Under construction!

29.4.2016

Miten voikin yhden pienen aulan laittaminen taas sekoittaa koko talon. Eli ei, meillä ei sen isompaa vappusiivousta varmaan suoriteta, tai ainakaan ei ihan koko taloa saada millään seesteisen siistiksi. Sitä vastoin, toivon todella, että viikonloppuna olisi aikaa saattaa tämäkin projekti loppuun!

Nyt olisi kaksi kerrosta kalkkimaalia seinillä ja ovet ja listatkin on jo sudittu kertaalleen. Järjestys ei taaskaan ole ihan loogisin, mutta seuraavaksi vuorossa olisi katon ja paneeliseinän maalaus. Mutta ehkä siinä vaiheessa kun saan repiä nämä maalarinteipit hittoon listojen ympäriltä, ollaan jo voitonpuolella! Tai ainakin tavarat saa heittää takaisin paikalleen ja muutkin huoneet palaavat normaalin järjestykseensä.

Kalklitirin San Saccaria todettiin aikanaan liian vaaleaksi olkkariin, mutta hämärässä aulassa se toimii paremmin kuin hyvin. Sävy erottuu paljon selkeämmin vasten valkoista, kuin miten se nousi esiin valoisassa pianohuoneessa. Katto, lattia, listat ja portaiden paneeliseinä jäävät valkoisiksi, joten kokonaisuudesta ei tullut lainkaan tunkkainen, vaikka luonnonvaloa tuleekin vain maakuuhuoneista.

Sanotaan, että valkoinen väri avartaa, mutta nyt väitän kyllä, että aula näyttää jopa suuremmalta, kun se sai hiukan kontrastia seinilleen.

Työn alla ja pahasti vaiheessa. Mutta hyvä siitä tulee!

Huisia vappuaatonaattoa!

Tallenna


4 Responses to “Under construction!”

 1. Ai teilläkin! Mä niiiin suunnittelin, että vapuksi olisi tehnyt suursiivouksen ja lasten kanssa koristeltu koti vapuksi, mutta kun keittiön tapetti saapui vihdoin ja pitihän sitä päästä tapetoimaan eilen. Keittiö tällä hetkellä niin kaaoksessa, että siellä ei mahdu edes syömään! Tänään olisi kuitenkin tarkoitus saada tuokin valmiiksi. Lapset alkaa olla jo aika tottuneita siihen, että vähän siellä sun täällä on paikat mullinmallin.

  • Hehee, niin tutun kuuloista. Mutta perjantaina mekin nopeasti siivottiin paikat kuntoon, ja ihan ok järjestys saatiin aikaiseksi. Ilmapallotkin ripusteltiin, ja lopulta vappu meni paremmin kuin hyvin.

   Toivottavasti tapetti oli kaiken vaivan arvoinen! 🙂

   Aurinkoista toukokuun alkua!

 2. Johanna says:

  Kylläpä tuli kivan näköistä pintaa 🙂
  Kalkkimaalia on kehuttu monessa paikassa ja sen sävyt ovat kauniita. Mitä materiaalia sinulla on tuo maalattu seinä? Ajattelen vain, että minä päälle maalia voipi sutikoida?

  Hauskaa vappua ja aurinkoa sinne. Kiitos kivasta ja kauniista blogistasi 🙂

  Johanna

Kommentoi