Iski ihan hirveä inspis!

15.10.2015

Kiitos tuon eilisen postauksen, johon sain taas toiveen postailla lastenhuonesisustusta, tajusin, että lastenhuoneelle ei ole tapahtunut mitään sitten viime helmikuun, kun laitoin Goovy Magnets puputapetin (löytyy täältä) Klaaran sängyn taakse.

Meillähän on se tilanne, että samaan huoneeseen on mahdutettu sekä ekaluokkalainen, että pikkusisko. Sinänsä järjestely toimii hyvin, sillä huoneessa lähinnä nukutaan. Tai oikeammin Klaara menee sinne illalla nukkumaan ja poika kannetaan sitten meidän sängystä myöhemmin omaan petiinsä. Koska isoveli haluaa lukea vielä sängyssä (ja muutenkin nukkua meidän aikuisten pedissä), on järjestely toiminut hyvin ja pienempi saa rauhassa nukahtaa pimeään, kun toinen vielä kopistelee kirjojensa kanssa.

Suunnitteilla on kylmän vintin käyttöönotto, ja jonkinlaisen poikaboxin (tai tyttöboxin) rakentaminen vinon katon alle, mutta alusta alkaen oli selvää, ettei mikään laajentaminen kuuluisi ensimmäiseen viisivuotissuunnitelmaamme, josta nyt siis on eletty jo kolme vuotta. (Aika rientää!) Jatkossakin makuuhuoneet pysyisivät yläkerrassa ja alakerta jäisi muuhun käyttöön.

Koska meillä on suuri keittiö, keskittyy arkinen elämä yleensä sinne. Keittiössä tehdään läksyt, pelataan, leikitään ja säilytetään myös leluja. Tai no, osaa leluista, ja aina välillä on pakko vaatia, että kertynyttä tavaramäärä kannetaan välillä yläkertaan. 🙂 Meillä siis keittiö, johon vieraidenkin kanssa useimmiten jämähdetään, on välillä automattojen, pikkuautojen ja isompien Legojen vallassa. Varsinaiseen lastenhuoneeseen jää näin ollen nukkuminen, lelu- ja vaatesäilytys, sekä jotkin leikit, kuten vaikka pienemmät Lego-jutut.

Näissä kuvissa, jotka blogista nappasin, on aika hyvin juuri sitä tunnelmaa, mitä lastenhuoneeseen haluan, mutta selailemalla kategoriaa lastenhuoneessa, huomaatte, että fiilis ei ole niin vallitseva, ja huone on oikeastaan vähän sellainen kaikkien tyylien sekamelska. Yksi itseäni eniten ärsyttänyt juttu (toki heti sähköjen puuttumisen jälkeen!) on lastenhuoneen pitkät verhot. Mustavalkoraidalliset kankaat kun eivät ole miellyttäneet silmääni oikeastaan tähän kotiin muutettuamme ollenkaan. Siitä huolimatta ne vain ovat jämähtäneet paikalleen.

Mutta, nyt kuulkaan iski tolkuton inspis! Verhoista on päästävä eroon ihan heti ensimmäisenä, ja koska tarjonta meidän hoodeilla ei ole parhaimmasta päästä, kaivoin esiin parin valkoisia, pitkiä ja paksuja, puuvillaverhoja, jotka hankittiin aikoinaan väliaikaiseen kotiimme. Ihan valkoinen (tai luonnonvalkoinen) ei just nyt napannut, mutta kaupasta kipaisin pari pakettia myyränharmaata tekstiiliväriä, ja nyt verhot kieppuvat pesukoneessa. Katsotaan, mitä tulee. Väriaine oli mulle ihan uutta merkkiä, joten jännitän nyt hiukan itsekin lopputulosta. Toisaalta, jos verho-ongelma on ratkaistu 15 eurolla, ei lainkaan paha!

Mutta sitten siihen muuhun sisustamiseen! Selailin Nougat -nettikaupan valikoimia, ja poimin joitakin juttuja, jotka ovat mieleeni. Eli asioita joilla voisin koittaa taikoa lastenhuoneeseen vähän enemmän sitä fiilistä, jota silmäni kaipaa.

Numero74 on tuotemerkki, jonka valikoimissa on tosi ihania puuvillatekstiilejä ja pieniä lastenhuoneen piristyksiä. Kaikki sellaisessa suloisen harmonisessa värimaailmassa. Ylimmässä kuvassa näkyykin tuo Klaaran viirinauha ja sängyllä lepäävä tähtityyny. Tähtityynyjä voisi olla enemmänkin, ja harmaa päiväpeitto hiukan myös himottaisi. Mustilla lelukoreilla voisi heittää vesilintua ja tilalle hommata Tellkiddon hauskoja paperisäkkejä. Keittiössäkin kun paperisäkit toimivat loistavasti lelujen säilytyksessä. Näissä kuvitus olisi vain vähän enemmän lasten maailmasta, ja pojallekin Batman-teema kelpaisi varmasti. Ikean värikkäät lastentaulut voisi vaihtaa johonkin vähän rauhallisempaan, ja Mrs Mighetto -printtejä olen himoinnut jo pitkään. Samoin tykkäilen noista Lovedales Studion Cat-printeistä. Ja, mikäli nyt olisi sitä pätäkkää laittaa lastenhuoneeseen ihan älyttömästi, hommaisin kattoon vielä tuon Paris au mois d´aout tekstiilivalaisimen. Mutta, tässä se on nyt valitettavasti vain siksi, että sain täydellisen ruudukon kollaasiini. 😉

idNougat Mini -lapset

Ja sitten ne kaikki isommat jutut, mitä kevyt sisustaminen tietysti vaatisi myös. Eli sähköt pitäisi vetää huoneeseen ensitilassa (nyt toimivat jatkojohdolla), ja sitten tietty listoittaa jne. Mutta seinien suhteen olen vähän alkanut pohtia eri vaihtoehtoja valkoisen rinnalla. Tapettia en oikein uskaltaisi huoneeseen edelleenkään laittaa, sillä Klaara varmaan tuhoaisi sen tosi nopeasti repimällä, mutta rakkauteni kalkkimaaleihin on saanut miettimään, olisiko elävä maalipinta ehkä myös lastenhuoneen pelastus. Toisaalta tykkään myös tuosta magneettitapetista ja pilkuista. Hhhmmm, tätä pitää tosiaan pohtia!

Nyt mä kuitenkin jatkan noiden verhojen odottelua. Lupaan raportoida lopputuloksesta! 🙂

Torstaita!


6 Responses to “Iski ihan hirveä inspis!”

  1. Elisa says:

    Olipas ihania juttuja. Mullakin oli niin harmaata, niin harmaata, kunnes Ikeaan ilmestyi vaaleanruskea Charmtroll katos, joka mun oli saatava pikkuneidin sängyn päälle. Teinkin siitä just postauksen. Käy kattomassa, jos kiinnostaa. 🙂

    • Tuo beige on ihana! Ja sopii myös harmaan kaveriksi, ovat luonnollisia ja rauhallisia sävyjä molemmat.
      Mutta tuo teidän tyttö! Aawwww, niin ihana! ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤

  2. idahhh says:

    Voi ihania suunnitelmia! 🙂 vitsi että haluaisin itsekkin sisutella lastenhuonetta, harmi sillä tällä hetkellä siihen kyllä ei ole mitään tarvetta 😀

  3. Täti Ruskea says:

    Kiitos postauksesta, vaikken (tällä kertaa 😉 ) ollutkaan toiveen esittäjä. Lastenhuonepostaukset on aina mun suosikkeja eikä vähempää nyt, kun meillä on ollut jo parin kuukauden ajan melkoinen huoneidenvaihto&-muutosmyllerrys juuri lastenhuonerintamalla. Voi, kunpa saisit meille lukijoille jonkun alekoodin Nougatiin. Se on niin ihana kauppa <3 Kesällä ostin sieltä meidän kuopukselle Mrs Mighetton julisteen. Kyllä oli muuten vaikea valita kahden väliltä ja yhä toisinaan harmittelen, miksen ottanut molempia. No, järki ja rahapussi voittivat 😉 Noita tähtityynyjä meillä on pari valkoista. Toivoisin kovasti myös tummanruskeita ja haaleanvaaleansinisiä, mutta niitä ei harmikseni edes tehdä. Tuollaisen Numero 74:n tähtinauhan hopeisena löysin kesällä Porvoon Riimikosta. Ajattelin, että voisin viritellä sen jollekin poikaselle vaikkapa jouluksi. Siellä Riimikossa oli muuten saman merkin Batman-asuja ja muita viittasankareita. Sellaiset löytyykin jo valmiina odottamasta kahden pojan joulupaketissa. Noita paperisäilytyspusseja oon myös tuumaillut. Itse en ole mustavalkoisen ystävä, joten salaa toivon, että tekisivät noita myös ruskean/valkoisen sävyissä, siis sellaisen perinteisen paperipussin värisenä. Vois muuten olla kiva idea pakata lasten joululahjat tänä vuonna tuollaisen paperipussiin. Pitäis sit vaan vahtia, etteivät repisi sitä auki...

    • Koitanpa hei laitta teille alekoodia Nougat -kauppaan syksyn aikana! Siellä on kyllä niin ihku valikoima!❤

      Voi vitsi noihin juttuihin saisi tosiaan upotettua rahaa vaikka miten. Harmi tosiaan, että kukkaron pohja tulee jossain kohtaa vastaan. 🙂 ;ä jäin sitä sinistä tähtinauhaa muuten miettimään vielä. Oli jotenkin söpö.

      Musta noi paperipussit ei ole niin mustavalkoisia. Keittiössäkin meillä on niitä Le Sac en papier -säkkejä, mutta kun se ruskea sisus on käännetty näkyviin, niin lopputulos on tosi luonnollinen ja rauhallinen. Ja lahjapussina muuten järkyn hyvä idea! Kun siis tosiaan niitä ei revitä rikki! 😀

Kommentoi