kauan odotettuja vieraita ja kesäfiilistä

22.7.2020

Joka heinäkuu mä mietin kotiin ajellessa, että miten onnellinen olen, kun saan elää täällä missä tienvarret säihkyy kirjavana luonnonkukista. Kissankelloista, pietaryrtistä, puna-apilasta, hiirenvirnasta, keltamatarasta, siänkärsämöstä, kurjenpolvista… Se on kuin sellainen räsymatto, joka kiemurtelee tien molemmin puolin. Ja sitten ennen koulujen alkamista se ajetaan pois. Koko maisema siiliksi, noin vain, ihan hetkessä. Puff, sinne meni kesä!
Ja mä voisin vaikka vannoa, että se tehdään aina vasta ihan heinäkuun lopussa tai elokuun puolelle, mutta nyt se tehtiin jo maanantaina. Ja miten kauhealta se tuntuikin! Piti oikein itseään muistuttaa, että heinäkuuta on yhä jäljellä. Kesääkin yllin kyllin. Eli eikun kukkia maljakkoon, kesämekkoa niskaan ja sateesta viis. Just nyt on hyvä näin.

Toki niitä luonnonkukkia kasvaa muuallakin kuin ihan tienpientareella, etsimään ei sentään tarvitse ryhtyä. Mutta tuo tienpientareiden parturointi, samoin kuin keltaisten kukkien lisääntyminen omassa pihassa, tuovat jotenkin aina sen loppukesän fiiliksen, ja sitä ei nyt yhtään kaipaisi. Voisi vaikka aloittaa alusta, kelata kesäkuun alkuun ja elää uudestaan helteet, juhannuksen ja jopa sen sadejakson. Mutta vasta tämän viikon jälkeen. Saatiin nimittäin tänään sisko lapsineen kylään. Yhdessä ensimmäistä kertaa sitten joulun, joten nyt nautitaan tästä! ❤️


6 Responses to “kauan odotettuja vieraita ja kesäfiilistä”

 1. Riitta says:

  Kiva mekko ja väri sopii sinulle tosi hyvin.

 2. Anna says:

  Kivaa loppuviikkoa teille! Jotenkin tuntuu, että kesä on lopussa. Johtuu varmasti sääennusteista, jotka lupaavat kylmiä ja sateisia päiviä. Miehen loma alkaa perjantaina, joten toivottavasti niitä ihania kesäpäiviä tulee vielä.

  • Kiitos, Anna, täällä nautittiin todella ihanista vieraista. Mutta kyllä se sää vähän harmitti, kun niin paljon olisi voinut tehdä aurinkoisella ja lämpimällä kelillä.

   Mutta toivotaan, että kesä ottaa vielä jatkuakseen ja saadaan lämpöä ja aurinkoa. Ihanaa lomailua teille joka tapauksessa! 💛

 3. Jenni says:

  Ihana neuletakki:) onko se mistä. Vitsi tulis vielä niitä kunnon kesäpäiviä!

  • Toivotaan todella! Ja kyllä jokainen aurinkoinen hetki on ihana. Vaikka sitten neuletakki päälläkin.
   Niin ja se on aikanaan tilattu Lifestyle La Lunan -nettikaupasta. 🙂

Kommentoi