Joulun makeimmat muistot

24.11.2018


kaupallinen yhteistyö Dansukker


Kuten jo aiemmin lupailin, viikonlopun kunniaksi mulla on teille hiukan jouluisia herkkuja resepteineen. Eli jos ei vielä jouluta, niin nyt viimeistään on hyvä kaivaa sekin fiilis esiin! Ja mikäs sen parempi konsti kuin muuttaa keittiö joulun ajan herkkutehtaaksi. Postaus on toteutettu yhteistyössä Dansukker kanssa.

Olen aina ollut jouluihminen, ihan lapsesta saakka. Ja kuten tiedätte, nautin varsinkin tästä joulun odotuksen ajasta. Siihen kuuluu paitsi yleinen joulun fiilistely, niin tietenkin jonkin sortin jouluinen herkuttelu. Ja nyt jos koskaan on juurikin tuon herkuttelun aika. itse jouluna kun vatsa on usein niin täynnä, että niille makeille jälkkäreille ei löydy sijaa, vaikka kuinka yrittäisi. Meillä kotona jouluiseen kahvipöytään kuului aina perinteisesti piparit, joulutortut ja äidin tekemät lusikkaleivät. Jossain vaiheessa innostuin itse leipomaan viipalepikkuleipiä. Mutta noin yleisesti lusikkaleivät ovat se joulun ajan makein muisto, jonka liitän lapsuudenkotiini.

En kuitenkaan lähde kilpailemaan äidin kanssa, vaan olen koittanut itse miettiä niitä joulun makeita herkkuja vähän fiiliksen mukaan. Aika usein rocky road -palat ovat jopa päätyneet joulumuistamisiksi, suklaan suuri ystävä kun olen! Silti tykkään ihan kauheasti perinteisten piparien mausta ja mielestäni joulunaikaan voi olla tarjolla vaikka kuinka montaa erilaista pipariherkkua. Tänään tarjoilenkin teille kolme herkkuohjettani, joissa kaikissa maistuu enemmän tai vähemmän piparkakku! Toinen yhdistävä tekijä resepteille on se, että niistä kaikista löytyy Dansukker Vaaleaa Luomusiirappia, ja piparkakkuinen väri on siis  tällä kertaa astetta vaaleampi.
Kuten yleensäkin, ohjeeni ovat sellaisia helppoja ja varmoja, joten ihan jokainen osaa. Ja leivontaan voi oikein hyvin ottaa myös lapset mukaan!

Me vietettiinkin lasten kanssa joulunavausta kasvihuoneessa ja saatiimpa ihanan kirpeä pakkasaurinkokin seuraksemme. Makeaa taisi tulla syötyä ihan mahan täydeltä, mutta kerrankos sitä joulua avataan!

Viipalepikkuleivät, ja vaaleat piparkakut edustavat enemmänkin jouluisia perinteitä. Suussa rouskuva itse tehty daim maistuu myös joulun kunniaksi piparille ja tyydyttää samalla myös suklaasuiden tarpeet!

viipalepikkuleivät

n.40 kpl

200 g voita
2 dl Dansukker Taloussokeria
2 rkl Dansukker Vaaleaa Luomusiirappia
1 kpl keltuaista
5 dl vehnäjauhoja
2 rkl piparkakkumaustetta
1 rkl vaniljasokeria
2 tl ruokasoodaa

Vatkaa huoneenlämpöinen voi, sokeri ja siirappi kuohkeaksi. Sekoita joukkoon keltuainen.

Lisää keskenään sekoitetut kuiva-aineet ja sekoita käsin taikina murumaiseksi.

Purista taikinasta lämpimin käsin tiiviitä paloja ja muotoile ne noin 2 cm:n paksuiksi tangoiksi leivinpaperoiduille pelliille. Jätä noin 10 senttiä tankojen väliin j apaina ne kevyesti littanoiksi.

Paista keksitankoja 175 asteessa noin 15 minuuttia. Leikkaa tangot vinoiksi viipaleiksi kun ne ovat vielä lämpimiä. Myös uunissa toisiinsa kiinni levinneet tangot saa tässä kohtaa kauniisti eroteltua. Anna pikkuleipien jäähtyä kunnolla ennen pakkaamista.

Piparkakku-DAIM

Pellillinen

1.5 dl Dansukker Vaaleaa Luomusiirappia
4.5 dl Dansukker Taloussokeria
2 dl mantelilastuja
0.5 tl suolaa
100 g voita
2 tl piparkakkumaustetta

Päälle: 300g maitosuklaata

Mittaa kattilaan sokeri sekä siirappi ja sekoita kevyesti. Lämmitä seosta miedolla lämmöllä kunnes sokerit ovat sulaneet, mutta älä sekoita.

Kun sokeriseos on nestemäistä voit alkaa sekoittamaan keitosta. Lisää joukkoon mantelilastut ja suola.

Keitä miedolla lämmöllä n. 10-15 min. koko ajan sekoittaen. Krokanttimassa on valmista kun sen väri on kauniin pronssinen. Varo kuitenkin polttamasta sokeria! Mitä kauemmin jaksat ja uskallat keittää sokeria, sen kovempaa krokanttia saat.

 Lisää lopuksi joukkoon voi ja sekoita, kunnes se on kokonaan sulanut. Lisää lopuksi piparkakkumauste ja sekoita huolella.

Kaada seos leivinpaperoidulle uunipellille ja levitä nuolijan avulla koko pellin leveydelle. Mitä ohuempi kerros, sen rouskuvampaa krokanttia. Paina veitsellä krokantin pintaan ristikkäiset viillot, jotta paloittelu olisi helpompaa. Anna jäähtyä kunnolla (jos mahdollista, nosta kylmään).

Sulata suklaa vesihauteessa ja levitä se nuolijalla jäähtyneen piparkakkukrokantin päälle. Suklaan ei ole tarkoituskaan levittyä ihan tasaisesti, vaan nuolijan jäljet saavat näkyä, kuten esimerkissäänkin.

Vaaleat piparkakut

150 g voita
2 dl Dansukker Taloussokeri
1 dl Dansukker Vaalea Luomusiirappia
1 dl kermaa
6 dl vehnäjauhoja
1 tl piparkakkumaustetta
1 tl leivinjauhetta

Päälle: Dansukker Tomusokeria

Sulata rasva ja lisää joukkoon sokeri sekä siirappi. Anna jäähtyä. Sekoita joukkoon kerma ja keskenään sekoitetut kuivat aineet. Sekoita taikina tasaiseksi ja pakkaa se pakastepussiin.Painele pussi litteäksi ja anna taikinan vetäytyä yön yli jääkaapissa. Ota taikinasta osa ja pehmennä sitä jauhotetulla pöydällä. Kauli ja ota kuvioita piparkakkumuotilla kuten tavallisesti.

Paista vaaleita piparkakkuja 175 asteessa noin 8 minuuttia.

Hunnut piparkakut ennen tarjoilua tomusokerilla

 

Suloisen makeaa lauantai-iltaa! ♡


7 Responses to “Joulun makeimmat muistot”

 1. Suvi says:

  Ihanan näköisiä herkkuja ja niin kauniita kuvia!
  Päätin itse aloittaa (tai oikeastaan jatkaa, onhan tässä tullut jo pari peltillistä joulutorttuja paistettua) joulufiilistelyt huomenna tekemällä riisipuuroa aamupalaksi. Näiden kuvien katsomisen jälkeen on pakko pyöräyttää peltillinen myös noita viipalepikkuleipiä, ne on niin hyviä! Piparkakku-Daimitkin menevät ehdottomasti kokeiltavien listalle.

  Lämpöisen suloista lauantai-iltaa myös teille!

  • Mun on jo monta päivää tehnyt mieli riisipuuroa. Ehkä huomenna voisin haudutella sunnuntain iltapalaksi.
   Joulutorttukausi tuli avattua ystävien luona tänään, ja kylläpä vaan maistui luumumarmeladi hyvältä!

   Suloista iltaa ja ihanaa sunnuntaita teille! ❤️

 2. Eetu says:

  Hei!
  Kiitos taas kauniista kuvista ja tyylikkäästä blogista. Luen tätä IPadista, hiukan esteettistä silmääni 🤨häiritsee, että tekstisi on jopa pienempi kuin oikealla olevat ” pakolliset mainokset yms.” Kuvasi ansaitsevat isomman koon.
  Postaustoiveena esittäisin: Millaisena olet kokenut valokuvausopinnot, vaikeusaste jne?
  Ihanaa tulevaa pikkujouluaikaa!

 3. Hanne says:

  Ihanat kuvat!
  Itse en vielä ole pipareta leiponut, mutta onneksi on vielä aikaa.
  Kiitos ohjeista ♡

 4. Pauliina says:

  Hei, oon ihastellut sun eucalyptus-kransseja. Ja nyt oon yrittänyt etsiskellä suht edullisia eucalyptuksen oksia. Tähän mennessä oon yhdestä kukkakaupasta löytänyt, mutta oli sen verran tyyriitä että jätin ne vielä sinne. Mietinkin, että mistä sinä yleensä ostat nuo oksat kun kerroit että teidän lähikaupassannekin(?) niitä on ollut?

Kommentoi