus repsahtaa, mutta asian miettiminen aina välillä onkin just ihan hyvä juttu.

   Kivaa viikonloppua! ❤️

 2. Eeviregina says:

  Minä kävin etsimässä olohuoneeseen mattoa, mutta eipä löytynyt sopivaa. Alennuksista huolimatta! Blossomista sen sijaan löysin puoleen hintaan punavalkoruudullisia kulhoja, parin aiemmin ostetun lisäksi.Esimerkiksi joulupuuron tarjoiluun, mielestäni se oli tarpeellinen ostos!

  • Kiva, että löysit astiastoosi jatketta. Joskus hyviä löytöjä tekee, vaikka ei olisikaan mikään aleaika ja aina se pienikin säästö tuntuu mukavalle.

   Rauhallista viikonloppua ❤️

 3. Jonna says:

  Vuosia seurannut, mutta en ole koskaan kommentoinut. Nyt iski sen verran hermoon, että pakko mainita tuosta “jotkut pöpipäivät” Syömishäiriö ei ilmeisesti ole mielenterveysongelma? Joten voi puhua alentavasti pöpipäivistä. Juu, tiedän. Sitähän voi kirjoitella mitä vaan ja antaa sitten vasta-argumentin miten blogeja löytyy muitakin seurattavaksi. Jatkan siis matkaa 🙂

  • Siis anteeksi mitä? Tässä nyt viittasin ihan suomalaisen tavaratalon itsensä keksimään nimeen alennusmyyntipäivistään. Ja kyllä, tuosta nimestä on joku ihan valituksenkin tehnyt, mutta nyt ei kyllä ollut tarkoitus ottaa kantaa edes siihen. Kunhan tuolla haamulla ja synonyymi “pöpillä” väistin tavaratalon virallisen nimityksen päivistään. Pahoittelut, jos se jollakin tavoin loukkasi sinua.

Kommentoi