Alakerran pohjapiirros

10.3.2017

Hello hello!

Lupasin teille pohjapiirustusta kodistamme, ja tässäpä sitä olisi tarjolla. Tosin nyt alkuun vain alakerran osalta, niin ei tule postauksesta kauhean pitkää. Eikä tuo pohjapiirros ole mikään luotisuora tai millintarkka, mutta ei kyllä ole talokaan, joten tämä riittänee tässä tapauksessa antamaan hieman sitä osviittaa huoneiden järjestyksestä. 🙂

Me tosiaan kuljetaan tuosta kuistin kautta yleensä sisään. Kuvia kuistilta löytyy täältä, mutta kaikkia postauksia en ole tähän kansioon vielä ehtinyt laittaa, joten kuistin kuvia on blogissa kyllä enemmänkin.

Kuistin jälkeen tulee meidän pikkueteinen, tai arkieteinen – tila,  johon ulkovaatteet ja kengät jätetään. Eteisestä ei ole montaa postausta blogissa, mutta pari (joista hahmottaa tilan funktion) laitoin pikkueteinen -tunnisteen alle. Löydät ne täältä.

Pikkueteisen rinnalle jää vaatehuone, josta erillistä kansiota ei ole, mutta kuvia löytyy kyllä joistakin postauksista. Koska kyseessä ei nyt kuitenkaan ole mikään muotibloggaajan walk in closet, vaan ihan tavallinen kahden aikuisen vaatehuone, tila ei noin sisustuksellisessa mielessä ole kovinkaan relevantti.

Ja sitten ollaankin jo työhuoneessa. Tässä huoneessa on tosiaan toinen alakerran tulisijoista, musta Upo, joka oli täällä jo valmiina kun muutimme. Nuohoojan kertomuksen mukaan sen paikalla on aikoinaan ollut puuliesi, ja tämä tila on tosiaan toiminut keittiönä.

Työhuoneen jälkeen ollaan sitten tuossa isommassa eteisessä. Tästä tilasta on aikoinaan lohkaistu myös meidän piskuinen kylppäri. Joku kysyikin eteispostauksessa kylppärin kuvia, mutta tosiaan niitä ei blogista löydy. Edellinen asukas oli juuri tehnyt kylpyhuoneremontin, ja päätimme heti, että kylppäri ei yksinkertaisesti kuulu remontin ensimmäiseen viisivuotissuunnitelmaan. Toki jouduimme sitäkin vähän järkeistämään peilikaapilla ja kääntyvillä suihkuseinillä (jotka vaativat vähän putkien uudelleen vetoa ym.), mutta noin muuten wc-kylppäri on edellisen asukkaan jäljiltä. Ja tosiaan kyseessä on tuollainen pienen kerrostalokylppärin kokoinen tila, joten mitään spa-osastoa meiltä ei löydy. 🙂 Kylpyhuoneen kohdalla on aikaisemmin ollut ovi meidän nykyiseen pianohuoneeseen, eli tätä tarkoitin, kun kirjoitin tiistaina, että tämä puoli talosta on kokenut eniten muutoksia vuosien varrella.

Seuraavaksi keittiö. Eli talon laajennusosa, jossa on aikoinaan toiminut kauppa. Tämän 50 neliöisen tilan alla meillä on tosiaan kellarikerros, eli kyseessä on se talon lämpimin huone (kylmä ei hohkaa lattianraoista). Keittiön oleskelutilapäädyssä (bambutuolien takana) on muuri, joka lämmittää keittiötä sekin. Kellarissa on lämmityskattila, jossa meillä palaa miltei ikuinen tuli – ainakin talviaikaan. Puilla hoidetaan niin vesikiertoinen lämmitys, kuin käyttövedenkin lämmittäminen.

Tämä tila on se, missä meillä pääsääntöisesti arkea eletään. Keittiössä ollaan aina, ja useimmiten vieraatkaan eivät tämän pidemmälle meillä päädy. Eräs blogini ahkerimmista kommentoijista muistuttaa myös jatkuvasti, että blogissani on liikaa kuvia keittiöstä, joten tämän huoneen syvin olemus lienee teille kaikille jo selvä. 🙂 Alla olevassa kuvassa näkyy ovi yläkertaan vieviin rappuihin ja piano-/olohuone -tilaan. Keittiön vesipisteen takana on eteisestä kulku kellariin, tieto, joka ehkä helpottaa huoneen hahmottamista. Niitä keittiökuvia viimeisen vuoden ajalta löytyy täältä, mutta onpa tilasta valtavasti blogissa myös niitä vanhempia kuvia, joita en ole vielä ehtinyt laittamaan tuonne keittiö-tagin alle.

Ja sitten on pianohuone. Huone joka sai nimensä miehen heräteostoksen pakkosijoittamisen myötä. Pianon takana näkyy yläkertaan vievät rappuset ja tähän tilaan tosiaan asennettiin kamina silloin heti muuttomme jälkeen.

Ja viimeisenä olkkari. Edelliseen huoneeseen isolla oviaukolla yhdistyvä (ja liukuovilla erotettava) tila, joka edellisen omistajan käytössä oli makuuhuone. Talon kylmin huone, josta on kulkuyhteys sinne meidän arkieteiseen, vaikka ovea ei juuri käytetä. Tarpeen tullen talon alakerran pääsee kuitenkin kävelemään ympäri.

Eli sellainen kierros. Osalle teistä tässä ei nyt ollut mitään uutta tietoa, koska kaikki nämä tiedot jo blogista löytyykin. Mutta kenties tosiaan tuon pohjapiirroksen (tai sitä muistuttavan) avulla voi hahmottaa paremmin huoneiden järjestyksen ja kuvien suunnan.

Tuolta blogin oikeasta laidasta löytyy tosiaan tuo avainsanapilvi, ja siitä eri huoneita. Niihin en ole kuitenkaan vielä ehtinyt kaikkiin kategorisoimaan postauksia kuin vasta viimeisen vuoden ajalta. Postauksia voi tietysti hakea myös tuolla haku-toiminnolla, joka löytyy sekin oikeasta laidasta. Joku kyselikin kuvia ja juttuja meidän pihasta ja puutarhasta, siitä minkä värinen talo meillä on jne. Esimerkiksi näitä juttuja löytyy tuolta puutarhassa– ja koti -tunnisteiden alta. Koti-kategoria pitää sisällään myös enemmän sitä remppaa ja taloa koskevaa sisältöä (kuten tulevaisuudessa myös tämän postauksen). Myös Instagramista löytyy joitakin juttuja, mitä blogissa ei ole, ja Facebookista tietysti ne kaikki ennen -kuvat ja kuvia remontin keskeltä.

Että sellainen! Nyt toivottelen teille oikein ihanaa perjantaita ja alkavaa viikonloppua!

Tallenna


23 Responses to “Alakerran pohjapiirros”

 1. Piia says:

  Hei, ihana sohvapöytä, mistä se on?

 2. Kati says:

  Teidän keittiö on aina näyttänyt tosi tilavalta. Tämä pohjapiirros tiesty valottaa miksi 😀 Isoja tiloja on musta yllättävän vaikea sisustaa. Meidän olkkari on 50 neliön kokoinen ja olin vähän pihalla sen kanssa alkuun 😀

  • Hih, juu. Moni luulee, että kyseessä on kaksi eri huonetta. 😀

   Iso tila on aina haastava. Entisillä asukkailla oli tässä keittiössä olohuone (koska makkari meidän nykyisessä olkkarissa), ja heti tiesin itsekin, että haluan tähän keittiöön ns. kaksi tilaa. Ja toimiva se onkin ollut. Tavallaan oviaukko jakaa tuon toiminnan, mutta silti seurustelu onnistuu koko tilan suuruudelta, ja tässä voi koko perhe puuhailla omiaan ja silti ollaan yhdessä.

 3. Jarna says:

  Kiitos, kiva postaus! Aika pitkälle olinkin huonejärjestyksen hahmottanut. 🙂 On aina kivaa tiirailla pohjapiirrosta ja hahmotella huoneen järjestys päälle.

 4. Kiva postaus ja tosiaan helpompi hahmottaa. Teiltä löytyykin tosi kivasti tilaa ja hauska, kun kerroit, mitä eri huoneiden paikalla on aikaisemmin ollut. Olisi hauska myöskin kuulla, minkälaista kylppäriä lähtisit nyt suunnittelemaan, jos juuri nyt olisitte kylppäriä remontoimassa? Siis materiaaleja ja värejä, vaikka näitä tietty on jo bloginkin kautta aika helppo arvailla. Mutta silti olisi hauska nähdä sinun moodboard 🙂

  • Hei kylppäriaiheesta on tulossa postausta maaliskuun lopussa, ja siinä on juurikin se mun moodboard. 🙂
   Vaikka ihan totta, kyllähän te jossain määrin osaatte mieltymykseni jo arvata! 🙂
   Meillä tuo pieni kylppäritila kuitenkin aiheuttaa vähän haastetta.

 5. Milla says:

  Olipas kiva nähdä pohjapiirros. En ole aikaisemmin hahmottanutkaan, kuinka iso teidän talo on. Minkä verran teillä on neliöitä suunnilleen? Teillä on todella kaunis koti!

  • Kiitos, Milla.
   Onhan tässä tosiaan tilaa, ja aika paljon sellaista välitilaa, joka voisi jonkun mielestä olla turhaakin. Mutta itse tykkään juuri näin. 🙂
   Muistaisin, että papereissa sanottiin pohjapinta-alaksi 180 neliötä.

 6. Tiina says:

  Hih… Helmen koko alakerta taitais mahtua teidän keittiöön. ;P Meillä kun on niin pienoinen tämä tölli. No toisaalta, eipä tähän minitontille iso talo olisi edes mahtunut. Nämä kun on olleet tuon läheisen kartanon maita, niistä on sitten palkollisille lohkottu pieniä tontteja. No mutta, kauniilta näyttää teidän koti. ❤

  • No mutta hyvin tunnutte mahtuvan ja Helmi on helmi! ♡
   Meillä on tuossa “naapurissa” tuollainen vähän isompi tila, ja nykyinen isäntä sieltä muistaa aina kertoilla, kuinka kaikki mitä näemme on aikanaan ollut heidän, eli me siinä alusmailla sitten elellään. 😀

 7. TB says:

  Kiva postaus ja kertoi hyvin alakerran tiloista.
  Voi, voisin katsoa vaikka joka viikko kuvia keittiöstäsi, niin kaunis ja viihtyisän näköinen se on:D!!

 8. Irma says:

  Kaunis koti.Minua kiinnostaa,että millä maalilla olohuoneen seinät on maalattu. Muistatko värinumeron ja valmistajan?Kaunis väri.
  Irma

 9. Anna says:

  Voi miten kaunis koti teillä on. Ihan silmä lepää. Ite en tällä hetkellä jaksaisi hoitaa noin isoa taloa mutta ehkä jonain päivänä. Kiitos ihanasta blogista, joka piristää sairauden keskellä. <3

 10. Niina says:

  Olipa kiva nähdä pohjapiirros! Ja nyt selittyy tuo keittiön avaruus, se todella on niin avara! Tykkään teidän keittiöstä ihan mielettömästi. Kiitos alakertakierroksesta 🙂

  • Kiitos, Niina! 🙂

   Hauskaa, että tästä tosiaan oli teille iloa, ja että kuva auttoi hahmottamisessa. Sitä on itse jotenkin niin paha nähdä teidän silmin, ja ajattelee, että kaikki ovat nähneet näitä nurkkia jo kylliksi. 🙂

 11. Tiitu says:

  Kiitos, tämä oli hauska ja valaiseva! Monta nurkkaa ja yllätystä, mitä minä en ainakaan ollut aiemmin hoksannut. Tuo on ihanaa, kun kuulee tarinoita omasta talosta menneiltä vuosilta ja edellisistä omistajista. Ja minäkään en kyllä kyllästy kurkkimaan teidän keittiöön. 😉
  -Tiitu

  • Kiitos, Tiitu!
   Itsekin tykkään näistä tarinoista ja vanhan muisteluista. Musta on esimerkiksi ihana ajatella, että äitini on hakenut tästä kaupasta aikoinaan maitoa tonkalla. Ja sitten viehättää tuo ulkorakennuksen hevoskärryille tehty lastauslaituri. Nostalgista! 😀

   Niin, ja siihen keittiöön saatte kyllä kurkkia monet kerrat. 🙂

Kommentoi