Ilta puutarhassa

15.5.2019

Ihana auringonpaiste! Pari viime yötä on ollut sen verran pakkasta, että aamulla jokainen tulppaanikin on nuokkunut surullisesti. Mutta niin vain ne nousevat taas aamuauringon mukana. Ulos ei edelleenkään viitsi istuttaa mitään, mutta kasvihuoneessa harson alla daaliat alkavat heräilemään. Pari pelargoniaa hankin jo valmiiksi, ja vähän yrttien taimia. Minulta minulle äitienpäivälahjani olivat nuo suuret korit, jotka laitan kasvihuoneen edustalle. Kasvihuoneessa talvehti myös muratti, joka saa jatkaa elämäänsä jonkin istutuksen joukossa. Kun se aika tulee. Vielä yksi kylmä yö tähän putkeen, näin olen laskenut. Loppuviikoksi luvataan jo lämpöä ja lämpimiä öitä.

Sain äitienpäivälahjaksi suuren hortensian, mutta kylmien öiden vuoksi olen pitänyt sitä vielä sisällä. Ehkä huomenna upotan sen multaan ja nostan kasvihuoneeseen. Ensi viikolla sitten enemmän kesäkukkia. Kevät on ihanaa, jokainen päivä on askel kohti kesää!

Ilta-auringossa on oma taikansa. Tekisi mieli olla ulkona pidempään ja vain nauttia. Toisaalta nukkumaankin pitää mennä, sillä aamuvirkku sisäinen kelloni herätti tänäänkin jo neljältä. Kun mieli on levännyt kasvihuoneessa puuhaillessa, ei edes yksi kaatunut kaakaomuki nosta verenpainetta. Mutta nyt kaakaopyykkiä ja sitten untenmaille. Huomenna uusi päivä!

 

 

Istutuslapio saatu blogiyhteistyön kautta / Fiskars


4 Responses to “Ilta puutarhassa”

 1. Kaisa says:

  Toivotaan että saisimme vihdoinkin lämpöä ja hallat jäisivät taakse. Hieno tuo teidän kasvihuone, itsekin sellaista haaveilen.
  Aurinkoista torstaita!

  • No nyt sitä tuli! Lähdimme eilen jo aamulla lasten kanssa kaupunkiin ja puin villapaidan päälleni. Alle vain joku teeppari nopeasti. No hetken päästä oli pakko vähentää. Teepaidan valintaan olisi kannattanut ehkä panostaa.
   Tänään onneksi puutarhapäivä! ❤️

   Ihanaa lämmintä ja aurinkoista sunnuntaita! ❤️

 2. Anne says:

  On ollut ilo seurata näitä puutarhajuttujasi ja en tiedä, onko sinulla ollut tarkoitusta, mutta puutarhasi vaikuttaa ns. englantilaiselta puutarhalta. Onko sellainen ollut mielessäsi? Tiedäthän, erilaisia ihania kukkia istutettuna suunnitellusti, mutta ne vaikuttavat rönsyileviltä ja boheemeilta, vähän varkain juuri oikeille kohdilleen kasvaneilta. Puiden alla varjoissa pieniä pöytä- tai istuinryhmiä iltapäivän polttavalle auringolle. Ruusuja tuoksuineen, kiemurtelevia hiekkapolkuja, yms.

  Vielä superonnittelut tuosta ihanasta kasvihuoneesta; se on kaunis. Mukavaa kesänodottelua, tai no, sehän taitaa ollakin jo täällä : )

  • Ihanaa jos olet saanut tämän vaikutelman! ❤️ Sellainenhan on se tavoitteeni. Salainen puutarha, ei joskaan pieni, mikä tarkoittaa sitä, että kasveja on oltava paljon, ja niitä pitää myös jakaa ahkerasti.

   Kasvihuone kruunaa puutarhan. Se on niin ihana, että välillä meinaan pakahtua onnesta! 🙂

Kommentoi